• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    Zajímalo by mě téma vysoký citlivosti - taky to tak máte? Jak jste se s tím vypořádali? Pomohl vám nějaká knížka? Z citu k někomu se dostávám dlouhý měsíce a předchází tomu dost náročná cast, kdy se snažím vyrovnat s realitou, ale nez to utnu jako nevyhovujici, snazim se prizpusobit a prostě "prosaknou" emoce z toho, jak mě nekter věci emočně bolí a druhý lidi tohle jednání dost obtěžuje, povazujou ho za nezraly.

    Teď to například (opet) řeším v práci. Změnili mi náplň pozice kde je najednou hodně projektového řízení. Doteď ok, ale se vším tím stresem z náporu ještě přišlo to, že se dost nevybirave v průběhu projektu v něm začalo rypat vedení, které rozhodně nejede filozofii "trust the process" takže kromě všeho na sobě ještě mám pocit viny že v tom koupu svy šéfy, co za to nemůžou a kazim reputaci oddělení. A v pátek jsem se fakt rozbrecela z toho, že se ženu zase do něčeho, co bude naprostý psycho a skončí dopisy, promluvami a rozvázáním poměru.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DRABICZ: no nepotřebuješ řešit specificky adhd, zejména pokud se ti rozjíždí psychika jako taková. Potřebuješ psychoterapii a dobrou diagnostiku a probrat případě možnost medikace, pokud tedy psychické problémy ti zasahují do života tak, že se to nedá zvládat. Nehledě na to, že pokud se ti rozjžídějí emoce, tak stejně spíš chceš třeba stimulující antidepresiva, než strateru, která zvyšuje dráždivost.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    ZUZKAOU: tak tady ADHD nikdo neřeší (alespoň dle emailů) - házím info pro ostatní
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ECLECTICA: v jakým smyslu?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    DANIELSOFT: minimálně se ukazuje korelace mezi ADHD a PTSD.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Ja teda musim rict ze co v praze dosla strattera a vsude mi dali jen to generikum ze se ty priznaky co tu probirame dost zhorsily
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    v čem má ta strattera pomoct?
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Já na ADHD žádné prášky neberu. Mám totiž jednu ještě těžší psychiatrickou diagnózu, schizoafektivní poruchu, tak beru prášky na ni. A třeba po tom neuroleptiku se hodně tloustne :(.

    Je otázkou, jestli jsou to dvě různé psychické choroby, které se "náhodou" setkaly, nebo jestli ADHD vedlo k traumatům a traumata k schizo, ale to je spíše otázka na psychologa.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VON_GILOTINE: tak na pohodu do kanclu mi stačí až oběd, protože jím večer, ale při fyzický námaze to bez snídaně nejde, ani bez oběda.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Staci snidane ta de zautomatizovat.
    A nezrat v noci.
    Nic vic neni potrebs
    Uprimne po 4minutach od probuzenibnevim ani kde sem ale umim si nalejt caj a dat housku. Natoz abych vedel zda mam hlad.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VON_GILOTINE: to je zajímavý "jíst bez ohledu na hlad", to by mi mohlo vyřešit nepravidelnou životosprávu, ale samo to nejde. no stratteře jsem měl až nechuť a jediný, co jsem mohl, bylo asijský jídlo s dostatkem umami.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Rozumim

    Ja tu stratteru kazdy rano zapijel doubleshotem dolitym filtrem, takze cca 4,5espressa behem 90minut a to rovnou v praci cely dopoledne ukusoval tvaroh strudl z billy s cajem.
    Nicmene ja sem z deprese zvykly jist plus minus bez ohledu na "pocit hladu" takze to mam nak divne oddelene. Asi. Nenapadaji me vhodna slova.

    Kazdopadne kdyz sem snidani mox nedal a behal po place tak kolem pul12 zacala cerna dira v brise. Takze ano strattera nejspis skrz push unavy tlaci i nehlad alw trva to tak 2 3 hodiny a pak si telo rekne.


    Omlouvam se za subjketivni zkjsenost ktera se muze lisit
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VON_GILOTINE: myslel jsem si to, já mám taky rychlej metabolismus, ale při pomyšlení na jídlo jsem cejtil až odpor, jak na nějakým stimulantu
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    PALEONTOLOG: nehlede na mnozstvi a skladbu stravy zustavam plne atleticky a hubeny.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VON_GILOTINE: co to je "záviděníhodný" metabolismus?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Jidlo mi vubec nedelalo problem. Ale ja mam extremne zavidenihodny metabolismus, takze nejsem reprezentativ.
    K tomu leju hektolitryvkafe
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    multivnímavost teda nevím, ale nikdo nepozná, když se ztratím v rytmu :-P

    pro ty, co berou stratteru, vy s tím můžete normálně jíst? já shodil za 2 měsíce cca 10kg
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Tanecni bez problemu,ale teprve kdyz jsem objevil kolem 00/01 drumnbass tak jsem pochopil co to je opravdove splynuti shudbou a multiurovnemi astrasne me to v necem osvobodilo, ci nasel sem ventil o nemz jsem netusil ze by mohl existovat stran letiteho psycha z everlasting gaze
    Na normal koncertech sem to nezažil az tady najednou exprese pozbyla hranice a pritom mela vnitrni rad. Zaroven umožňovala freneticke vyuziti multivnimavosti adhd na rytmy a plochy

    Nicmenr mam klasicky prunik s PAS takze se to tam hodně prolina napric.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    DANIELSOFT: tanec vubec. zkousela jsem chodit v dospelosti s kamaradem do tanecnich pro uplne zacatecniky, ale byla to naprosta marnost, po par hodinach jsme to vzdali, akorat jsme se tam motali, to fakt neslo. nejde mi to ani s nekym, kdo tancit umi, to jsem taky zkousela.
    ja jsem celkove dost jako hrom do police, vrazim do veci, delam nekoordinovany pohyby, zakopavam na rovine, ladnost nula a tanec podle nejakych pravidel? naucit se kroky a jeste se trefovat do rytmu? to nejde. ale slapat zeli na diskotece mi nevadi, i kdyz i to musi pusobit ponekud vtipne v mem podani. :) jinak pohybove nadana bych rekla, ze paradoxne castecne v necem jsem, mam doma z detstvi napr. x diplomu z behu, na tom neni moc co zkazit. :) hrala jsem zavodne hazenou, delala jsem judo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam