MART1NKA:
AXTHEB:
Takže říkáte spíš ten mozek zaměstnat něčím jiným, co ho zabaví a nedovolí usprostřed prádla odskočit k špinavýmu umyvadlu/nezaplacený složence/whatever?
Sport mi jde pravidelně. Vnímám tam teda trochu závislost, ale lepší, než drogy. Jídlo taky. Spánek je těžkej, ten mi rušej myšlenky, což by asi mohla řešit ta meditace...
Meditace mám teď čerstvou zkušenost. Byla jsem 5 dní na akci, kde byly každý ráno a večer pulhodinovy společný meditace. Kdo to ještě neumí, tak může ty nádechy počítat... Prvni meditace 195 nadechu. Všechno me bolelo, nedokázala jsem sedět v klidu. Dalších několik meditací jsem se zdokonalovala v násobeni a dělení - 19 nádechů, jsem v desetině, 39 nádechů pětina... a mezitím jsem měla vztek na ostatní, že jim to jde a sedej klidně a co se jim sakra děje v hlavě, že netrpěj :-)
Musím teda uznat, že ke konci pobytu už jsem to měla jen na 138 nádechů, vymyslela jsem polohu, ve který jsem nějak střídavě vydržela, a třeba do dvou třetin času to začínalo být i příjemný a uvolnujici.
No, ale tím to haslo. Jsem doma a tady mě každej den žádnej týpek neposadí na polštářek a nezazvoni na tibetskou mísu a já si ten čas neudělám, protože pořád je to víc otrava, než radost.
Předpokládám teda, že je to jako ten sport, a když člověk vydrží, udělá si i na meditaci návyk a pak to chce...
+ internet se spoustou možností kam každou vteřinu na vteřinu utéct k jiný bezcenný vteřině