• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Já tohle neřešim, psovi to nevadí a v přírodě by taky neměl každý den jiný druh masa, tak v tom nevidím problém.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    PETRA_CHATEAU: přesně, taky je nechci dva a půl dne krmit jednou směsí :D
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    MIKEYLA: já to musim dělat podobně, vem si, jak je lola mrňavá. kolivku má na 5 dní. takže nechám maso trochu povolit, ale ne úplně rozmrznout, pak přijde silný muž a rozseká to tak na 4 kusy, ty pak naházim zpátky do mrazáku a rozmrazuju a zkrmuju postupně. většinou mám naporcovaných několik různých druhů masa, aby to měla bestie pestrý
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    a trochu z ruky pro pražáky...
    INXS
    INXS --- ---
    jen je to samá drůbež
    STHENO
    STHENO --- ---
    Objednaval niekto tu?

    Uvod - Ravell
    http://www.ravell.cz/

    znie to dobre.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    já normálně večer vyndám dvoukilovku, hodim do dřezu, do rána je to rozmrzlý, odendám třetinu do mísy k snídani a zbytek do mísy, do igelitu a do lednice
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    ZMYJKA: s tim alavisem mi to připomnělo, jestli by nechtěl někdo spoluobjednat něco na tomto obchodě? http://activeanimal.cz/clanky-11/porovnani-ceny/ mají jednotlivé složky alavisu, případně já mám obrovský přebytek msm, koupila jsem pixlu pro koně..
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    aha tak díky za rady..rozmrazovala jsem to v lednici ve spodním šupleti, ale pouští to hrozně krve a nasmrádly mi všechny potraviny... vůbec celej byt smrdí tak trochu jako jatka, protože psi to roztahávaj z misek a i když po každym krmení vytřu, furt je tu puch... to bych teda ráda eliminovala:(
    Každopádně začínám s hypoalergení dietou - přišlo dvacet kilo ryby - a jsem zvědavá, co se stane, po třech týdnech na rybě s rýží..doufám, že ryba neni ten alergen:)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    IF_: já právě co máme mixer, co utáhne celý kilo i se zeleninou, tak mixuju celý kilo naráz - ono vždycky než to pak člověk všechno odpatlá... A psiska vypadaj fit, ani kočkožich se neofrňuje, takže snad dobrý.

    A konečně sem pořídila pixli Alavisu pro koně :) Hodlám se tím dotovat taky, tak sem zvědavá, kdy začnem všichni řehtat :D
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    FIFAJZ: eště toho trochu :D Už se vidím, jak to sekerou porcuju na přesně naměřených 400 a 200 gramů. Já hlavně doufám, že třeba ježíšek naježí elektrickej nůž na zmražený maso :) Nebo si koupím motorovku :D
    IF_
    IF_ --- ---
    ZMYJKA: Dělám to stejně, nechám to ale rozmrazit jen trochu a nakrájim na dávky bez zeleniny a zamrazim:)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    ZMYJKA: "Neb kilo masa mi vyjde na pět dávek" - stastna to zena. :) A doporucila bych coby bojovku na ven sekerku, par balicku masa a najit spravny parez... Zamrazene nasekat (jde to krasne, nez se s tim pizlat nozem ci pilkou) a pak utikat, aby te nekdo nenarknul, zes tam porcovala psa ci nejaky lesni pych. :)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MIKEYLA: Tak ideál to není, ale nijak strašně to nevypadá, když to pak rozmrazím, psiska i kožka se tvářej že ok, srajdu z toho nemaj... - navíc to obvykle zkrmím třeba za týden, takže to neskladuju nijak dlouho. Jako mohla bych to třeba tři dny skladovat v ledničce, ale to vypadá pak hůř, než když to zmrazím a znova rozmrazím.

    Ono pokud vím, tak hlavním argumentem proti znovuzmrazování je to, že při rozmrazování se můžou pomnožit bakterie v mase obsažené (proto se taky má správně lidské jídlo rozmrazovat v lednici a ne při pokojové teplotě) a zmrazením se pak nezničí, takže celým procesem vzrůstá množství bakterií v mase. Ale vzhledem k tomu, že maso, které dáváme psům je ještě pořád na psí poměry hodně čerstvé (nehejbou s ním červi, nehnije) není to myslím zas takový problém - psí žaludešní šťávy by si s tím měly poradit.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    ZMYJKA: a nebojíš se, že když to rozmrzne a znovu zmrzne, že ta kvalita se o dost zhorší? Já mám dobrý, že rozmrazuju kilo masa denně, takže to vyndám ráno a večer už je to O.K. (taky to musím dávat do vypnutý trouby, neb by mi to ti dva sežrali:)))
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    NICKIE: já rozmrazím kilčo (normálka při pokojový teplotě), umixuju se zeleninou a tak dvě krmný dávky šoupnu zpátky to mrazáku (ty pak rozmrazuju normálně venku - teda zavřený ve vypnutý troubě, jinak by se kočky obsloužily samy - nebo nouzově v mikrovlnce), jednu dávku zkrmím a dvě dám do lednice a zkrmím následující dvě krmení. Neb kilo masa mi vyjde na pět dávek, elektickej nůž na mražený maso zatím nemám a pilovat to pilou mě fakt nebaví - stačí že piluju držky zelený, protože ty jim dávám občas a nehodlám je skladovat rozmražený v lednici. Jinak to kilo mi přes noc (nebo od rána do večera) tak akorát rozmrzne.

    VERCA_ZABA: může mu hovězí nesedět, mohlo mu nesednout to konkrétní maso nebo se i mohl naprat moc - bych to ještě jednou dvakrát zkusila a kdyby systematicky blil po hovězím, tak holt nedávat. Jo a taky to může být přílohou, jestli byla jiná - mně Loki blije po spařených kopřivách, přitom ostatní zvěř to žere v pohodě.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    NICKIE: Ja vyndavam vecer, jak nakrmim, jdu pro dalsi naloz. Dam do hrnce s poklici a dle rocniho obdobi necham bud v chladnejsi mistnosti nebo presunu do kuchyne. Rozmrza to zvolna, kolikrat este musim "ohrat" horkou vodou. Ja zkrmim najednou bezne 1,5 - 2 kg masa, kdyz zbyde, dam do pixle s vickem do lednice a prihodim druhy den.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    chtěla jsem se zeptat, jak to maso rozmražujete...nějak s tim bojuju... vyndáte ho prostě ráno a večer do tepla, nebo ho přendaváte do ledničky a postupně krmíte.. ?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jo a já se zeptám, je možný, že malej kočičák ještě nějak neumí strávit hovězinu? nebo že moc hltá?

    protože vepře mletýho i držky v poho, vemeno v poho, kuře v poho a předevčírem dostal hovězinu mletou a ráno včera sem našla poblitinu pod stolem.. říkám, že se přežral.. jenže dneska ráno byly dvě poblitiny..
    tak jestli je to hovězí na něj moc těžký a nebo prostě jestli hltá? páč bylo vidět, že je to vyblitý, páč v tom bylo normálně růžový nestrávený maso
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    tak dlouho, dokud nebude srát normálně.. ale pozor jo, rejže se vaří 15 min, kuře se vaří třeba hodinu..:)
    no a pak bych přešla že už dám syrový kuře, pak třeba libový hovězí.. a prostě postupně
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam