KOTENCE: Co sa tyka spania, tak jedine, co mi funguje zarucene je udrziavat si pravidelny rezim, vstavat kazdy den v rovnaku dobu a chodit spat v rovnaku dobu a mat cvicici rezim cca obden, tzn. dat telu moznost sa regenerovat, ale nedostat sa do stadia, ked mam tolko energie, ze by som o 11 vecer ubehla polmaraton. Nepit alkohol, nefajcit, jedina “droga”, co mi nenarusuje spanok je CBD. Plus spankova hygiena, po 10 vecer ziadne nove impulzy. Nesmiem si rozsvietit hlavu, nesmiem zacat nakupovat cokolvek, nepracovat, neflejmovat na nyxe, neplanovat dovolenku :)))
Boze, to je pravidiel aby sa clovek nerozpadol… hlavne pomaha fixny start prace 8:30 dany z externa… ked som mala volnu pracovnu dobu, tak bola anarchie.
Co sa tyka meditacie, mna ju naucil az teraz trener. Predtym mi to na kurzoch neslo. Zvladam sediet 30 min i bez bolesti. Ide o spravny posed. Inak dychy nepocitam vobec, tam by som to nevydrzala, myslienky nechavam plynut, ono ked sedis dost dlho bez vonkajsich vnemov, tak uz hlavou prejdes vsetky tie myslienkove clustery co tam jedou. Sustredim sa pri tom na spravnost sedu viac, nez na svoj dych. Zo skusenosti cim viac messy den, tym viac nad 15 min potrebujem. Ale 15 min je taky dobry cas pre mna. Ked som meditovala 30 min po navrate z trojdnovej vysokohorskej tury, tak som z toho mala uplne uzasny zazitok, ale to sa po beznom dni plnom shitu nepodari. To sa stihnem akurat tak trochu uzemnit. Inak prekvapivo je super si kupit svihadlo a pocitat sustavne skoky. Velmi rychlo zistis, ze ked sa na to nesustredis, tak sa ti to mota pod nohami. Na momenty ked je clovek nabity uzkostou a ma restless legs to pomaha hodne.