ALONSY: no rozhodně mě mile překvapilo, jak dobře to na mě zafungovalo :) Ale je otázka, jestli by po delší době tenhle efekt stejně nevyčpěl, jako všechno ostatní.
A pak na mě trochu funguje netlačit se do nějakého většího výkonu. Pro mě je obvykle nejhorší začít, i když tu samotnou aktivitu chci, tak dokopat se je občas nepřekonatelný. Takže třeba ohledně cvičení. Jasně mám nějakou sestavu, co bych měla cvičit, ale to je vopruz a na dlouho a blablabla, takže mám se sebou jen dohodu, že si každý den lehnu alespoň na chvíli na záda na zem. A většinou, když už fakt ležím, tak se mi i chce udělat ještě tenhle, a pak i tenhle nebo i ten další cvik, no nebo taky ne, ale aspoň si ty záda na zemi narovnám.
No nebo psaní posudků a hodnotících zpráv pro klienty. Píšu je fakt dobře. Ale totálně ten proces nesnáším. Celé dny na to myslím, tíží mě to, ale ne a ne začít. Takže pak zas udělám dohodu, že stačí jeden odstavec ani nemusí mít finální podobu, prostě jen začít. A většinou, když už začnu a nám na to trochu klid, tak už se zvládnu do toho zabrat a napsat toho víc, nebo ne, ale mám aspoň ten jeden odstavec napsaný.
Ale je to peklo, vymýšlet na sebe pořád nějaké tríčky.