• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    OLTSKUL: jsem teď na hraně manie (kromě ADHD mám ještě schizoafektivní poruchu) tak jsem si to zkusil pustit pro uklidnění
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    muzu jen doporucit, pro me ta muzika fakt funguje... uz ji tenhle tyden jedu potreti a muzu rict, ze super..

Asi to melo nejaky duvod, ze jsem mel hodne rad Psytrance, Chill trance a tuhle sortu muziky.

ADHD Relief Music: Deep Focus Music for Studying and Concentration, Study Music
    https://www.youtube.com/watch?v=-z77ikRecGI&t=22732s
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Slusnej ezo dezinfo web. Ocisti se detoxem z rakoviny
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Zahlédl jsem na webu
    Přední neurolog tvrdí, že hyperaktivita u dětí neexistuje. O co tedy jde? -
    https://www.alternativnimagazin.cz/predni-neurolog-tvrdi-ze-hyperaktivita-u-deti-neexistuje-o-co-tedy-jde/
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    UNREALONE: Nutnej odpocinek. Kdyz si pres den vysetrim 20 minut na “spanek”, v noci pak mnohem lip spim. Tim padem pak lip jim a cernej kruh se zmeni v bilej. Pak to vetsinou rozhodim nejakym binge watch vecerem a cokoladou, ale uz se umim zase dostat zpatky. Pak trochu opadne i tohle sebetryzneni, kdy jen bloumam od niceho k nicemu. Spanek je zaklad. (Proto jsem tu dve hodiny po vecerce, sakra!)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Tak dneska v práci úzkost a rozhodl jsem se místo se v tom vrtat a zkoušet něco, tak to nechat samovolně být a po nějaké době jsem se dostal "na druhou stranu" a rozpustila se. Kdybych to místo toho horečně začal řešit, tak asi nastartuju negativní zpětnou vazbu. Aspoň budu příště vědět, třeba to tady někomu pomůže.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    UNREALONE: mě se tohle stává relativně často a hrozně mě to štve. Je hezké vidět, že v tom člověk není sám, ale to nic nemění. Zajímalo by mě jak to nějak rozstřelit. Možná je prostě potřeba s tím nebojovat a nebrat to jako svoje selhání, ale jako nutný odpočinek nebo tak něco.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    UNREALONE: mě takový kumulace různejch záležitostí způsobujou tiky v oku. začalo to s nástupem do nový práce v 2009 a po odchodu to přešlo. objevilo se to zas s nějakými starostmi navíc a s novou zodpovědností se mi to letos zase vrátilo.

MUI: nejde o to, že by to člověk nevěděl nebo se sztrácel, jen ten pocit, že něco musím, mi podvědomě nevyhovuje a jak se snažím, aby ta situace proběhla podle očekávání, tak se z toho stresuju. a vzniká to pnutí
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    UNREALONE: Jestli to chapu spravne, jde ti o ten pocit stresu a naslednou paniku, ze bys mohl zapomenout / ze stejne zapomenes?
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    MUI: ono nejde o to, že bych o těch věcech nevěděl - jsem zvyklej si všechno psát, ale prostě mě to občas přepadne no - i když racionálně vím, že je to OK
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Já si to teda celkem uvědomuju, jenom vědět co je potřeba udělat a opravdu to udělat jsou tak jako dvě různý věci.

Takže bych o tom měl asi přestat kecat a jít něco udělat
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Nějak se tomu asi podvědomě braním což věci nezlepšuje.
    I když je to nepříjemné tak je asi nejlepší zatnout zuby, přijmout že to chvíli bude stres a přestat (podvědomě) uhýbat a "nasměrovat loď proti vlnám"...
    Akorát je to tak podvědomá reakce, že mi vždycky trvá než si to uvědomím.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    UNREALONE: paniku ani ne, ale tu paralýzu docela jo. Třeba dneska už asi dvě hodiny nevím co dřív a tak jsem ještě s ničím nezačal. Prostě pátek echt gold.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Máte taky takový ty stavy paniky?
    Občas stačí když se objeví několik věcí, které je třeba řešit.
    Nejsou to nemožné věci, jen je jich víc zároveň.
    Třeba si je i napíšu, dám do kalendáře a tak, ale stejně jsem pak ve stresu, že určitě něco zapomenu. Asi si mám i problém vybrat kterou z věcí začnu řešit dřív a často to vede na paralýzu a neřešení ani jedné věci.
    Rozum říká, že není proč se stresovat a vím že stačí prostě začít s jednou věcí a postupně je odbavit, ale díky té panice se cítím blbě a mám tendenci se nejdřív uklidňovat než něco začnu, ale paradoxně by mě víc uklidnilo kdybych už nějaký ty resty vyřešil.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    ADHD & How Anyone Can Improve Their Focus | Huberman Lab Podcast #37
    https://www.youtube.com/watch?v=hFL6qRIJZ_Y
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    DANIELSOFT: Tak to jsou ty extremy, ne? Bud okolo hori, padaji domy, litaji komety a clovek chladne resi problem, nebo je okolo duha a jednorozci, ale jednoho rozhodi z pohledu jinych naprosta kravina. Akorat za tim uz neni videt a slyset to, co to zpusobilo. Ja dokazu tak skryvat a kompenzovat, ze o mych depresich a potizich s jidlem nevi nikdo, ani ti nejblizsi.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    tak jsem si vlivem této debaty vzpomněl na tátovo "jak tě může tohle rozhodit?" a "ty se hroutíš z úplně normálních věcí". chjo.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LUKK: ted jsem koukala, kdyz jsem mela v cervnu pohovor na doktorat, tak jsem v tu chvili mela okolo 96 :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LUKK: mam garmin vivoactive 3 a prumerna hodnota stresu 30, tak to je divny. nutno dodat, ze se stresu cilene dost vyhybam a rekla bych, ze ho mam ted dlouhodobe malo, ale ze by o tolik, to spis hodinky merej nesmysly.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam