• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

    ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

    Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]


    http://www.nepozornidospeli.cz/

    Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    MORKANT: Já se právě na wiki dočetla (takže jsem teď expert), že to je virové onemocnění a že v dospělosti způsobuje spíš pásový opar. Já měla neštovice v dětství a pásový opar v dospělosti, takže ono to s tou imunitou tak horké nebude. Když jsme byli mladí (ó jéééé) tak ještě očkování nebylo. Navíc se ukládá v nervech a může škodit mnohem později v životě. A kromě toho to není žádná lehká nemoc, ale komplikace s ní spojené můžou způsobit třeba i smrt. V USA si vynalézavé matky posílaly hračky olízané nemocným dítětem, což už je úplně zcestná praxe, jelikož z toho člověk chytí leda tak béčkovou žloutenku.

    PALEONTOLOG: On to není žádný med ani v dětství. Moje matka vyprávěla, jak měla v pěti spalničky a jsem docela ráda, že už je očkování.
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    KOLLUCHA: Kolega z práce je prodělal poprvé asi v padesáti. Byl doma víc než měsíc, a jeho popis jak mu bylo byl slušnej horor, takže doporučuju raději jako děcko nebo se nechat očkovat...
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    SARGO: Teď když tak nad tím přemýšlím, tak si říkám, že asi úplně nejlepší je neprodělat neštovky vůbec. Mně se myšlenka party ve stylu "Yay! Pojďme se všichni nakazit nějakou príma nemocí!" ani trochu nezamlouvá.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TILLIT: žejo
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CYBERWOLF: ne, to nechci
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    k tomu savu, neplést antivax a podobný blázny s lidma co respektujou medicínu, ale mají jinej názor než lékař...
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PALEONTOLOG: nějak takhle?
    Visací zámek - Punkový království [official video]
    https://www.youtube.com/watch?v=BNmv2P2crqs
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KOLLUCHA: jen co vymyslím poznávací znamení (nemám knihu) a nějaký adekvátní podnik, tak se do toho opřu. S obojím si nechám poradit :)

    Bylo by super, kdyby chtěli přijít alespoň 3 lidi - protože pak i když dorazí půlka, pořád tam někdo bude.

    PALEONTOLOG: s tebou jsem ani nepočítal, když už není počasí na lavičkové nocování :)

    POZITRON KOLLUCHA: obojí není nic nového a na mimibazaru to projelo několikrát s různými variantami (místo spalniček neštovice, místo bazénové chemie bělidlo...). Doneslo se mi to ačkoliv tam nechodím, tak počítám, že to docela frčí.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOLLUCHA: jako jo, ale já na nyxí srazy nelozím; vrchol mýho potkávání s nyxákama představuje využití tržiště. tak snad kdyby někdo chtěl něco levně prodat...
    SARGO
    SARGO --- ---
    KOLLUCHA: To se dělá s neštovicemi, protože je optimální je prodělat v nějakém rozumném školkovém věku - nepleteš si to? :-)) Jestli je dobré okno i pro spalničky netuším. Ale o těch to slyším prvně.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    PALEONTOLOG: Je to něco jako skupinová terapie, akorát se tam smí chlastat.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOLLUCHA: to byla taková nekorektní vsuvka :-)
    jinak já bych mohl na sraz, ale nevím co z otoho :D
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    POZITRON: Matky jsou vůbec všeobecně občas značně pomýlené. V New Yorku před pár měsíci frčely tzv. spalničkové party. To vzaly mamky svoje děti skotačit domů k dítěti, které mělo právě spalničky. Myslely si totiž, že tím, že děti vystaví spalničkám, získají odolnost.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    PALEONTOLOG: Nekaž nám srandu :-)

    PALEONTOLOG: To bohužel nepomůže. Aby umřel škodlivý gen, musela by zemřít matka.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: do jistý míry to pomůže, pakliže dojde u dítěte k exitu, tak se škodlivý gen už nerozmnoží
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: ona stačí mnohem větší zodpovědnost před zákonem, aby si tu bohorovnost trochu zkrátili, ale u nás je obecně vymahatelnost špatných rozhodnutí mizivá, takže jsou všichni v klidu.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    lidi proste debilove casto jsou. ja jsem treba pred nedavnem v praci poslouchala s otevrenou hubou profesorku neurologie, jak vypravi, ze pouzivani bazenovy chemie k lecbe autismu deti se opravdu deje a tech pripadu ona osobne potkala nekolik. myslela jsem, ze je to jen fama, sranda na adresu nekterejch debilnich matek, ale neni. :(
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PALEONTOLOG: to je asi marny, vidim, ze jsme se nepochopili, ale neda mi to. na zacatku bylo, ze lekari z pro me osobne pochopitelnych duvodu nechtej posilat pacienty na vysetreni typu MRI (na ktery jsou treba v pripade fakultnich nemocnic docela neunosny cekaci lhuty) jenom proto, ze si pacient raci rict, aniz by to lekar sam povazoval za nutny. v tomto pripade bude (dle meho nazoru) v drtivy vetsine pripadu pravda na strane lekare, ktery precijen problematice pravdepodobne rozumi o dost vic nez bezny pacient. vetsina lidi proste nema a ani nemuze mit potrebny znalosti a zkusenosti, na zaklade kterych by bylo mozny si diktovat postup lecby/diagnozu.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    CYBERWOLF: Když ho zorganizuješ, ráda dorazím ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam