• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOLLUCHA: to byla taková nekorektní vsuvka :-)
    jinak já bych mohl na sraz, ale nevím co z otoho :D
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    POZITRON: Matky jsou vůbec všeobecně občas značně pomýlené. V New Yorku před pár měsíci frčely tzv. spalničkové party. To vzaly mamky svoje děti skotačit domů k dítěti, které mělo právě spalničky. Myslely si totiž, že tím, že děti vystaví spalničkám, získají odolnost.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    PALEONTOLOG: Nekaž nám srandu :-)

    PALEONTOLOG: To bohužel nepomůže. Aby umřel škodlivý gen, musela by zemřít matka.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: do jistý míry to pomůže, pakliže dojde u dítěte k exitu, tak se škodlivý gen už nerozmnoží
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: ona stačí mnohem větší zodpovědnost před zákonem, aby si tu bohorovnost trochu zkrátili, ale u nás je obecně vymahatelnost špatných rozhodnutí mizivá, takže jsou všichni v klidu.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    lidi proste debilove casto jsou. ja jsem treba pred nedavnem v praci poslouchala s otevrenou hubou profesorku neurologie, jak vypravi, ze pouzivani bazenovy chemie k lecbe autismu deti se opravdu deje a tech pripadu ona osobne potkala nekolik. myslela jsem, ze je to jen fama, sranda na adresu nekterejch debilnich matek, ale neni. :(
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PALEONTOLOG: to je asi marny, vidim, ze jsme se nepochopili, ale neda mi to. na zacatku bylo, ze lekari z pro me osobne pochopitelnych duvodu nechtej posilat pacienty na vysetreni typu MRI (na ktery jsou treba v pripade fakultnich nemocnic docela neunosny cekaci lhuty) jenom proto, ze si pacient raci rict, aniz by to lekar sam povazoval za nutny. v tomto pripade bude (dle meho nazoru) v drtivy vetsine pripadu pravda na strane lekare, ktery precijen problematice pravdepodobne rozumi o dost vic nez bezny pacient. vetsina lidi proste nema a ani nemuze mit potrebny znalosti a zkusenosti, na zaklade kterych by bylo mozny si diktovat postup lecby/diagnozu.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    CYBERWOLF: Když ho zorganizuješ, ráda dorazím ;-)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Když už nám to tu tak hezky ožilo, tak mě napadlo, jestli si zas neuděláme nějaký sraz?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TILLIT: těch případů je řada, nechci se dopouštět nějakýho shitstormu, na to jsou jiný kluby, třeba o medicíně.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOLLUCHA: jako co ti budu vyprávět, jakej kolotoč spustil nějakej kokot, co odmítal přezkoumat hraniční výsledky, spustil, mu asi jednou vysvětlím osobně. Nicméně se resi stížnost na lékařskou komorou, ale je to bezzubé. Dokud někoho nezapichne skalpelem, tak mu projde vše.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: ja nebudu tvrdit, že jsou pacienti kreténi, já ti dám příklad vs vzdělaných lidí, co prostě dost drsné dojeli na špatnou diagnózu a proti tomu, že jsou hloupí, se ohrazuju. Ani ti nepodsouvam, ze jsou doktoři neomylní. Jinak si myslím, že moje sdělení je celkem jasný!
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    SRNECEK: Tobě doktor řekl, že s tebou nechce řešit tvoje problémy, protože je to složité a protože by musel vést pohovory s rodinou? :-o

    Jinak problémy, které popisuješ, mohou být způsobené i něčím jiným, nejen ADHD.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    POZITRON:
    PALEONTOLOG: Bože to je taky hustý :-(
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PALEONTOLOG: prosim te, bud tak hodnej a nepodsouvej mi neco, co jsem nikdy nikde nerekla. nikde jsem netvrdila, ze jsou doktori neomylni a maji vzdy pravdu, ani si to nemyslim. jen trvam na tom, ze ve vetsine pripadu se myli pacient a ne lekar. ne vzdy, ale ve vetsine pripadu. chapes ten rozdil?

    taky bych mohla vypravet o dementovi na zubni implantologii, kterej je sice primar, parada, ale jaksi si tam nedal na vrtani sablonu, protoze takovej expert asi zadnou sablonu nepotrebuje a mne cumi sroub z patra ven.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: ale jistě, máti běhala dva roky po doktorech navíc, skončila na uzavřeným oddělení bohunický psychiatrie, protože ji prostě standardně nepoznali parkinsonovu chorobu a velmi, ale velmi špatně ji léčily antidepresivy. Její bezútěšném nekontrolovatelného stav, kterej dostal mýho fotra k mozkový mrtvici a hemipareze, přešel jediným přezkoumáním hladin dopaminu a nasazením antiparkinsonik. Dva roky života, to je 1/30 jejího života, tvoje hádám tak 1/15.
    Nemáš pravdu, lékařům nelze slepě věřit, sorry jako. Ani instalaterum, ani geologům ani strojarum, pravnikum, nikomu nelze slepě věřit, všichni jsme jen lidi.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    btw, co čekáš, že by ty doktoři měli dělat?
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    ZUZKAOU: Mimochodem... A ty jsi profesne tedy psycholog, psychiatr? Ja jen kde jsi vzala mou diagnozu? Na zaklade par komentaru zde? To je popr trochu profesni fail, ne?
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    ZUZKAOU: A nevidi veci... Tak nevim, nejsem schopen v klide i sedet, neuctu stranku knizky, aniz bych meizitim x krat nekoukal jinam nebo nevstal. Docela mi to zni jako problem. Zejm. to otviram kazde druhe, treti sezeni s nim a on to proste nechce resit, jen rika, jak to je slozite, museli by byt pohovory s rodinou a ja rikam, ze toto mne dohani max. psychicky do vetsich sracek, jelikzo se snazim o nejaky rust a nelze to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam