• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAR_TINA: Co som pozorovala okolie, tak vacsina to vesia jak zrovna pride a paruje az potom. Niektori neparuju vobec.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ELLIE: Smarja, neznasam nieco mokre na ruke, chytit do ruky mokry mikrotenovy sacok je pre mna strasne utrpenie. :) a ponozka je skoro na tej urovni.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SHARKIE: Susicka pomoze na to nasobne pranie, pretoze blok to tam prehodit je vyrazne mensi nez to vesanie. A potom to mas len zmackane v tom, ale aspon vonave a suche. A nemas furt plny susak venku, co je s kockami pruser, potom clovek chodi do prace cely chlpaty
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHARKIE: jak jinak lze věšet ponožky? :O
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MAR_TINA: To už jsem překonala, v rámci ušetření času. Ale šetřím si vždycky dávku červených triček, abych je mohla srovnat podle odstínů.

WOLFGAR: Hlavně, že ty přátele máš, a kočky máš, a akce máš. To je moc dobře. Chápu, že je to těžký, přijít domů a být tam sám (jen s kočkama)... Já jsem si ale říkala, že kdybych přišla o svého manžela, byla bych sama taky, už nafurt. Nemám ráda vztahy a všechno dráma kolem, poslední roky brzdím kontakt i s kamarádkama, když tohle začnou dělat. Mám pár přátel, s kterými se dá něco podniknout, a kteří mě chápou a nesoudí, a to je IMHO nejdůležitější.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAR_TINA: A este spravne nakombinovane, nielen na jednom kuse pradla, ale aj napriec snurami. :D

Tiez vesiate ponozky rovno po paroch k sebe?
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: U mna je najvacsi problem to skladanie, este ked mam teraz skrinu v polke uz davnejsie zacateho "velkeho triedenia". Otazka je, ci by ta susicka pomohla. Ale kedze nie je miesto, tak to (aspon zatial) nezistim.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELLIE: a správně zvolené barvy kolíčků
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MAR_TINA: Já taky! Ráda větším prádlo, protože ho můžu "dokonale" srovnat na předem daném počtu drátů a ještě si do toho zařadím svou oblíbenou uklidňovací věc - motat si pevně na ruku něco studenýho. Občas mě lze zastihnout, jak disociuju (čumím do blba) nad sušákem s mokrou ponožkou namotanou na ruce. Do toho někdo řekne: "...mami?" 🤣
    To už je spíš do PAS auditka, ale věřím, že nás tu hodně má překryv.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já v podstatě ráda věším prádlo, ale mám tam jisté postupy jak zaměstnat mozek :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SHARKIE: No s tou suskou vesanie odpada, vyberem z toho len nejakych par kusov, co tam nepatria typu podprda. A skladam to ked periem dalsiu davku, aspon to je suche a nesmrdi to no… a nie je to cele chlpate od kocek.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    IOM_NUKSO: Obcas jedu varku periem 2-3x, ale asi to nebude uplne tym, ze to robim rada. :D

MART1NKA: Vesat a skladat. :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    IOM_NUKSO: ake vesat to ma kto? :D
    inak som si kupila susicku a musim povedat, ze je to lepsie trochu. aspon to pradlo clovek sklada vonave a suche a neperiem to natrikrat.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    QUANTI: jo to i ja rada peru, presne! :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SHARKIE: cistenie zubov je strasna aktivita :D
    inak som pri tom lezeni prisla na to, ze nemam pud sebazachovy. ze sa nebojim vysok a ze ked mam lano a doveryhodneho partaka, tak to je uplne v pohode.
    co absolutne nejde dohromady s tym, ze v beznych situaciach, kde su ini ludia v pohode som ja extremne uzkostliva :D napriklad ked mam rande.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: Ajo, tak preto nepostojim na zastavke a vacsinou sa idem prejst na tu dalsiu. A obcas nielen jednu.

Dik, tohle mi taky nedoslo. Ono taky to, ze nevydrzim stat u zubov v kupelni je kvoli ADHD, mi tiez doslo az relativne nedavno. Nastastie uz aj mama prestala riesit, ze u nich pochodujem po celom byte a robim este nieco dalsie. Nie teda vzdy vhodne. Napr. obliekat si rolak s kartackom v plnej puse, je fakt blby napad. 😃

Lezenie by ma bavilo moc, viem si to uplne jasne predstavit. Len mam na to bohuzial rozbite klby. Ale rozmyslam buduci rok nad lukostrelbou - skusit, ci by nesla.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MART1NKA: Když tu mám na návštěvě tchyni, je všechno posbíraný, poskládaný, umytý, zatříděný... a všechno úplně mimoděk, během toho, co konverzuje a hraje si s dětma. Já jí tuhle schopnost tak krutě závidím.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    SHARKIE: Jo to je presne muj problem, kdyz to mam pripravene tak si to na chvilku zapnu snadno, ale prez leto jsem z toho vypadl to jsem mel pohybu dost i bez toho a znova jsem se nerozhoupal to zase zprovoznit. Ale budu muset slibil jsem kamaradovi, ze mu ukazu Ragnarock.

ELLIE: V tomhle mam "vyhodu" ze ja byl divnej uz od detstvi a docela jsem se v tom nasel takze jsem nemel nikdy potrebu zapadat a misto toho si nasel divny kamarady. Aro nejsem taky vubec, ale je to jak rikas s tou iniciativou. Nikdy jsem se moc nemel sanci naucit jak nejaky hledani partnerky vlastne funguje zvlast kdyz z rovnice vyradis sex a od urciteho veku uz se tak nejak predpoklada, ze tyhle veci znas. Celkove jsem nekoho teoreticky kompatibilniho nasel jen parkrat a nikdy nebyl zajem z druhe strany coz popravde naprosto chapu a nemuzu mit nikomu za zle. Tak jsem si nejak zvyknul fungovat cely zivot sam. Mival jsem z toho slusne deprese, ale ted uz jsem dospel k nejakemu smireni. Jsem celkem extrovert, socializuju se hodne s kamarady, jezdim na akce, cestuju, chovam kocky a proste nejak funguju jak se da.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    mala som tu tu istu kamosku nedavno a bola uplne nadsena z toho, ze mi moze uklidit ten moj "roztomily clutter" :D pozbierala vsetko co sa nahodne valalo po byte, vacsine nasla miesto, vytriedila mi veci do popelnic a krabicu do sklepa...
    az na to, ze tie veci do popelnic sa tam same neodniesli a krabice do sklepa je stale v chodbe :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    IOM_NUKSO: Já třeba nějakým zvláštním myšlenkovým pochodem ráda peru. Má to pro mě trochu prvky nějaký rozřazovaci hry a relativně levný dopamin, když to tam nastrkám a zapnu :)) ale uklízení je moc složitý a tenhle požitek z toho nemám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam