• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    NICKIE: super, tak já klíďo dva litry
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    NICKIE: Jestli všechno platí, tak bych si to u tebe vyzvedla v pátek odpoledne a vzala bych si litr a půl.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TATEREZA: super, tak uz jsme vsichni:) dam vedet jak to prijde!
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    NICKIE: já ráda zase vezmu, klidne zas i kvasnice
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TATONKA: 187
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    NICKIE: pristi tyden je ok, na kolik vyjde litr?
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TATONKA: Super, vzala bych zase petilitr. Petky na preliti mam..kdyby se chtel jeste nekdo pridat, jeste by litr az dva byly volne:) Objednala bych nekdy na konec pristiho tydne?
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    NICKIE: to by šlo, vzala bych litr-dva
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TATONKA: lososovy olej beru z krmme.cz Zrovna mi dochazi a potrebovala bych spachat zase hromadnou objednavku. Neprida se nekdo? Do Modran.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TATONKA: stejně jako VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TATONKA: litrovku od Brit Care, kupuju v Mallu
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Odkud berete lososovej olej?
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    TATEREZA: pes ziskava energii a je ziv predevsim z tuku v potrave. asi toho tuku bude vic nastrikanyho na levnych granulich (aby aspon mely nejakou chut), nez na skeletech.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: To právě ten pocit nemám, naši psi smrděli jenom na Calibře, která jim všeobecně neseděla. Když mají něco, po čem kadí tuhý bobky, tak to nijak zvlášť nesmrdí :o)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: no ono hovno ze své podstaty bytí smrdí :D ale obvykle daleko víc smrdí hovno/prd granuloveho psa. Nedávno jsem přes plot cvicaku sledovala dobrých 30 metru od sebe kadit NO a ten smrad byl neskutečný. Ale je fakt, ze kdyz Amonek jako štěňátko občas nechal hromádku pod posteli, tak se semtam bála az z pekne dlouho :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: To je teda taky otázka kvality granulí. Nám se poslední dobou seniorka občas vytento za gauč a já to kolikrát najdu až za pár dní, úplně vysušený :D To bych si spíš myslela, že hovna z přirozeného krmení smrdí, ony lidské taky dvakrát nevoní.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TATEREZA: To ani ne. Kuřecí skelety mají dost omezený obsah živin, i v těch nejhorších granulích jsou aspoň rostlinné bílkoviny. Psa krmeného léta jen kuřecíma křidýlkama (protože on nic jiného nežere) jsem viděla a vypadal teda dost zbědovaně, celoživotní sračkogranule dost psů s nenáročným životním stylem (na venkově na zahradě) bez problémů zvládá.
    OPI
    OPI --- ---
    FIFAJZ:
    WESSNA:
    já si dovolím tvrdit že konkrétně v našem městě je těma supermarketovýma sračkama krmeno třeba 50% psů (podle toho jak to mizí z obchodů ve velkým) a žijou...takže můj názor je taky ten že ty granulové srajdy budou o trochu menší zlo než vyloženě jen skelety..
    a ten kdo ví že k těm skeletům by měl dát ještě nějaký ten doplněk+olej+ovozel apod. tak by určitě jenom těma skeletama dlouhodobě nekrmil
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    FIFAJZ: Pořád věřim na aspoň jakž takž vyváženost u granulí. Skelet jsou u mě neobraný kosti a nevěřim, že to může dlouhodobě fungovat.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    FIFAJZ: navíc to granulové hovno poznáš po čuchu na x metrů - a řekla bych, že čím větší hnus, tím dál dosmrdí
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    Ja nevim, krmit suntem ala chappi ci darlink/celej zivot mit psa na skeletech - prast jak uhod, stejna prasarna vuci psovi. S tim, ze pokud budou ty skelety aspon s kousky masa, kuzi a zbytky drobu a pes se z toho nebude ucpavat (a napase se venku treba travou na zaludek), sice upim, ale porad mi to prijde mensi zlo nez ty chemicky srajdy obarveny a konzervovany.
    Zbytky z lidskyho jidla mi pak v tomhle porovnani prijdou jako nejmensi zlo, pokud clovek nepojida chilli nebo prilis koreneny jidla.
    Bily a suchy hovna by snad majiteli mely indikovat, ze neco neni v poradku, je pravda, ze to se po granclich nestane. :D to se hned pozna nekde na tabore, cim kdo krmi, jednomu nestaci tri pytliky, druhy nonsalantne i po 40 kg zvireti sebere bobek do jednoho. :)
    Jen dodatek este, dneska smecka povecerela zlehka ovareny pajsl (zasyrova se to blbe kraji), ktery kupuju z ceskyho zdroje, do toho kapusta najemno a zalito podmaslim. Nemam na to tabulky, kolik ceho a kdy, proste v prubehu mesice otocit x druhu masa/vnitrnosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam