VALENTINA: 1. Dodnes se mi kamaradka směje jak jim naše mamka volala snad každý den co bylo za dneska ve škole za úkol. Legrační je, že když jsem doma zminila, ze jsem ADD, tak se mi mati vysmala ze si vymejslim blbosti. :D ale zpět k radě: najít si někoho zpřáteleného. Jinou mamku, učitelku, někoho, komu můžeš zavolat a to zadání od něj získat.
2. Zkusit nějak u malého ten zvyk / rutinu vybudovat. Nedokážu říct jak, třeba ho naučit at se po každé hodině někoho zeptá, nebo poprosit učitelku at zopakuje zadání, nebo ... nevim :)
3. na ty zápisky atd mi strasne pomahalo např. v historii či biologii kdyz jsem si tam z toho dělala příběh. do zápisků z historie jsem si tu vykládanou látku kreslila vlastní ilustrace jak si to představuju, třeba husity, atd. Ty kresbičky mi dost pomáhaly si pak pamatovat i ten obsah, protože jsem si tu informaci musela procesit přes představivost. Pokud nezvládá kreslit, co třeba mu koupit naky stickerky? aby se prostě jakkoliv samoangažoval a gamifikoval si to.