PULNOC: *Muscle memory* a *hand to eye coordination exists*, plus nejaka ta fyzikalni teorie/predstavivost..
Ja treba kvuli prechodu na digital prisel o karieru fotografa. V komore a praci s analogovejma fotakama jsem v rocniku docela vynikal. A nez jsem dostudoval tak celej prumyslovej proces analogovy fotky vesmes zkrachoval a casaky vyhazely vetsinu fotografu, zamestnancu. Digitaly byly drahy a ja mel z delani fotek na pocitaci chut si vytrhat vlasy. Tak jsem skoncil u browseni webu abych se uklidnil.
Do toho konkurence vzrostla diky nulovejm nakladum na digitalni post proces i porizeni snimku a jako tresnicku na dortu z toho udelali volnou zivnost. Takze uz na trh mohl opravdu kdokoli kdo byl dost ve vate na to si zaplatit techniku a zbytek uz se pak nejak posolichal..
A tak s tim bojuju poslednich 20 let a hledam cestu jak se posunoit dal..
U pocitace zvladnu sedet celej den, ale po 20 minutach soustredeni na praci muj mozek prestane spolupracovat a chce se jit projit. V komore bych byl schopnej pracovat celej den a nejspis bych zapomel i na obed.
A cely je to prave o ty praci s fyzickym materialem a mit v hlave srovnany to know how pro analogovou fotku, jakozto fyzickym mediem. Kde nemusim premejslet jak kompu prelozit co chci udelat, ale proste tu myslenku ruce a oci daj nejak dohromady bez toho abych se stresoval tim, ze nevim jak a hodiny se patlal s nejakym tweakovanim slideru pred obrazovkou.
O tom je ten ten strip.
Jasne ze u toho premejslis nad cimkoli chces, ale nestresujes se tim, ze to nedela co chces.