• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    KAMCZA
    KAMCZA --- ---
    QUANTI: hoj, možná lepší než zrnka by bylo mít v ledničce hotový coldbrew: https://www.kafeavubec.cz/coffeec-0-33-l-soft/ Má to trvanlivost pár měsíců.
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    ECLECTICA: me rekli ze kafe zveda tlak, stejne jako stimulanty, takze opatrne
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    RANDOM_NIGHT: Varis kafe rovnako ako ja 😃
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    ECLECTICA: Někdo s tím může mít problém, já beru Concertu 54 a jeden Ritalin k tomu a klidně vypiju čtyři kafe za den. Resp. pokud nejsem ve městě, klidně si uvařím čtyři kafe za den, dvě vypiju studená, jedno si ve skutečnosti uvařit zapomenu a jedno ztratím a za dva týdny najdu i s bonusem.
    Hádám, že pokud je někdo citlivý na kofein, bude citlivý i na tuhle kombinaci.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ECLECTICA: Vůbec nevím. Já kafe piju jedno denně, protože mám nízký tlak a migrény a kafe mi to srovná. Někde jsem slyšela, že by se nemělo, ale spíš se tím myslelo takové to pressíčko ke každé svačině...
    Nemám ještě svoje předepsané, jen jsem kradla synovi (po diagnóze) :) U syna nám ofc nikdo nic o kafi neříkal :D
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ELLIE: mimochodem, nevíš, jak je to s methylfenidátem a pitím kávy? Smí se v omezením množství, nebo vůbec?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ALONSY: nechce se mi vůbec nic. Mám chuť jenom ležet, mlčky čučet do zdi a dělá mi strašný problém přinutit se třeba jen pohnout. K tomu je občas přítomný takový divný smutek.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ALONSY: Já, když mi přestává působit čistý ritalin, začnu být iritovaná a unavená. Ale Concerta to má prý nějak líp vychytané, že to není takový rychlý nástup a rychlý propad.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Co máte za dojezdy?
    Ja mam pocit, že už mi nefunguje nic a lékařka odešla na mateřskou tak se bojím, co se mnou bude dál.

Navíc já nejsem ani.. No jsem prostě v totálním útlumu. A už dlouho. Tolik ambicí a plánů a jsem schopná sotva fungovat na základní úrovni...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ELLIE: určitě je možnost přidat jeden krátce působící, aby člověk vydržel do večera, minimálně u dospělých.
    Dceři (taky v pubertě) zase k večeru vyprchává ta strattera a je to někdy dost znát.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ECLECTICA: Ritalinový dojezdy jsou blbý, co :/ Teď se chystáme s psychiatričkou řešit, co mi napíše... Syn (puberťák, co má školu do čtyř) bere dlouho působící ritalin, takže mám vyzkoušeno. Jak to přestává působit, začínám být slušně nas*aná 🙄
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ECLECTICA: myslela jsem spíš u dcery, protože mi fakt okamžitě naskočilo, že přesně takhle to probíhalo u nás
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BALAENA: beru ji roky, takže u sebe ve změnu nedoufám :)
    U dcery máme vyzkoušené, že nejlepší je ten nástup skutečně jít zaspat.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ECLECTICA: ad Strattera - a neupraví se to? Syn po ní po nasazení hodně usínal, tak ji měl na noc, přesně jak říkáš, asi po roce braní jsme po konzultaci zkusili přechod na ráno (o prázdninách, aby nebyl problém ve škole, kdyby to nešlo) a už to šlo i ráno...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Vyzkoušela jsem si teď tři týdny bez léků a byla to čistá katastrofa. Práce, kterou normálně udělám za dvě hodiny deset minut (tj. dvě hodiny čistého času se dvěma malými přetávkami, kdy si dojdu pro pití apod.) se mi rozplizla třeba na 5,5-6 hodin, protože jsem nevydržela na zadku ani deset minut v kuse.
    Pár dnů po opětovném nasazení strattery jsem zpátky, ovšem vrátila jsem pro změnu únava, která je v mém případě dlouhodobý nežádoucí účinek (dcera po ní třeba doslova usíná, takže ji bere po konzultaci s psychiatričkou na noc).
    Třetí možnost je concerta, která mi funguje ale cca 8-10 hodin, takže ji musím kombinovat s rychlou variantou léku (tj. ritalinem). Vzhledem k těm dojezdům asi nejspíš zůstanu u strattery.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ELLIE: Nemusí ve smyslu přestane to být závažné/poznatelné.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: nevyrostla
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Asi jsem z toho nevyrovná, sedmkrát jsem neudělala řidičák a instruktor řekl, že se soustředím tak 20 minut, víc ne a i bez prášků jsem hrozný mimoň🤣
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    KIA: to je ještě ze soudnictví Rakousko-Uherského aparátu, tak nějak česky pošvejkované a zlidovělé (ergo=lat. tedy, a poté následovalo bouchnutí kladívka vynášející rozsudek). Pořád čekám na to eurokladívko :D
    KIA
    KIA --- ---
    OCTOPUSS: Pardon, to se u nás říká jako něco ve smyslu : tudíž! A shrnutí. Nebo pro shrnutí věci. Nebo třeba suma sumárum ?
    :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam