• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ECLECTICA: chtěla bych říct, že to se bude hodit, ale popravdě už bohužel omezuju i alkohol :D
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    QUANTI: ale tiché víno budeš mít pořád levně.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CYBERWOLF: nečekal, jasně. Ale připadá mi to zas jako šetření na nepravém místě. Holt se za pár let asi pokusím naskočit do zaměstnání.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    QUANTI: tak snad nikdo nevěřil, že skončí u oškubání bank a elektráren, no ne? Spíš bych ale čekal, že za tohle by voliči zatleskali spíš té druhé partě. Jen teda ta uvedená čísla mi moc nedávají smysl.
    CNV
    CNV --- ---
    QUANTI: Vždycky, když to vypadá, že už se z citronu nic nevymačká, stačí ještě trochu přitlačit a najde se...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    well... tak teď už bude o dost těžší i udělat si "OSVČ part-time".

"Pojištění OSVČ
    Osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ) velmi často odvádí na sociální pojištění pouze minimální povinnou částku. Mají pak velmi nízký důchod, zároveň v systému chybí finance na důchody. Proto by se povinný minimální vyměřovací základ měl zvýšit z 25 % průměrné mzdy na úroveň 40 %. To bude představovat nárůst v placení pojistného během 3 let o cca 600 Kč ročně navíc nad nárůst vypočítávaný každoročně podle růstu průměrné mzdy.

Pro ilustraci: v roce 2022 byl minimální odvod důchodového pojištění na hlavní činnost 2741 Kč, s úpravou by to bylo 4541 Kč. V prvních třech letech podnikání by ale snížený minimální vyměřovací základ zůstal."
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TILIO: no tak to jsou v podstatě dvě strany jedné mince - samozřejmě, že pro ty firmy je snazší, když jim určitý objem práce udělá jeden člověk, než dva, za které mají dvojnásobné výdaje na účetní, benefity, pracovní místo a jak je to s odvodama detailně nevím, ale rozhodně taky nevýhodně.
    TILIO
    TILIO --- ---
    Jsou ty part time pozice takovej problem kvuli mnozstvi prace, nebo kvuli odvodum/danim/administrative?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MART1NKA: Do H1 jsem před časem chtěla a nevzali mě, i když jsem ve výběrku došla do finální fáze; oficiálně proto, že si s jinou kandidátkou prý všichni úplně maximálně sedli, ale mám pocit, že hrálo roli i to, že jsem chtěla part-time (podle inzerátu šlo obojí).
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CYBERWOLF: No ja som bola na pohovore v H1 kedysi a mala som chuť ujsť už z pohovoru, ale mnoho mojich kamarátov prekladá/prekladalo pre Moraviu/RWS a robia pre Netflix korektúry/preklady a je to v pohode. Chodia ti zakázky a buď vezmeš alebo nevezmeš.
    Mňa zas sere to, že mám momentálne 9-5 job a trpím. Ale je to dočasné, potrebujem si zabezpečíť bývanie.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MART1NKA: vlastní zkušenost nemám, ale neznám nikoho, kdo by to zkusil a nelitoval
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    HELA: Nechat sa zamestnat v agenture co dohadzuje joby?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    HELA: Nemám, je to strašný a nenávidím to 😅 teď mám rok slušnou klientku, která zabírá většinu mojí kapacity a spolehlivě platí, plus tři menší občasné věci. Ale ke všem jsem se dostala tak nějak víceméně náhodou, přes známý a přes LinkedIn.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    HELA: Jsem OSVČ, což úplně nepřidává mojí psychice. Ale nejsou. Všude chtějí buď fulltime, nebo na IČ.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    HELA: Já takový mám, zaplaťpámbu za to.
    HELA
    HELA --- ---
    QUANTI: Byla jsem na tom úplně stejně, copywriting z domova, ale dýl jak 2-3 hodiny to prostě nešlo... teď po vyhoření řeším invalidní důchod.

Jinak shánění klientů a komunikace s nimi byl pro mě obzvlášť pekelný druh pekla (kromě ADHD jsem i autista). Nemáš na to nějaké tipy? :)
    HELA
    HELA --- ---
    QUANTI: part-timy pro copíky nejsou? Já doufala, že časem právě něco takového najdu.
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    2BFREE: Maká na tom s @ZVSX - více a přihlásit se k testování možno zde: http://xcloc.com/
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    QUANTI: (a v kanclu ofc, práce z domova mě ničí, ale teď to jinak nezvládám.)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MART1NKA: Závidím, mno. Píšu z domova, kvůli dětem a jejich rozvážení a nemocem si netroufnu hledat fulltime a part-timy nejsou, takže dělám copywriting z domova a průměrně dokážu psát cca dvě hodiny denně. Furt doufám, že za pár let, až budou oba na druhým stupni nebo na gymplu, si najdu nějakou peaceful, pestrou, kreativně-administrativní práci na full.
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    MART1NKA: Jo, to přesně potrebuju, někoho, komu řeknu co má dělat. Asi jednou budu nejnáročnější šéfová pod sluncem 😅
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam