• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CYBERWOLF: ano, srát na to. resp. jde jen o ten pocit, že nejsi ve stresu. kéžbych to dovedl :))
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MAJKA: já si myslím, že to není časem, ale stresem. Čím víc stresu, tím míň mozku. Třeba ve škole jsem měl vždycky daleko lepší výsledky, když něco nebylo na známky.

    Mě třeba na pohovory pomáhá si v hlavě hodit drzou aroganci (akorát se teda člověk nesmí do té role vžít tolik, aby to tak nevypadalo i navenek) a "vy si myslíte, že si mě tu zkoušíte, ale vlastně jsem se jenom přišel podívat, jestli by se mi tu chtělo makat". Jinak reálně na pohovorech lidi dělaj bejkárny, to je celkem normální. Neberou lidi, co to udělají bezchybně, ale prostě lidi, co to neposerou kriticky. Panika je nejhorší, takže je lepší na to spíš srát :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Lidi, jak to máte s testama? Pohovorama? Zkoušeníma? Prezentacema?

    Já jsem donedávna vůbec netušila proč (a až zpětně si uvědomuju, kolik dveří mi to zavřelo) , ale vždycky když jsem dostala časově omezenej test, tak mi vypnul mozek.

    Takže samozřejmě u zkoušek na gympl jsem nedala ani trojčlenku, totální vata v hlavě, jakýkoliv větší testy na škole mi dělaly hrozný problémy a nejsmutnější to bylo na pohovorech. Tam mi totiž někdy dali tužku a papír, dali mi zadáni a odešli. A v tu chvíli mi vypnul mozek a nebyla jsem schopná nic. Takže jsem tam ze sebe udělala debila a pak jen dostala ten mail “Bohužel jsme našli vhodnějšího kandidáta”.

    Stává se vám to? Jak to řešíte? Mne nepomohlo ani kdyz me tam nechali na jednom pohovoru sedet asi tri hodiny, porad totalni stres a vyplej mozek, počmáranejch 300 papírů - no nevzala bych se taky. A bylo to u kapacity z oboru, takže jsem za blbečka a chodím před tím člověkem teď kanálem.
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    DRAKY: Aha, tak voda je za mne zrovna super, naucim se tri machnuti do vody, a zbytek je hyperfocus s analytikou :D A super je to, ze se hned po akci dostavi reakce, bud endorfiny nebo machani, takze si jeste pamatuju, co musim priste udelat jinak nebo stejne. Vic takovych sportu.
    DRAKY
    DRAKY --- ---
    KOIRA: mam stejnou zkusenost s libovolnym druhem tance, proste nezvladnu se soustredit na tolik veci najednou. Miluju naopak kruhovej trenink, kde se po velmi primerene kratkou dobu soustredis na jednu vec a nez se zacnes nudit, jdes delat jinou. Na hrane je pro me tabata (serie stejnyho cviku 8x30-50s za sebou s kratkou pauzou mezi), kde tech 8 serek je nekdy prilis vzdalena predstava, kdy uz to konecne bude hotovy. Bez pritomnyho krotitele/draba bych nedala ani jedno.

    Jak se tu nekdo ptal na ty adrenaliny, vyzkousela jsem leccos, hlavne divokou vodu, ale jelikoz se mi po 25 zacalo adhd docela slusne vrazet do uzkosti, spis uz se tomu vyhejbam. Na adrenalin mi dneska staci jizda autem jako spolujezdec :)
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    MAJKA: No prave, deje se mi presne to samy, prestoze jakekoli tance jinak zvladnu, ale tahle davova psychoza "steptačů" mi teda nejak nejde. Joga je limit.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    KOIRA: haha, nevim, jestli to souvisi s ADD, ale zazitek kdyz jsem sla na aerobik byl jeden z tech, kdy jsem se cejtila jak totalni debil :) panimama vzdycky zarvala neco jako "double trip back" a cela telocvicna s ni zacla nekam pochodovat, u toho delaly otocky a ja tam do všech komicky vrážela. hrozný :)) never more :)
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    Delam za sport cokoli, kde neni potreba po nekom na hudbu opakovat koordinovany pohyb, takze vsechny zumby jsou mimo. Proste, si nezvladam zapamatovat ty pohyby a jeste cumet na instruktorku. Mam spis problem s tim se bud dokopat, nebo prestat, takze pesky 50 kilometru v jednom dni s krosnou na zadech neni problem.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Tak jestli se chození přírodou bere jako sport, tak to pak teda sportuju. Ale radši bych tomu tak neříkal, abych si to nezošklivil :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ANICASE: nevim jestli moudrost, nenudim se tak abych musel jeste lezt po horach, do jeskyn a podobne.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    UNREALONE: ja toho do 16 nasportoval z donuceni tolik, ze s organizovanym sportem mam fakt problem.

    Na druhou stranu, na projizdky a prochazky prirodou s detma nedam dopustit, ted teda prichazi decka do veku, kdy se s nima dostanu o dost dal a tfeba se kvulini jeste prekonam.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Já zkoušel akorát to co PALEONTOLOG a nelíbilo se mi to.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    já zkouším všechno možné - kajak na divoké vodě, lyže, snowboard, lezení, kolo, běhání - sport je super na srovnání se - když to se mnou cloumá nebo mám stres tak si jdu zaběhat a je to super!

    co se týče adrenalinu, tak nám myslím posunutý psy práh. je to zvláštní - jdu klidně do spousty věcí a když už jsem v tom tak se nebojím, ale před tím někdy stresíček trochu je :-D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ANICASE: me staci prezit sem tam nejakej zaval nebo rozklepany leseni v 50m vysce, pri vykonu povolani, a na extremy me prejde chut. Naposled jsem se s kabelem v ruce plazil po brise z leseni na mostovku a kdyz jsem mel jit zpet kabel zpatky zapojit, tak jsem rekl, ze na to kaslu a ze radsi OBEJDU CELOU STAVBU.
    A to jsem si frcel na strattere, pulz tak 160 a nemoh jsem zpat do rana. Vyvodil jsem dva zavery, nepatrim do vysky a stratteru brat pri praci nemuzu.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    BETTER: nizsi pud sebezachovy bude souviset s impulzivitou. takovy to kdyz do neceho bez premejsleni jdes a pak si rikas "tyvole, dyt ja jsem se tam mohla normalni zabit.". :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    ANICASE: já se sportem nemám vůbec nic společného :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ANICASE: mam rada jak kterej sport, nejvic asi lyzovani a kolo, ale jinak jsem strasne lina. nechce se mi nekam hodinu jet, prevliknout se, hodinu cvicit, zase se prevliknout, zaplatit a jet hodinu domu. to fakt ne. dale u niceho nevydrzim, v detstvi jsem delala gymnastiku, hazenou a judo. nejdyl jsem vydrzela 2 roky. jeste miluju lezeni po stromech, klidne i vysoko, ale to neni sport. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    nemate prosim tip na nejakej online trenink pameti? nejlepe nejaka hra, kde by se clovek mohl sam prekonavat formou rekordu.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    ono na tom papíru co dáváš zaměstnavateli není skoro nic
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    BETTER,ANICASE,CYBERWOLF: díky, to mě uklidnilo. Letovej provoz a pod. fakt nehrozí, to by byl fakt moc moc blbej nápad.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam