• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Na terapii pak třeba někoho od Černého, kdo bude mít volné kapacity - https://www.psychologiebrno.cz/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DRABICZ: respektive pokud jsi chlap, tak tě nebude obtěžovat - tak se objednej někam do brna, kde ti dají termín až na kdoví kdy, a v mezičase se objednej k Novotnému do Jeseníku, nech si vypracovat zprávu a na léky ti bude posíla sms, než tě vezmou v brně.

    Bohužel obtěžuje ženské, takže těm výrazně nedoporučuju za jím jezdit. Ale dospělé s poruchama pozornosti dělal léta před tím, než to začalo být běžné

    Centrum duševního zdraví Jeseník Šumperk O nás
    http://www.cdzjesenik.cz/O_nas/o_nas.php
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DRABICZ: no jestli chceš brzký termín, tak prostě začni obvolávat možná i okolí brna.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Nevíte o psychiatrovi v Brně jež má zkušenosti s ACDC v dospělosti? Už to dost začíná paralyzovat okolí a nemám čas čekat do prosince na termíny pro další rok. Dík za tipy
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    přidávám se k těm, kterým stratera nic moc nedělá. Tedy v plné dávce mi zhoršovala spánek a z PMS udělala peklo.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    VON_GILOTINE: Taky mi nic nedelala ://
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Ja se zacinam smirovat s tim ze strattera mi nefunguje. Ted jen to priznat psychjatrovi. Beru max davku ted mi v dusledku epizody temna se stal tyden kdy sem ji vubec nemel...a nic. Nula zmena.
    Zkurv zivot.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DANIELSOFT: od toho mame vysoky iq, abychom to dovedli kompenzovat
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    já teď něco programuju a přepínám mezi jednotlivými soubory a občas úplně ztratím nit a nevím co jsem vlastně kde chtěl udělat, je to frustrující
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    UNREALONE: me to provazi pri jakykoliv soustredeny cinnosti, proste to najednou udela cvak a hledam, kde jsem skoncil :)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Já mám teda problém nejen při tanci, že se prostě zapomenu. Třeba když hraju na kytaru a uprostřed písničky se na chvilku přestanu soustředit a pak nevím kde jsem skončil.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DANIELSOFT: Spojuju to spíš s mizernou pohybovou pamětí, ale jo, kroky mi dělají problém velký.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DANIELSOFT: reseni je techno, punk a nujazz. lidovky a klasika nejsou pro tebe. a pokid partnerka nechape, ze to nejde enit, tak ani partnerka neni idealni
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    pogo!
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    DANIELSOFT: mám to podobně - tanec bez pravidel mě baví a jde mi to, ale klasické sice zvládnu, ale občas se zamyslím a ztratím nit
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    ahoj! na Okounu se teď v jednom auditku řeší, jak kdo (hlavně chlapi) má nebo nemá rád tanec:

    rád tancuju na diskotéce nebo v rockotéce (tam jedu intuitivně dle inspirace), ale klasické tance s kroky mi dělají problém právě kvůli ADHD: (1) nejsem schopen soustředit se na ty kroky (2) vnímám jiný layer hudby, takže partnerka si pak myslí, že netančím do rytmu, ale podle sebe ten rytmus velmi silně vnímám, jen jinak

    máte to podobně?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Mam moznost v ty stredy chodit na stejne misto jako pondeli a patek, bylo mi to navrzeno pred tydnem, ze kdybych chtela, tak me pry stahnou, ze si mam rict, ale ja proste nechci.
    Cili zjistila jsem, ze uz nebudu do budoucna asi chtit delat praci, kde se 5 dnu sedi na jedne zidli a dela se vicemene to same, pritom neni problem v tom, ze je to administrativa, to ja mam naopak rada, to me bavi. Vy tady to urcite pochopite. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ECLECTICA: to ti zavidim. bez prdele. :)

    jinak moje davne prani zkusit delat behem tydne ruzne veci, se stalo uz na skoro 2 mesice realitou a musim rict, ze mi to vyhovuje. urcite vic nez sedet 5 dnu na jedny zidli a delat furt to samy.
    chodim do prace fyzicky pondeli, streda a patek s tim, ze v pondeli a patek chodim na stejne misto, ve stredu na jine (jina budova, jina napln prace). v utery pracuju z domova a ctvrtek mam volny uplne.
    neni to spatny, vlastne mi to vyhovuje. nez se stihnu otravit, tak uz jsem jinde.
    ono to ma nejake duvody, proc to tak je, neni to standard, ale ja jsem moc rada za tu zkusenost a asi vim, ze do budoucna bych se chtela poohlednout po necem co nejvic rozmanitem. :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Momentálně jsem bez strattery a jsem překvapená, že určitý "účinek" zůstává. Strategie a návyky, které jsem si za tu dobu osvojila, používám dál, jediné, co se zkrátilo, je délka pozornosti. Dřív jsem vydržela psát text třeba hodinu, hodinu a půl v kuse, teď si co 15-20 minut potřebuju dojít pro vodu, kafe, prohodit pár slov s někým s kolegů... zabrat se do činnosti ale problém není.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LWEEK: Až na to, že to rozhodně nejde říct takhle jednoznačně a kvantitativně. Měla jsem trávu párkrát, rozjížděla mi deprese a rozhodně to nebylo o nějakém přehánění dávkování, pár prásků. Může to rozjet vážné psychické obtíže a klidně už po prvním vyzkoušení. A dopředu to nepoznáš, jestli máš toho černýho Petra právě ty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam