• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LIKUD: Ne, ale da se chodit na terapii kde te nauci s tim lip zit.
    LIKUD
    LIKUD --- ---
    DRAKY: Jo ono už se to dá léčit, jo? Aha...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZDN58: sleduje te nekdo na srdce, nebo byls kvuli strattere na nejakym vysetreni? pisou, ze by se melo, ale nikdo me nikam neposlal, tak nevim a mam z toho docela nahnano. :/
    ZDN58
    ZDN58 --- ---
    CORDELL: ani ne, moje vykonost docela stoupla, jelikoz se dokazu soustredit i na monotonni tasky :)
    ZDN58
    ZDN58 --- ---
    POZITRON: ty zavrate jsou obcas porad, ale ustupuje to. sucho v puse mam taky :) celkove jsem podle okoli klidnejsi, ale nektery dny se mi taky zda, ze to uplne "nezabira" a nemuzu se soustredit vubec na nic.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZDN58: tak uz mam od patku taky 60mg a teda musim rict, ze je mi docela blbe. uz bych to nenazvala zavratema, ale cejtim se takova dost slaba a ne zrovna ve svy kuzi. :/ tobe ted po zvyseni davky ty zavrate uz ustoupily? a nemas nahodou taky sucho v puse? ja desne, takze porad piju nebo aspon zvejkam. snizenou chut k jidlu mam taky, takze jim jen ve chvili, kdy jist mam a vecer uz neutocim z nudy na lednicku a neperu do sebe cokoli, co mi prijde pod ruku, coz jsem driv delala. myslis, ze kdyz vazim 60kg, tak uz mi to nebudou chtit zvysit? na dalsi kontrolu jdu za necelej mesic.
    DRAKY
    DRAKY --- ---
    ECLECTICA: zvlast to posledni je trefne :)
    FAKE_DJ
    FAKE_DJ --- ---
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    VYHULENY_UFO: Kdyby můj svět byl tak jednoduchý, co bych za to dala!:-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PERSEEIDA: v dobach, kdy byla jeste legalni detska prace se to poznalo snadno. decka si vyhnala na pole a nebo aspon husy past a kdyz se vsichni vratili a nikdo se neztratil, dite bylo normalni a pracovity :D
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    Nejtěžší je poznat, kde už konči ADHD a začíná normální lenost, vyčuranost a manipulace.:)
    ZDN58
    ZDN58 --- ---
    FAKE_DJ: Rodina si po precteni par clanku o ADHD uvedomila, ze urcity veci za ktery me odmala peskovali proste nedelam naschval, takze se nalada o neco zlepsila. Partnerka to nastesti chape a je rada, ze se s tim snazim neco delat. Kamaradi to vzdy brali jako soucast me osobnosti :)
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    Díky za rady, knížku seženu a přečtu. No já hlavně nevím, jak se k tomu postavit, je to totiž dobrá tragikomedie - právě přestoupil z gymplu na strojní průmyslovku a tam je dost podstatné, jestli něco měří 3 nebo 5mm. Vůbec nemám potřebu za něho zrovna v tomhle orodovat a zametat cestičky. Jestli spíš neměl zůstat na tom gymplu (průměr 2.0) a následně si najít obor, ve kterém se to dá nějak okecat.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    PERSEEIDA: Ja si pletla 4 a 7. Pomohlo mi, kdyz mi nekdo rekl, ze si to co napisu mam jednou (nebo radsi vickrat) po sobe precist. Dys* mi nikdo nediagnostikoval.
    FAKE_DJ
    FAKE_DJ --- ---
    PERSEEIDA: precist fast minds. deti podporovat. mit vlidnej pristup a pochopeni. vse samozrejme do urcitejch mezi. ale tohle je hodne dulezity. zaklad je v pristupu a ve fast minds se clovek dozvi jak na to.
    FAKE_DJ
    FAKE_DJ --- ---
    inu, ja v prvni tride dostal velkou dvojku a taky navrh na zvlastni skolu, coz se nastesti vyresilo presunem na jinou skolu k ucitelce s chapavym pristupem. nasledovala i navsteva ppp a tam jsem byl diagnostikovanej jako dislektik a disgrafik. jenze krom mensich ulev pri psani diktatu se to uz nikdy vic neresilo, protoze jsem s odrenejma usima zakladku prosel a stredni s par prestupama a opakovanim taky. zamestnani jsem si taky vzdycky nejaky nasel... s matematikou jsem se ale i tak hooodne trapil :D
    chci rict.. dislexie si vsimnes jako prvni veci, jenze to je jen stary oznaceni mozkovy dysfunkce, kterych je vic a jsou soucasti adhd. kazdyho adhd postihuje jinak a v jinejch oblastech zivota. ja si myslim ze je k tomu treba tak pristupovat. musim doporucit tu knizku FAST MINDS, tam se o tom pise!

    jinak dik za odpovedi k predchozimu dotazu. za sebe jeste musim doplnit, a doufam ze tim nekoho nechtene neurazim :D ze jsem obklopenej vesnickejma ignorantama, ktery nemaj ani chut se takovejma volovinama zaobirat, velkej bic a malej dvur na tebe :D to mi moc energie nepridava. mezi vrstevnikama to je pohoda. jeste muj mudr, ten trochu vi, neco si nejspis precetl na wiki.... ale moc se boji abych leky nezneuzival, vzhledem k me historii s ganjou, takze z nej hodne citim neduveru :-)
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    CORDELL: Pro tak velký už zvláštní školy nejsou!;)
    Tohle dítě je ještě v pohodě, jde jenom o srážku představ s realitou (představuje si že to umí na jedničku a přitom to je reálně kvůli blbým chybám na 2-3). Ale mám v domácím portfoliu komplikovanější kousek a tam je to fakt problém, vůbec vybrat školu kterou ještě zvládne, něco se naučí... budem rádi že normálně projde základku a najdem učňák.
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    Mám dotaz. Mám pubertálního syna, který má poslední dobou problém v matematice s tím, že když počítá, tak se mu občas nepovede přepis, z čísla "3" je najednou "5" a už mu to vyjde blbě. Nebo se rovnou splete v opisu zadání. Má novou učitelku, kterou vůbec nezajímá postup, ale výsledek, takže i když matematice rozumí, dostane špatnou známku. Pochopitelně si za to může sám, jeho hobby je odhalovat chyby paní učitelky a před celou třídou je rozpitvávat - já jsem mu říkala, že nedělá dobře.
    Adhd nemá, max je tam dyslexie. Co s tím?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    FAKE_DJ: se mnou se to tahne snad od skolky, co se mnou rodice zacali vymetat pedagogicko-psychologicky poradny, protoze jsem byla nezvladatelnej spratek a kdyz jsem jim ted oznamila, ze to byl duvod moji hospitalizace v blazinci, tak se nad tim nijak nepozastavovali. :) a manzel nevim, ten si asi trochu mysli, ze to je pseudodiagnoza a vymluva, ale je mi to jedno, jsem rada, ze jsem ve 32 letech zjistila, ze se s tim da neco delat. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam