• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    JAYBEE: hlavně buď v poho a nenech se rozhodit :), každý máme nějaké názory a hold se ty názory a postoje někdy trochu liší.., jde spíš o to, jak je dokážeš podat a následně obhájit...a je pravda, že není nad diskusi, neboť víc hlav víc ví.., tudíž ti kolikrát může tvůj názor obohatit rada nebo pohled někoho jiného..., někam tě posunout a ty jsi pak díky tomu zase o krok dál:), takhle je to třeba brát....
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    JAYBEE: S takhle podaným s tím nemám nejmenší problém - já nemám výhrady proti alternativní léčbě užívané s rozmyslem lidmi, kteří věci rozumí a stejně tak chápu lidi, kteří se za zásady snaží vrátit k přírodnějším metodám - pokud nemají problém přiznat, že za tím stojí jejich víra a nesnaží se argumentovat na poli vědy, které nerozumí (a na základě pár přečtených článků přičemž je obvykle vyděsí nějaký pojem typu neurotoxin, chemoterapie a pod. aniž by znali příslušný kontext). Stejně tak jako sem se v nejmenším nesnažila ti vyčítat použití levandule - jen sem chtěla upozornit na to, co tady hezky řekla Tapina - že s lébou zrovna psů (a koček) bylinnými prostředky ve skutečnosti moc tradičních zkušeností není, jde spíš o nový směr, dřív se léčili spíš koně a spol. (a zrovna u koní sem vyrostla a spoustu těch "babských" rad znám a některé se mi osvědčily a jiné ne) - ale znám veterinářku, která používá u zvířat homeopatii, sleduje si k tomu výzkumy, jezdí na konference - zkrátka ví co dělá, takže třeba když chci zkusit nějakou alternativu, konzultuju s ní, nerisknu si takové věci rozhodovat sama (http://vets4pets.cz/sluzby-homeopatie). Stejně jako si sama nerisknu ordinovat psovi nějaká psychofarmaka, byť na ty mám "školu" - ale u lidí - takže u zvířat to vždycky konzultuju s někým, kdo prozměnu ví jak "funguje" zvíře. A totéž doporučuju tobě - najít si veta, který zároveň dělá "alternativu" a konzultovat s ním - mně se to hodně osvědčuje.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    JAYBEE: já když zase čtu tyhle radikální zastánce přírody, tak mě vždycky pobaví představa, když si uvědomím, že tihle lidi kolikrát žijí ve velkoměstě, používají všechny ty prostředky konzumní společnosti viz (ledničku, pračku, televizi, mobil, auta apod) a ve výsledku jsou touhle konzumní dobou hrozně otrávení. Tak ať jdou žít někam do týpí..., tlučou si vlastní máslo a hrajou si na Robinzona....., já ti rozumím, jak to myslíš, ale na druhou stranu dobu nezměníš a buď rád, že jsi se v něčem našel a něčemu věříš...., třeba máš pravdu a tvůj Spike může být šťatstnej, že má přírodní bylinný odpuzovač:), já bych ho taky zkusila, ale zatím jsem se k tomu neodhodlala, neb si nemůžu dovolit vyhazovat peníze oknem, tak až budu mít peníze nazbyt.., zainvestuju do něčeho, u čeho nemám jistotu...a třeba budu mít štěstí a koupím kvalitní věc, která mým hafíkům skutečně pomůže.
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    TAPINA:
    MIKEYLA: Sorry, svou obhajobu sem totalne zbabral a tak vam davam zapravdu. Mam s tim nak cely zivot problem, ze co si vyhledam ja tak to prece muze vyheldat kazdy a jakto ze na to maj lidi jiny nazor....Fakt sorry. Asi sem uz natolik otravenej dnesni konzumni dobou ze se za kazdou cenu chci vratit ke korenum a nejsem schopen prijmout fakt ze dnesni spolecnost to nevidi jako prirozene ale naprosto alternativni a mozna nezodpovedne jak ctu. Pro me, prestoze jsem dite mesta, jsou dary zeme to nejvetsi bohadstvi a verim v silu kterou nam rostliny pres slunce a Zem davaji...jednoduse receno, je v tom hodne moc viry v prirodni sily a snaha odpoutat se od vseho umeleho. Mrzi me ale ze jsem se tu predstavil takhle. Kazdopadne bylinny odpuzovac funguje a verte ze neni tak nebezpecny jak si myslite, a nebojte se prirody, ona nam dala zivot.
    IF_
    IF_ --- ---
    :D

    IF_
    IF_ --- ---
    LOVETHIEF: No můžeš si většinou v řeznictví vybrat. Dobrý je, aby to mohli vylizovat skrz. Když koupím delší, tak tam má věčně zaraženej čumák a ne a ne vydolovat ty zbytky morku uprostřed :D
    IF_
    IF_ --- ---
    ZUZKAOU: Tak radikalismus je obecně vždy na škodu. Ale zase nepotřebuji školu na to, abych věděla, že pro psa je nevhodné krmivo, jehož hlavními složkami je soja, kukuřice nebo pšenice:) Proto čistě laicky nechápu, jak někteří vetové toto mohou doporučovat:/
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    IF_: jo to staci dat takovejhle malej spalicek, ja uz se pripravovala na to, ze se nam v garzonce (v horsim pripade v posteli) budou valet dve pulmetrovy kosti :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MIKEYLA: jenže k té orientaci v problému patří i porozumění tomu, jak funguje biochemie a co dělají průmyslově vyráběné preparáty a ne jen prohlášení - chemie je zlo, bylinky jsou bezva.
    IF_
    IF_ --- ---
    CAMELLA: No ono taky záleží na konkrétním vetovi. S někym se diskutovat dá a s někym ne. U nás na Andělu doporučuje vet Hills, i když pak má v čekárně obchod, kde se dají koupit i jiné značky. Když jsem řekla, že krmim masem díval se na mě jako na blázna a ani se nesnažil zjistit, zda o tom něco vim. Těžko si pak udělat jiný názor, než že to dělá kvůli penězům.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: To ja vubec nechci popirat, ze fakt bohuzel vetsina lidi vubec nevi a staci mi, kdyz kecam s moji vetkou, se kterou mame blizsi vztah nez jen veterinar x klient a ona vypravi, co ji tam chodi.. a kdyz se nahodou blbe trefim a musim dyl cekat a posloucham, co ty lidi vymejslej.. Jeden by fakt plakal, proc si takovy lidi porizujou zivy tvory.
    Nicmene ja to myslela v ramci toho, kdyz za vetem prijde kleint s tim, za chce zacit/zacal krmit masem, ze tam se dost casto setkavam, byt treba zprostredkovane, s velkym despektem. Rozumim tomu, ze vy jakozto veti, kteri to prece jen delaji hodne kvuli tem zviratum (nebo aspon tak ja vnimam dobryho veta, nezavisle na financich:) ), mate strach, aby zvirectvo dostalo co potrebuje. Ale pokud je reakce veterinare na barfistu, kteryho nezna a nebo dokonce zna a vi, ze se o psy zajima vic nez jen jako o hlidace k baraku, veskrze negativni a rekne mu, ze by mel radsi krmit granulema ty a ty znacky.. V tomhle ja vidim trochu ten problem.. Teda je to cim dal tim lepsi, ale kolikrat maj barfisti strach rict vetovi, ze krmej masem.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: a marže je klasická, tuším 15%? Ceny žrádel jsou u nás celkem srovnatelné s kamennými obchody...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IF_: jistě, u nás se třeba prodává hills, royal, specific, happy dog, bosch, brit care, trovet, nutram, purina, eukanuba...
    Konkrétní diety se doporučují většinou dle zkušeností, tj. třeba u nás máme vyzkoušeno, že kočkám na renální dietě nejvíc chutná royal, tak se doporučuje hlavně royal...ale často se dává na ochutnání víc značek a majitelé si pak dojdou pro to, co nejvíc chutná-
    IF_
    IF_ --- ---
    MIKEYLA: Moula má pořád jednu nebo dvě k dispozici a když má náladu, ohlodává. Tak po týdnu, deseti dnech to reziduum většinou vyhodim.

    A bacha, fakt bolí, když na ty nasekaný morkovky šlápneš bosou nohou:))
    IF_
    IF_ --- ---
    CAMELLA: A kolik tak bývá ta marže, to by mě zajímalo? Třeba je holt na některé značky vyšší než na jiné. A může teda ten veterinář prodávat třeba pět značek?


    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    IF_: díky za info, tam se pohybuju, to mi stačí:), já jen, že jsem je zatím nikde neviděla..., ještě jeden dotaz, jak často dáváš tyhle kosti? Předpokládám, že jsou spíš na hraní a žužlání, než na krmení, na to jsou moc tvrdé ne?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IF_: dělala jsem na několika veterinárních klinikách a nikde žádné provize veterináři nedostavali. Opravdu jen marže a občas nějaká drobnost jako tričko, propiska nebo miska na žrádlo, přesně jak píše tapina.
    IF_
    IF_ --- ---
    Akce:)

    IF_
    IF_ --- ---
    MIKEYLA: Ve většině dobrých řeznictví je mají... já mám prochozený anděl, kde je mají jak u metra, tak na arbesáku, víc neporadim:(
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    IF_: jen tak orientačně, kde nejlépe sehnat ty morkové kosti, aniž bych musela do Makra? :) Díky za info..
    IF_
    IF_ --- ---
    LOVETHIEF: Je jich v tom balení asi šest a stojí to tak deset korun:))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IF_: To není až tak malé plemeno, navíc ony ty predispozice jsou opravdu plemenné - yorkšír, čivava, jezevčík. No a uvidíš taky později. Našim desetikilovým křížencům jsem musela začít sundavat kámen tak v deseti letech.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    IF_: diky, do Makra se chystam, tak se po tom kouknu. Nemaj je jenom po padesati kilech, ze ne :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam