LOVETHIEF: jenom maso je blbost. nejsem zadnej vedec, ale z toho,cim se tak obecne ridim, dedukuju, ze mu bude chybet strasne moc zivin a naopak bude mit nezdravej prebytek bilkovin. kdykoli nekdo rikal, ze pes jedl jenom maso, tak mu to pak po testech doktori omlatili o hlavu.
jinak ja s novou coklici mela podobnej problem. ta byla asi zvykla na granuje a vpodstate jedla jenom maso nebo pecivo, vsechno ostatni vypreparovala a vyflusla. mineraly teda nepridavam, jenom kloubni vyzivu, takze nemam zkusenosti, ale zeleninu jsem pomalu naucila. nejdriv jsem to resila tak, ze jsem zeleninu na chvilku povarila v silnym masovym vyvaru a pak nastrouhala a nebo nastrouhala uplne na jemnounko (vpodstate bude snazsi to romixovat) a smichala treba se sadlem. takhle treba deset, ctrnact dni. a nebo nastrouhat do sulciku z prasecich hlav/nozek. pak uz jsem cerstvou nastrouhanou zeleninu jenom zalila studenym vyvarem/sadlem/krvi. v tyhle fazi se to zaclo delit na zeleninu, co zvladne (okurky, cukety, salaty, spenat, brokolice, zeli--ted me napada, ze vlastne samy zeleny veci) a veci, co stale ne (papriky, rajcata, redkvicky). no a v tyhle fazi se ty svoje oblibenejsi naucila jist (porad je teda davam na jemno nastrouhany) a ty neoblibeny porad jedu po staru. do toho davam i ovoce nastrouhany do tvarohu, to zkus, to zblajznou hned.
a jeste me napada odstavnit nejakou zeleninu a dat jim to do vody jako stavu, nekde jsem na to kdysi narazila a jak o tom ted mluvim, tak to mozna taky zkusim.