LWEEK: Valium je benzák. S tím je problém, protože to se úplně stejným způsobem zneužívá dneska. Na ADHD se odedávna používají stimulanty. Ritalin se používá od šedesátých let.
k psychofarmakům nemám moc velkou důvěru. Vždycky říkám, můžeteme mi useknout ruce, utrhnout nohy, ale prosím neberte mi koule a mozek. x)
Já ti doporučuju si nastudovat, co je to ableismus, co jsou to psychofarmaka a potom si dát dlouhou meditaci na téma "jak se asi mají lidé, kteří mají opravdové problémy a ta psychofarmaka opravdu potřebují a opravdu jim pomáhají". Já tě ujišťuju, že Strattera mi koule neutrhla.
LWEEK: Na vlastním podnikání je super, že si tam určuješ vlastní tempo. Tady to většinou lidi moc nechápou, ale ono je ideální mít svoji normální práci a k tomu mít bokem to podnikání. A s normální prací seknout až ve chvíli, kdy tě to podnikání živí nejmíň stejně dobře.
Už sis taky několikrát stěžoval, jak tě ovlivňuje odmítnutí ostatních. Zkus mrknout rejection sensitive dysphoria, to mívají lidi s ADHD často.
LWEEK: ADHD je "spectrum disorder". Jinými slovy, můžeš ho mít hodně nebo málo a může to ovlivňovat do různé míry různé části tvého života. Nelam si hlavu s tím, že máš některé věci trochu jinak než další lidi, co o tom píšou na internetu.