• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Repost z kreslenych stripu, mam pocit, ze zrovna tady to najde to prave pochopeni...

WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    FRAKIRA: Formulaci jsem tak napsal schvalne tak nejak primo z me vlastni zkusenosti no. Urcite se najdou i jine variace, ale zrovna jsem si vybavil asi tu uplne nejhorsi.
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    Myslím, že trošku tuším odkud ten myšlenkový pochod pochází.
    Měl jsem období, kdy jsem se to snažil všechno pochopit a "vědecky" si to vysvětlit. Nastudoval jsem hodně materiálů a tak.
    Vzdělával jsem se ve všem možném, ale ta znalost jako taková kvalitu života nezvyšuje. Takže použiju moji oblíbenou frázi, kterou si často opakuji:

"Ty nepotřebuješ vědět proč tě ten had uštknul, ale potřebuješ protijed."
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    problemy se self-worth nejsou o ADHD, to neni sebevedomi. proc by ti ADHD melo znizovat self-worth? navic self-worth se rozviji uz v detstvi, tehdy jsi jeste o ADHD nechyroval.

zkus si takovy experiment, vyvolej svuj pocit sebe sama, "sense of self", a sleduj jaka bude emocionalni reakce.
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    PULNOC: Kdo by to byl čekal, že máš problémy se "self-worth", když máš adhd?! :D

Já mám úklid zautomatizovaný a uklízím většinou ve stejné dny, právě, protože chci hezky bydlet.
    Ale někdy je málo času a energie a pak funguje "návštěva" a uklidím i ty zavřené skříně.
    V rekordním čase a kvalitě. Lépe jak "normální" člověk.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    tohle je imho trosku o self-worth issues. "normal" je mit podvedomy pocit, ze si zaslouzis zit v hezkem a prijemnem prostredi.

kvuli navsteve uklidis, protoze navsteva. ale uklizert kvuli sobe, na to jakoby neni duvod. coz nedava smysl, ale ty to tak mas.
    VORONDE
    VORONDE --- ---
    TRAFO: Jj, u nás pravidelně někdo zahlásí, že bychom už zase měli někoho pozvat na návštěvu, ať je uklizeno :D

Pak už jen přesvědčit mozek, že když mám málo času, fakt není potřeba dělat hloubkový úklid zavřených skříní, ale uklidit nejdřív to, co je vidět...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TRAFO: U me jedine:

1) Jednou tydne pani na uklid
    2) Prubezne: Roborock
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AXTHEB: jenže k tobě se lidi bojí chodit pro ten stav bytu, i kamarádi. Takže ani neuvěříš tomu, že by někdo přišel.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TRAFO: Je to tak.

Od té doby, co se mnou bydlí přítelkyně, je doma permanentní bordel (její i můj), protože na návštěvy už nikoho nezvu. A protože je doma bordel, tak nikoho nezvu. Začarovanej kruh. 🙃
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TRAFO: To by na mně nefungovalo.
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    AXTHEB: Na sockách jsem viděl, že má někdo dokonce takovou domluvu s kamarádem. Že mu zavolá, že přijde na návštěvu, ale ve skutečnosti nemá v plánu přijít a nepřijde. Ale byt je uklizený. :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TRAFO: Žejo. Mně teda teď stačila i ta představa, že by někdo přišel ;)
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    Nevyžádaná rada jak uklidit byt v rekordním čase přestože máte vybité baterie: Pozvěte si návštěvu! :D
    U mě to funguje vždycky :D
    ILTU
    ILTU --- ---
    FRAKIRA: Taky jsem čekala pointu v tomto smyslu :-)
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    SHARKIE: mne islo priamo o tu formulaciu.. v slovencine z toho hlava neboli ;-)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    FRAKIRA: Mne sa u toho este vybavi konkretna scena z minulosti - na navsteve, kedy to mama ani nehovori mne, ale pribuznej. A este s povzdychom, v ukazkovom tone aku ma ona neschopnu dceru.

Niektore veci holt nevymazes..
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    WOLFGAR: doufam, ze je vic lidi, ktere z "ty by jsi byl chytrej" rozboli hlava, nez tech, kteri si ji prectou hlasem rodice...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: i ked, co sa tyka poriadkumilovnosti tak asi jo :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WOLFGAR: ja som nebola nikdy oznacena za linou, ale za zmatenu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam