• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

    ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

    Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]


    http://www.nepozornidospeli.cz/

    Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    PECA: Jo, tak tohle mám v pánském vydání. Úzkosti, deprese, zapomíná toho, co jsme si řekli, neexistuje možnost že by si to připustil, protože je to přece geroj, jehož vzorem je Arnold Schwarzenger a zvládne všechno sám. Jako, poraďte mi, co na takovýhle lidi platí....nabídla jsem, ať mi řekne, proč všechny tyhle věci dělá, ale nejspíš se utapi v pocitech úzkosti, viny a má analysis paralysis z toho mi vůbec napsat.
    PECA
    PECA --- ---
    KOIRA: U nás to funguje blbě. Já sice nejsem diagnostikovaný, ale mám to zjevně v genech. Syn má diagnózu. Žena vykazuje značné symptomy, ale když nadhodím, že je to má taky, tak se nasere a je uražená. Že je přehnaně afektovaná, úzkostná až hrůza, že po příchodu domů, když se jí něco nezdá rovnou vystartuje a spustí bandurskou, to si vůbec nepřipouští. Už to neřeším, akorát je pak rozlobená a nikam to stejně nevede.
    Nejsem svatej, chápu, že ji průběžně vytáčím, buď zapomenu, nebo prostě něco neudělám co už mělo dávno být, ale aspoň si to připouštím a hledám nějakou schůdnou cestu, abych i dětem mohl poradit, jak se s tím poprat. Blbý je, že děti to vidí, ale nikdo ji vlastně nemůže nic říct, protože se hned vytočí.
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    Máte někdo partnera co vykazuje znamky adhd, který o tom , ze by neco takovyho mohl mit, neví? Jak s tím fungujete? Ptám se pro kamarádku 😅
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANICASE: jo, ale mně fakt stačí jedno poctivý espresso, což je míň, než kolik udávají v tom článku. Ale jak tam taky píšou, schopnost metabolizovat kofein je individuální, u mě teda zjevně nízká.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PAN_UZIVATEL: ano, je tam další škála léků, neřeš to na internetu, ale s psychiatrem. Resektive vydrž užívat ten buproipon.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    PAN_UZIVATEL: ano presne tak. Udrzet erekci a silou vule dotahnout i orgasmus.

    Ale jasne no, ne kazdej ma trening z postaveni a udelani na mdma, proti tomu jsou prasky legrace
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    A jak tp teda ovlivnilo ejakulaci, promin domyslel sem si to asi spatnd
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    PAN_UZIVATEL: hmm to chapu, ja to mel nak z antidepresiv ale naucil jsem se to vuli premoct a oddaleni orgasmu povazuji spise za vyhodu
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    QUANTI: jo třeba až se budeš cejtit příliš spokojeně ;)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PALEONTOLOG: Jo, je fakt, že vietnamskou jsem nezkoušela, dík za tip, až se budu někdy cejtit dobrodružně :))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    QUANTI: mě se osvědčila vietnamská, nemám silný, někdy žádný nájezdy, jen si užívám chuť. ale nenutím, žejo, nechci tě mít na svědomí .)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PALEONTOLOG: Jj, jasný, taky jsem s tím experimentovala. Ze začátku mi nic nedělalo nic, kromě toho, že když jsem se překafila (baristickej kurz třeba), tak mi bušilo srdce a nemohla jsem usnout, asi nic nečekanýho 😁 nejdřív jsem se začala cejtit blbě, když jsem měla denně víc než dvě kafe. Pak víc než jedno. Vyhledávala jsem čistou arabiku a spíš jemnější pražení, ale to pomohlo spíš symbolicky. Nějak se mi snížila tolerance na kofein prostě. Třeba černej čaj můžu (jeden) a trochu koly taky, ale zelenej už mi dělá blbě.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    QUANTI: to hulení se dá trochu rozlišovat podle vlastností, vysoký obsahy thc jsou prostě ideální na schízu a lidi hledaj řeěšení v podobě jinejch vzorků, nebo jdou pro uklidnění do cbd.
    tobě to takhle spouštěly všechny druhy? arabica, robusta, různý typy pražení? víš co myslim..
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PALEONTOLOG: Já tomu dlouho nechtěla věřit, ale v zahraničních zdrojích jsem se dogooglila, že to fakt může bejt. Vysledováno mnohokrát, občas slabý/půl shotu projde, ale většinou to nepokouším. Sem se s tím smířila.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    QUANTI: ale stejně ti povím, úzkost po kafi, to fakt divný :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PALEONTOLOG: Reakce na různý látky jsou různý. Kdyby třeba měli všichni po trávě deprese a po kafi úzkosti jako já, tak to nikdo nehulí a nepije :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    QUANTI: spíš nechápu, že na tom může někdo fungovat, ale lidi jsou různí
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PALEONTOLOG: Fér, takhle to nechci, to máš recht.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    QUANTI: to nechceš, spal jsem 2h denně a měl jsme konastantně pulz kolem 150
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PALEONTOLOG: To chci! :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam