• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Jinak asi tedy rozvedou aroganci, ale uprimne kolik z tech lidi tady na Nyxu, co tak casto radi, tak maji nejake obstojne socialni postaveni a formalni vzdelani, popr. aspon si prosli tim, co se nejak v tom foru rozebira. Toto otviram z duvodu, ze jsem i nekoho potkal, hlucne osoby tady, ale pri blizsim osobnim zhodnoceni by asi velka cast byla obezretnejsi nakolik se ridit nazory tech jedincu.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    VALKYRA: Jasne. Ale tak mne uprimne moc nebavi urcity styl lidi tady, ze nahle ja jsem ten nevdecny. Ja chtel jen znat osobu nebo centrum, nahle se otevre tady tema, at na mesic jedu nekam do Jeseniku a najdu si jinou praci. Kdyz rikam, ze by to asi nekonvenovalo s mym typem prace, tak nahle dostavem nic nepomahajici rady, jez vesmes si umim lepe zodpovedet sam, typu "vytvor si financni rezervu, pokud nemuzes, tak delas neco spatne"... Ocenil bych by, aby nekdo daval rady takove, ktere bud operuji s dostatkem informaci o mne nebo jsou podlozeny zitou zkusenosti, ale mam pocit, ze se naslepo strili na zaklade nejake emocniho zabarveni.

    Plus proc kazdy nahle tady priklani takovou vahu tomu, ze ten nize uvedeny Jesenik je to, co je pro mne dobre.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SRNECEK: ale jen koukám, kolik ti zbylo smyslu pro hoomor
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    SRNECEK: ne dost na to, aby sis mohl dovolit na měsíc vypnout a léčit se. To jsi napsal ty. A už jsem ti dvakrát psal, že nejde o příjem, jde o to si moct dovolit ho měsíc nemít. Třeba abys měl možnost na chvíli vypadnout z práce a nezbláznit se z toho, nebo si vymezit čas na léčení a tak.

    Takže jo, už fakt jdi do arogance. Nebo i jinam.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SRNECEK: ses nevdecnej a priste ti nenapisou nic. tak a mas to. :)
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    PALEONTOLOG: A? Nechapu. Spise proc se ted resi me prijmy. Kdyz tedy ocividne kazdy je znalec mych prijmu, tak kolik ze to mam tento rok obrat? Prijde mi, ze fakt uz musim do arogance.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PALEONTOLOG: jenze problem s prijmem sem nepatri, problem s diagnozou jo. tak uz ho nechte bejt, ne. :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SRNECEK: no ty myslíš, že máš problém s diagnózou. Najdu aspoň jednoho člověka tady, co si myslí, že máš problém s prijmem.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    SRNECEK: promiň. Vyjmenoval jsi tu řadu problémů a já ti chtěl poradit s tím, kterému rozumím. To je celý.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    CYBERWOLF: Ja tu resim za kym jit na diagnostiku ADHD a nyni tu resime me prijmy... A proste fakt nemas prehled o te me praci a pravidelnosti a typu prijmu, takze ty rady jsou tak obecne, ze to fakt nema smysl. A fakt mne nebavi resit neco na tak obecne urovni... stylem jako kdybych byl uplny debil.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CYBERWOLF: chtěl kontakt na někoho kdo diagnostikuje poruchy pozornosti v dospělosti.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    SRNECEK: říkal jsi, že když na měsíc vypadneš, umřeš hlady. Já ti říkám, že řešením je udělat si rezervu. Příjmy ani způsob, jakým peníze vyděláváš v tom celkem nehrají roli.

    Jinak já se vlastně trochu ztrácím, co chceš řešit.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    CYBERWOLF: Hele, toto nema smysl, neznas me prijmy, neznas mou praci a resis tady neco, co ja jsem ani nechtel. Delas zavery bez dostatku informaci.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    SRNECEK: druhá možnost je míň utratit, ale ta je dost omezenější. Každopádně já za tebe nevyřeším, jak to udělat. Jen ti říkám, že to potřebuješ a proč bys to měl mít.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    CYBERWOLF: Jasne, ale rady typu "zapracuj na tom, abys vydelaval vice"... No, jak to rici... to mne take napadlo...
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Jeseník je dokonale boží. Jeseník mimo sezónu byla moje nejlepší dovolená v životě. Dá se celý den chodit přírodou a mimo zastávek na občerstvení tam potkám spíš srnku než člověka. Rejvíz je naprostý zen.

    Jak to teda mají s lázněma a procedurama nevím. Podle mě je to tam tak boží, že jsou nějaké procedury úplně navíc.

    SRNECEK: jestli jako OSVČ nemáš rezervu na 3 měsíce, spíš ale půl roku, máš problém. Měl bys na vytvoření takové rezervy zapracovat, jinak ti nějaký závažnější životní kotrmelec udělá tlustou čáru přes rozpočet. A současně ti taková rezerva umožní udělat si dovolenou, což je taky důležitý. Jinak naprosto rozumím tomu, že se člověk do situace z ruky do huby může dostat raz dva. A taky rozumím tomu, že vidět měsíc té rezervy zmizet bolí. Ale jestli máš takové problémy jak píšeš, tak bych na tvém místě z jejich řešení udělal prioritu.

    Ještě dodám, že když jsi na volné noze, tak příležitosti přicházejí a odcházejí a nemusíš je chytit úplně všechny. Spíš ani nemůžeš. Strachovat se, že když si vezmeš dovolenou, přijdeš o zakázky, je extrémně nezdravý přístup. Já měl kdysi tenhle pocit taky, dokonce jsem se bál, že si stávající klienti najdou někoho jiného a nestačil jsem se pak divit, jak moc to bylo všem fuk a že se vůbec nic nestalo :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    V praze se na to specializuj třeba na 1. lékařské, ale na termín se prostě čeká dlouho. (volej na příjmovou ambulanci)

    Psychiatrická klinika 1. LF UK a VFN
    https://psychiatrie.lf1.cuni.cz/

    A stále platí, že jestli máš a nebo nemáš na pozadí svých problémů poruchu pozornosti není úplně důležité, dokud nestabilizuješ úzkosti a deprese. S případnou žádost na invalidní důchod případná diagnoza nepomůže, klíčovou roli tam většinou hraje ta deprese.

    Jinak v praze bývají i večerní stacionáře.

    Mívají je v Esetu, kde vlastně asi taky má smysl zkusit chtít po někom důkladnou diagnostiku - a pokud by z nich vypadla třeba úzkostná porucha osobnosti, tak to nebrat jako urážku, ale spíš využít jejich skupinové programy na toto téma.

    Aktuální léčebné programy | Klinika Eset
    http://www.klinikaeset.cz/kolega/aktualni-lecebne-programy/

    mají je i ve Fokusu, jen to na těch jejich stránkách neumím najít

    Pomáháme
    https://www.fokus-praha.cz/cz/pomahame


    Ale pokud pracuješ přes počítač, tak pokud nebudeš v lázních zaplavený úzkost, tak ti procedury vlastně zaberou míň času, než běžná denní prokrastinace a práce se tedy dá udělat i z Jeseníků, že.


    (odpovědí "ano, ale" není třeba se namáhat. Možnosti kam se obrátit o pomoc jsou)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ZUZKAOU: myslim, ze by stacilo odpovedet jednoduse odkazem nebo jmenem nekoho, kdo dela v praze diagnostiku add/adhd u dospelych. Google toho moc neukazuje.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    ZUZKAOU: Tak ano i ne, jelikoz uz nemam duveru k psychologum a psychiatrum po x zkusenostech. Toto je neco jineho, nez jsem planoval, proste nekam zmizet na mesic. Ja jsem OSVC, vypadnu na mesic z prijmu a nemam na zradlo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SRNECEK: nejde o lázně, jde o intenzivní terapeutický proces. Jenže ty se systematičtějí psychoterapauetické práci bráníš dlouhodobě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam