• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LUKK: zajimavej web, sice me superscholnosti nenadchly, povazuju se za normalniho lidskyho omezence, nicmene tenhle clanek bych teda vypichnil

    ADHD and Emotions: Expand the Nanosecond
    https://www.mnneuropsychology.com/articles/ADHD_Emotions.html
    LUKK
    LUKK --- ---
    LUKK
    LUKK --- ---
    LUKK: našli jste se?
    LUKK
    LUKK --- ---
    Jobs for People with ADHD: 16 Creative ADD Career Options
    https://www.additudemag.com/slideshows/jobs-for-people-with-adhd/
    LUKK
    LUKK --- ---
    TRISSIE: ježiš to musel být Klondike... umíraly děti, ženy... školy třídily na debily a prominenty... alespoň byl pořádek...dneska to je samá svoboda a blablabla :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PALEONTOLOG: a ani na tu manželku si člověk radši moc nezvykal, protože při porodu umírala každá dvacátá... jojo, starý zlatý časy!
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: jako je super, ze se muze dnes dite z bohate rodiny smat tomu chudemu, to pred rokem 89 moc nebyvalo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: tak to o tom zadna, dneska maji i decka na predskolackych hristich vlastni telefony, luxusni obleceni a mohou dokonce vycnivat, aniz by jim nekdo rikal, ze maji stat v rade.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: na druhou stranu se jako lidstvo posouváme, tak nějaký zušlechtění přístupu k dětem je na msítě. jen je otázka, do jaké míry, imho má každej tu hranici jinde a když vidím, co jsou schopný některý matky hrotit.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LUKK: v poradku, me nejde malovani a zpev ci prace rukama, ale pocitat umim, takze musim zit z toho. ale predrevolucni skolstvi me proste pripavilo na to, ze zpevakem, malirem nebo zednikem proste nebudu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: no ty pico, mas pravdu, jedna z mala veci na socialismu byla vysoka a povinna proockovanost. nejaky dementni antivax matky nemely sanci...
    LUKK
    LUKK --- ---
    VYHULENY_UFO: toto vnímám úplně jinak, ale tady to rozebírat nebudu....
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: a to si představ, že do doby, než se dramaticky snížila dětská úmrtnost, byly děcka, krom těch prominentních, de facto póvl a nikdo se s nimi nemazal, protože nevěděl, kolik z těch 10 se dožije dospělosti. a tak se musely přizpůsobovat, hledat svoje výhody ve společnosti a snažit s tím, že ani ony neví, jestli se dožijou dospělosti
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LUKK: socialisticke skolstvi pripravilo cloveka na tvrdou a krutou realitu zivota. nebyt nalejvarny, stereotypnich opakovani a memorovani, nevydelaval bych dneska tolik kolik vydelavam a bitcoinu bych se bal. vsechno nebylo tenkrat idealni, ale bud ses dokazal neco naucit nebo si byl debil zrozeny pro zvlastni skolu.
    LUKK
    LUKK --- ---
    PAKOBYLKA_: Jo, mám taky děti( mají znaky adhd po mně) v lesní škole a neměnil bych. když si vzpomenu jak zacházeli se mnou a porovnám to s přístupem u nás...je to 1 a 100. Je to hodně o svobodě. Nedovedu si představit práci někde u pásu...nebo trvale v kanclu.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    LUKK: Nam to ve skole funguje na deti i na dospely, ale my jsme mala vesnicka alterna. V korporatu by to, pravda, asi vypadalo exoticteji. Ale kdyby to clovek nalezite vysvetlil a pak podal vysledky? Dat si pauzu s tim, ze si dame kavu, cigaretku a wc a nekdo si u toho obehne barak, udela par drepu, vybehne schody… Ale asi zalezi na pozici a stupni vaznosti jednani.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LUKK: Hmm, zase jsem se dozvěděl víc. Došlo mi, proč má sex tak velký dopad na můj pracovní výkon. :-)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    ECLECTICA: Možná je to v klubu o ADHD nemístná poznámka, ale četla jsi z toho článku víc než url?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LUKK: nepřekvapuje mě to. Mimo jiné se nabalí spousta problémů a traumat z nezvládnuté poruchy.
    LUKK
    LUKK --- ---
    Jo běhání zní srandovně,ale taky to není úplná hloupost... já po běhání mám na chvíli opravdu funkční Fokus, na klidně nezáživnou povinnost. Jenže si nedovedu představit že uprostřed formálního jednání v kanclu 4-8 lidí, vstanu s tím že si jdu oběhnout barák. jinak v práci se mi celkem osvědčila metoda : odejít od věci , poodstoupit a nahlížet na širší horizont ,jak v čase tak na tak na cíle a pomalu se vrátit k oné věci... nějak mám štěstí že mám v práci svobodu a nikdo mi moc nešéfuje ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam