• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

    ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

    Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]


    http://www.nepozornidospeli.cz/

    Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    POZITRON: ano, všude.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    NEXEN: jak to myslíš nudíte? kde? doma? v práci? v mhd?
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    CYBERWOLF: popřípadě talířem :-)
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    mohu se zeptat, jak se zabavujete, když se nudíte?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Kdo nikdy nic nerozflákal, ať hodí kamenem
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    WEWERKA: v létě jsem u rodičů v afektu vyhodila talíř s jídlem do potoka, to taky de? :) (jíme v altánu a potok hned vedle)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Vyhodila jsem notebook z okna na asfalt a talir i s palacinkou na zahradu :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VALKYRA: tak daleko jsem nedosla, ze bych rozmlatila televizi nebo dvere, to ne, ale rozmlatila jsem nekolik mysi od pocitace, hrnky, talirky, sklenicky, proste obecne krehke nadobi, taky jsem parkrat triskla telefonem a jak pises, za par vterin vzdy zas jak slunicko. :)

    prvenstvi v tomhle ma asi muj byvaly kolega, ktery v jeho predchozi praci rozmlatil sluzebni auto. :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAJKA: Expiroval
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    PALEONTOLOG: proč vlastně si vyhodil ten piracetam?
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    VALKYRA: mnohokrát jsem se pohádal s mamkou, vždycky jsme se dořvali a každej si Zálezly do pokoje a já za 10min přišel, omluvil se, jelo se dál, nerad něco tlačím před sebou, když mne něco trápí, řeším to hned, za a/pořád na to myslím a jakmile se neumím pohnout z místa, musím s tím něco udělat; za b/ když mne něco štve, jdu k jádru problému, za daným člověkem atp.

    add tráva: 17-25 jsem po trávě i omdléval, strašný modely tenkrát, pak jsem se dostal do bandicky a tráva byla minimum, co se dělo, na omdlévání nebyl čas. posledních několik let hulim sativoidni věci, proto mne občas štve, že místo aby mne to tlumilo, tak mne to stimuluje. ale přišel jsem si na to, že do určité míry dokážu být kreativní, když to prstenů, pokazim si den, bohužel někdy i víkend a po víkendu jsem jak vymazanej a trvá mi délka několik dní, než dokážu být zase schopnej racionálního uvažování.
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    MAJKA: přesně, proč se ohlížet na někoho, kdo ti nic nedá, ne materialisticky, ale duševně.
    smart_ass style je dobrej výraz
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    PALEONTOLOG: s mým otcem to byla taky občas tragédie, je svůj, prošel si taky sračkama a dělá fóry, který někdy nejsou na místě, ale jeho hlášky, dopadlo to dobře, v horším případě jsme mohli uniknout a nebo v obchodě: berete vatikánskou menu? tak pánbůh vám to zaplať, velmi rád používám. celej táta, ale jsem kritik a možná namyšlenej, já to mám vybroušenější, asi jako nathan z Misfits. syn na mne: tati, jak to, že máš na všechno odpověď? je to moje práce, jsem operátor (Samsung, dříve 9let vdfn), já nevím, mne to prostě napadá.
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    POZITRON: minulý rok jsem nehulil tak čtrnáct dní. s více méně depres stavy a mánie ve společnosti, zbystřené odpovědi a velmi vykonstruované pointy. teď tak 1,5 průměr brko/sklíčko jednou týdně, a někdy třeba víkend a pak 14dni ne, zjistil jsem, že mi to ubližuje a neumím se uvolnit, právě proto mne baví, jak mi to zapaluje načisto. dříve jsem hulil, abych byl (rádoby) bystřejší a teď jsem bystrý a nemelu sračky, když nehulím. přestal jsem zneužívat a začal jsem užívat.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    NEXEN: jestli si umis dat obcas brko, aniz by sis najednou uvedomil, ze uz nekolik mesicu hulis 4 brka denne, tak te uprimne obdivuju a zavidim ti.
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    POZITRON: ty mi mluvíš z duše, tohle říkám své ženě, ať mi řekne, když mám nepříjemné kecy, moje komunikace je podobným stylem. na vše mám odpověď. ne vždy příjemnou, mám rychlejší pusu než hlavu a nedomýšlím důsledky, schovávám to za upřímnost... nejsem zlý, ale na nic si nehraju, takže ta upřímnost není úplně od věci :-)
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    PALEONTOLOG: hlásím se na prvního adepta. to bude ples příšer, v dobrém. vidět sebe xkrat, to mám dojem, že se nikdo nedostane pořádně ke slovu, všichni toho máme hodně co říct
    jinak mám point: dav si občas brko, teď už občas, loni jsem se bál usínat bez, strasaci, velmi mnoho, teď jsem to dost omezil a vždycky se na sobě strašně mastim od třetího dne, kdy nehulím, mám na sobě vypozorované chování, zm se dost, dost se pozoruji, má to někdo obdobně? děkuji
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: no hazet vecma mela ve zvyku ex, ale te se afekt drzel jako hovno kosile az do druhyho mesice
    Myslim ty prechody mezi nervama a klidem maji takhle kratky spis ti s adhd
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    hůstý, to je jak z filmu :) teda pardon.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PALEONTOLOG: je fajn videt, ze to ma nekdo stejne, to neni zadny lezeni do zadku. treba kdyz jsem vytocena uz opravdu hodne, tak nemam problem vzit hrnek a trisknout s nim o zem, proste se v tu chvili neovladnu, ale za par vterin uz jsem zas zcela klidna. a nestava se to nijak casto, aby bylo jasno. myslim to rozbijeni nadobi. :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Pravda, po strattere se mi to dost zlepsilo, ale stale se to vraci jak bumerang
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam