ahoj, mam 4 měsíční štěně (kžíženec, fenka, předpoklad, že bude vysoká, veliká, štíhlá), je to týden, co jsme přešli na BARF. Všude čtu o fosforu a vápníku a nejsem z toho moc moudrá. Podle tohodle článku
http://www.veterina-info.cz/odborne-clanky/kolik-vapniku-potrebuje-pes-220.html je snad ve všem víc fosforu, než vápníku, ale pes potřebuje naopak víc vápníku, než fosforu. Jak to mám udělat? Dáváme skelety, větší kosti, vnitřnosti i libové maso, cca 3 celá vajíčka i se skořápkou týdně, z ovoce jablka a hrušky, ze zeleniny mrkev, červenou řepu, celer, zkoušeli jsme taky naklíčené mungo, výjimečně dostane trochu jáhlů, oves. vločky, na svačinu někdy trochu plnotučného tvarohu s medem, ořechy, jablkem/hruškou. Štěně právě mění zuby a nechtěla bych nic zanedbat. Někdo doporučuje mléčné výrobky dávad, někdo nedávat. Vím, že klíčové jsou kosti, ale těch zas nesmí dostávat tolik, kvůli zácpě. Máte zkušenosti s BARF výživou štěněte? Přidávali jste něco? Doporučíte mi něco spešl?
Jinak po týdnu je znát viditelná změna na vzhledu psa, zlepšila se jí srst, má jí lesklejší a jemnější, než po granulích, což mi dodává víru, že změna stravy bylo dobré rozhodnutí. Jen chci mít jistotu, že se bude vyvíjet ok, protože je v klíčovém období růstu... :))
Máma ani táta nemají žádné vady ani nejsou problematický plemena co se týče růstu.