• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    CNV: hm, to by možná mohlo pomoct, už dřív jsem chtěla, aby si pokecal s kámošema, co mají rodinu a taky furt zijou, dělají na kariéře, mají kapelu. Jestli to udelal, nevím. Právě, vnímám, že tam jsou dost zarezlý šrouby. Řada z nás taky kompenzovala, než přišli na to, ze to není tím, že byste byli neschopní.
    CNV
    CNV --- ---
    KOIRA: Částečně je na vině společnost, která kluky učí, že emoce jsou špatné, projevit se smí maximálně zlost a správný chlap nekecá a maká. Ale v dospělosti už se na to člověk musí umět podívat jinak. I když je to těžké, protože když tě někdo tahá z něčeho letitého, naučeného a zajetého, tak je to velmi nepříjemné.

    Nepomohlo by mu pokecat s nějakým chlapem, který prošel něčím podobným a terapie mu pomohla? Třeba by se někdo takový našel.
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    VON_GILOTINE: Jo, do práce chodí, teď nedělá v podstatě nic jiného než pracuje. Je zvyklé dělat tak 10 hodin denně, i víc, když si to situace žádá. Jj, normální terapie by byla poklad, ale kdykoli to zminim, tak ma smrt v očích, strasne se bojí. Vůbec si totiž neuvědomuje, co dělá. Buď se rozpouští do vztahu nebo do práce a nezná nic mezi tím.
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    CNV: Jo, to hystericky odmítání terapie mě trápí dost. "Mám issues, ale na psychology nevěřím." Je to chlap, co má pocit, že musí zatnout zuby a makat a nezabývat se nějakým wellbeingem a čímkoli, v čem by mu bylo dobře, chce úspěch a ten si musí odedrit. Je v tom určitě víc věcí, přijde mi, že vidím sebe před pěti, sedmi lety se vším maskovanim, snížením, hyperfocusem, nedostatkem motivace, uzkostma a strachem.
    CNV
    CNV --- ---
    "If he wanted to, he would."
    A nemyslím tím, že kdyby chtěl být "normální", tak by byl normální, ale že by to řešil, kdyby to chtěl řešit. Na depresích a úzkostech se dá pracovat z mnoha směrů a po tak velkých krocích, jak komu vyhovuje. Prvním by mohlo být třeba objednat se na terapii (nebo tě nechat, ať ho objednáš, jestli je to pro něj moc), dojít tam a nepřistupovat k tomu se vzdorem malého děcka.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ten kratom se mi moc nezda. na kazdyho to funguje trochu jinak, ale obecne se tim lidi mastěj. do prace chodi?
    jako zjevne by mu pomohla i jen normalni terapie, pac ta impulzivnost je neco cemu jde zjevne totalne naproti a tak to byt nema a neni.
    tohle je proste .. asi jediny co mu mozna otevre ty oci je odchod, ale mozna ho to jen vytoci na tejden, rekne ze zkusi sekat dobrotu a vysere se na to pri prvni prilezitosti.
    hnít a bejt lítostivej umí každej.
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    VON_GILOTINE: Jo, odchod mám taky v záloze, když bude odmítat spolupracovat. Ale tím, že je to poslední možnost a vlastně jsme zatím nic moc nezkusili, a mam taky adhd jak z praku, tak to zkousim zatim rozdychat a najít možnosti a nedělat první, co mě napadne. Bipolárka si nemyslím, tohle je hodně o motivaci, vyhýbání se konfliktům, úzkosti. Fakt spíš adhd témata a jakoby chovani, co neodpovida veku ani inteligenci. Pije litry kafe, co na něj nepůsobí a laduje se kratomem. A to s tím přístupem je samozřejmě pravda. Je potřeba se k tomu nestavit jako kluk, co rozbije okno, lekne se a uteče, ať už jsi adhd nebo ne.
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    PECA: Jo, tak tohle mám v pánském vydání. Úzkosti, deprese, zapomíná toho, co jsme si řekli, neexistuje možnost že by si to připustil, protože je to přece geroj, jehož vzorem je Arnold Schwarzenger a zvládne všechno sám. Jako, poraďte mi, co na takovýhle lidi platí....nabídla jsem, ať mi řekne, proč všechny tyhle věci dělá, ale nejspíš se utapi v pocitech úzkosti, viny a má analysis paralysis z toho mi vůbec napsat.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    jo neni to pro kazdyho, ale tohle je spis i jakoby osobnostni charakterova vec. proste at mas adhd nebo ne, tak kdyz se stane pruser tak je potreba se k tomu nejak postavit, obzvlaste pokud jste dva.
    stejne tak to muze bejt bipolarka nebo manie no.. a nebo jen moc hulí.
    at tak jako tak, pokdu se stalo neco zasadniho a on k tomu odmita zmenit pristup nebo byt jen snahu, tak bych dal ruce pryc a sel od toho
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    POZITRON: no právě, díky tomu mě to vůbec nenapadlo. Ale prostě je tu tolik dalších věcí. Impulsivní rozhodování, černobílý vidění světa, práce s časem ve stylu teď a nevim-co-bude-dal, overthinking, hyperfocus, problém se sebemotivaci, neexistuje resit veci dopředu. Vyplouvá to na povrch až teď, když se objevila složitá situace. Jako, u sebe si poradím, ale tady vůbec nevím, jak na to.
    SUK
    SUK --- ---
    POZITRON: ja mel relativne prisnyho a autoritativniho otce a o sebediscipline nemuzu zrovna zrovna teda mluvit, tim to asi nebude ;)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KOIRA: jo, zpetne vzato jeden muj ex ma stopro adhd a k tomu stopro aspergera. myslim, ze duvody, proc to nevyslo, s tim vubec nesouvisely. akorat bych rekla, ze on je na tom docela dobre se soustredenim a i se sebedisciplinou, coz muze byt tim, ze mel silene prisneho a autoritativniho otce.
    jinak byli jsme spolu 3,5 roku.
    PECA
    PECA --- ---
    KOIRA: U nás to funguje blbě. Já sice nejsem diagnostikovaný, ale mám to zjevně v genech. Syn má diagnózu. Žena vykazuje značné symptomy, ale když nadhodím, že je to má taky, tak se nasere a je uražená. Že je přehnaně afektovaná, úzkostná až hrůza, že po příchodu domů, když se jí něco nezdá rovnou vystartuje a spustí bandurskou, to si vůbec nepřipouští. Už to neřeším, akorát je pak rozlobená a nikam to stejně nevede.
    Nejsem svatej, chápu, že ji průběžně vytáčím, buď zapomenu, nebo prostě něco neudělám co už mělo dávno být, ale aspoň si to připouštím a hledám nějakou schůdnou cestu, abych i dětem mohl poradit, jak se s tím poprat. Blbý je, že děti to vidí, ale nikdo ji vlastně nemůže nic říct, protože se hned vytočí.
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    Máte někdo partnera co vykazuje znamky adhd, který o tom , ze by neco takovyho mohl mit, neví? Jak s tím fungujete? Ptám se pro kamarádku 😅
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANICASE: jo, ale mně fakt stačí jedno poctivý espresso, což je míň, než kolik udávají v tom článku. Ale jak tam taky píšou, schopnost metabolizovat kofein je individuální, u mě teda zjevně nízká.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PAN_UZIVATEL: ano, je tam další škála léků, neřeš to na internetu, ale s psychiatrem. Resektive vydrž užívat ten buproipon.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    PAN_UZIVATEL: ano presne tak. Udrzet erekci a silou vule dotahnout i orgasmus.

    Ale jasne no, ne kazdej ma trening z postaveni a udelani na mdma, proti tomu jsou prasky legrace
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    A jak tp teda ovlivnilo ejakulaci, promin domyslel sem si to asi spatnd
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    PAN_UZIVATEL: hmm to chapu, ja to mel nak z antidepresiv ale naucil jsem se to vuli premoct a oddaleni orgasmu povazuji spise za vyhodu
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam