Ahoj, potřebuju poradit, co provést s dvouletým BŠO - někteří z vás nás možná znáte z jiných psích klubů. :)
Jde o to, že se mi absolutně nedaří psa "nakrmit" .. je pořád relativně hubený, ne úplně vychrtlý, má svaly, ale "snesl by víc" .. nutno říct, že můj běloba je vysoce hyperaktivní, žijeme ve stáji, takže je většinu dne venku, kde si hraje s dalšími psy, lítá za aportem, nebo chodí se mnou s koňma do terénu na vyjížďky.
Od mala je na barfu, resp, od chovatelky jsem ho brala s tím, že psi byli zvyklí na granule i na barf.. časem jsem se dostala do fáze, že Vali dostával ráno a večer maso, a 24 hod měl k dispozici v misce granule - většinou zůstávaly nedotčené. Granulí jsem vyzkoušela několik (jako štěně žral proplan, po zažívacích problémech někdy kolem 8 měsíce změna na nutram sensitive, pak asi jeden dva pytle TOTW a skončili jsme na Platinum).
Teď měl nějaké další trávící patálie, takže po přeléčení a dietě na kuřeti a rýži (+veterinárních Hills) jsme začínali znovu, naštěstí už vše vypadá ok.
Krmné dávky teď vypadají tak, že na svých cca 37kg žere zhruba 1000g masa denně (mám kusovky, takže 1-2x týdně vnitřnosti, zbytek svalovina, mletiny). Zeleninu mi takřka vůbec nesežere, jen v minimálním množství pečlivě zamíchanou do mletiny, snažím se dávat přílohy - rýži, těstoviny, vločky, kukuřici, co doma najdu a napadne mě .. ale zase, buď to je zamíchané do mletin, nebo svařené ve vývaru, jinak si to prý mám strčit za klobouk. Kosti dostává tak ob den, ob dva - v rámci toho že dostane celé kuře, srnčí obalené žebro, telecí s kostí apod. Přidávám extrudovaný len, pivovarské kvasnice, mořskou řasu, na střídačku.
Přidávala jsem sádlo, vepřovou kůži, apod, ale po té patálii teď se trochu bojím teď hned podobný kalibr nasadit.
Takže mám psa, který je akční, má relativně citlivé zažívání, navíc je bílej čili aby nereznul, a potřebuju aby přibral (a zároveň aby mě to pokud možno úplně finančně nezruinovalo).
Už jsem i přemýšlela, jestli je vůbec v mých silách tohle zvládnotu na barfu.. další variantou je, zkusit ještě místo Platinumek přiložených v misce koupit něco High-Energy, pro aktivní psy.. jenže tam mám zase x požadavků, nejlépe aby to bylo zastudena lisované, nebo případně aspoň jedno z těch "barf friendly" krmiv.. plus nesmí to barvit .. Nějaký tip? Zatím jediné co jsem našla, a připadalo by to v úvahu je Wolfsblut, máte někdo zkušenost?
http://www.krmivo-barf.cz/cz-kategorie_446109-0-pro-aktivni-psy.html
Moje otázka zní - co udělat jinak/vylepšit, pokud potřebuju aby pes opravdu zásadně přibral?