• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    ZMYJKA: tak jasně, příště "v přírodě" spíš v uvozovkách ;) Ale to, že dva dny bude mít stejné maso vůbec nevidím jako problém. Samozřejmě nemám psa vybíravého, sní všechno (kromě ledvin třeba, ale ty mu nedávám) a nemusim to s nim tedy tolik řešit.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    SUFFOCATE: já bych hlavně byla opatrná s tím "v přírodě" - pes jako druh se vyvíjel natolik po boku člověka, že se o přírodě v jeho případě moc mluvit nedá - a je sice pravda, že člověk v historii taky zas tak pestrou stravu nemíval (a na psa obvykle zůstalo co zbylo + si někde chytil myš a sezobal co našel po okolí), ale zas dneska už ji člověk (evropský) má, tak proč by ji nemohl mít i pes, žejo. A když už zakazuju psům, aby sezobali, co najdou po okolí, což je pro ně navýsost přirozené chování, tak jim aspoň trochu podstrojuju doma. A že psovi není fuk, co žere a že maj svý chutě a náladičky tady může potvrdit leckdo. Já vidím, jak dovede mladej dělat xichty, když je třeba druhej den stejná směs s celerem, kterej on sice sežere, ale moc ho nemusí - první den to slupne, ale druhej už kouká, jestli by nebylo něco jinýho. Pravidelný střídání směsí ho udržuje žravějšího, což u něj zrovna potřebuju, u vybíravky jedný - a když něco jó nežere, tak je aspoň o hladu jenom jeden den a ne třeba tři.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Já tohle neřešim, psovi to nevadí a v přírodě by taky neměl každý den jiný druh masa, tak v tom nevidím problém.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    PETRA_CHATEAU: přesně, taky je nechci dva a půl dne krmit jednou směsí :D
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    MIKEYLA: já to musim dělat podobně, vem si, jak je lola mrňavá. kolivku má na 5 dní. takže nechám maso trochu povolit, ale ne úplně rozmrznout, pak přijde silný muž a rozseká to tak na 4 kusy, ty pak naházim zpátky do mrazáku a rozmrazuju a zkrmuju postupně. většinou mám naporcovaných několik různých druhů masa, aby to měla bestie pestrý
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    a trochu z ruky pro pražáky...
    INXS
    INXS --- ---
    jen je to samá drůbež
    STHENO
    STHENO --- ---
    Objednaval niekto tu?

    Uvod - Ravell
    http://www.ravell.cz/

    znie to dobre.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    já normálně večer vyndám dvoukilovku, hodim do dřezu, do rána je to rozmrzlý, odendám třetinu do mísy k snídani a zbytek do mísy, do igelitu a do lednice
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    ZMYJKA: s tim alavisem mi to připomnělo, jestli by nechtěl někdo spoluobjednat něco na tomto obchodě? http://activeanimal.cz/clanky-11/porovnani-ceny/ mají jednotlivé složky alavisu, případně já mám obrovský přebytek msm, koupila jsem pixlu pro koně..
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    aha tak díky za rady..rozmrazovala jsem to v lednici ve spodním šupleti, ale pouští to hrozně krve a nasmrádly mi všechny potraviny... vůbec celej byt smrdí tak trochu jako jatka, protože psi to roztahávaj z misek a i když po každym krmení vytřu, furt je tu puch... to bych teda ráda eliminovala:(
    Každopádně začínám s hypoalergení dietou - přišlo dvacet kilo ryby - a jsem zvědavá, co se stane, po třech týdnech na rybě s rýží..doufám, že ryba neni ten alergen:)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    IF_: já právě co máme mixer, co utáhne celý kilo i se zeleninou, tak mixuju celý kilo naráz - ono vždycky než to pak člověk všechno odpatlá... A psiska vypadaj fit, ani kočkožich se neofrňuje, takže snad dobrý.

    A konečně sem pořídila pixli Alavisu pro koně :) Hodlám se tím dotovat taky, tak sem zvědavá, kdy začnem všichni řehtat :D
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    FIFAJZ: eště toho trochu :D Už se vidím, jak to sekerou porcuju na přesně naměřených 400 a 200 gramů. Já hlavně doufám, že třeba ježíšek naježí elektrickej nůž na zmražený maso :) Nebo si koupím motorovku :D
    IF_
    IF_ --- ---
    ZMYJKA: Dělám to stejně, nechám to ale rozmrazit jen trochu a nakrájim na dávky bez zeleniny a zamrazim:)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    ZMYJKA: "Neb kilo masa mi vyjde na pět dávek" - stastna to zena. :) A doporucila bych coby bojovku na ven sekerku, par balicku masa a najit spravny parez... Zamrazene nasekat (jde to krasne, nez se s tim pizlat nozem ci pilkou) a pak utikat, aby te nekdo nenarknul, zes tam porcovala psa ci nejaky lesni pych. :)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MIKEYLA: Tak ideál to není, ale nijak strašně to nevypadá, když to pak rozmrazím, psiska i kožka se tvářej že ok, srajdu z toho nemaj... - navíc to obvykle zkrmím třeba za týden, takže to neskladuju nijak dlouho. Jako mohla bych to třeba tři dny skladovat v ledničce, ale to vypadá pak hůř, než když to zmrazím a znova rozmrazím.

    Ono pokud vím, tak hlavním argumentem proti znovuzmrazování je to, že při rozmrazování se můžou pomnožit bakterie v mase obsažené (proto se taky má správně lidské jídlo rozmrazovat v lednici a ne při pokojové teplotě) a zmrazením se pak nezničí, takže celým procesem vzrůstá množství bakterií v mase. Ale vzhledem k tomu, že maso, které dáváme psům je ještě pořád na psí poměry hodně čerstvé (nehejbou s ním červi, nehnije) není to myslím zas takový problém - psí žaludešní šťávy by si s tím měly poradit.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    ZMYJKA: a nebojíš se, že když to rozmrzne a znovu zmrzne, že ta kvalita se o dost zhorší? Já mám dobrý, že rozmrazuju kilo masa denně, takže to vyndám ráno a večer už je to O.K. (taky to musím dávat do vypnutý trouby, neb by mi to ti dva sežrali:)))
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    NICKIE: já rozmrazím kilčo (normálka při pokojový teplotě), umixuju se zeleninou a tak dvě krmný dávky šoupnu zpátky to mrazáku (ty pak rozmrazuju normálně venku - teda zavřený ve vypnutý troubě, jinak by se kočky obsloužily samy - nebo nouzově v mikrovlnce), jednu dávku zkrmím a dvě dám do lednice a zkrmím následující dvě krmení. Neb kilo masa mi vyjde na pět dávek, elektickej nůž na mražený maso zatím nemám a pilovat to pilou mě fakt nebaví - stačí že piluju držky zelený, protože ty jim dávám občas a nehodlám je skladovat rozmražený v lednici. Jinak to kilo mi přes noc (nebo od rána do večera) tak akorát rozmrzne.

    VERCA_ZABA: může mu hovězí nesedět, mohlo mu nesednout to konkrétní maso nebo se i mohl naprat moc - bych to ještě jednou dvakrát zkusila a kdyby systematicky blil po hovězím, tak holt nedávat. Jo a taky to může být přílohou, jestli byla jiná - mně Loki blije po spařených kopřivách, přitom ostatní zvěř to žere v pohodě.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    NICKIE: Ja vyndavam vecer, jak nakrmim, jdu pro dalsi naloz. Dam do hrnce s poklici a dle rocniho obdobi necham bud v chladnejsi mistnosti nebo presunu do kuchyne. Rozmrza to zvolna, kolikrat este musim "ohrat" horkou vodou. Ja zkrmim najednou bezne 1,5 - 2 kg masa, kdyz zbyde, dam do pixle s vickem do lednice a prihodim druhy den.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    chtěla jsem se zeptat, jak to maso rozmražujete...nějak s tim bojuju... vyndáte ho prostě ráno a večer do tepla, nebo ho přendaváte do ledničky a postupně krmíte.. ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam