Asi potřebuju obejmout neb jsem právě absolvoval nejzbytečnější hovor a s tou nejtupější pedagožkou - mojí mámou.
- Jo a mami, tak jsem byl v pondělí u toho psychiatra
- Proč? dyť ty ho vůbec nepotřebuješ, jsi naprosto normální!
- Protože potřebuju medikaci, v Brně je tlačenka a nikdo jiný než psychiatr ti to nepředepíše
- A co ti jako je?
- Podle všeho mám ADD.
- Co to je?
- Jako ADHD bez H
- To jsou píčoviny, nikdy jsi nic takovýho neměl.
- Protože ste mě za každou píčovinu mlátili
- No jasně, protože jsi byl roztěkanej, ale záchvaty jsi neměl. Facka nebo přes prdel je víc, jak nějaká domluva, to by z tebe vyrostl HAJZL! (vcelku běžné označení na mou adresu, pozn.)
- A myslíš si, že to pomohlo? Mlátit mě za roztěkanost? Jako asi jo, protože díky tomu jsem neměl ty záchvaty (můj opovrhující smích). Nebo jsem je spíše měl, když jsi u toho nebyla....
- Jasně, že to pomohlo, vyrostl z tebe normální a zdravý slušný člověk! Tohle nemáš za potřebí
- No třeba právě mám, mám dvě děti a potřebuju být zodpovědný. Se svou zamotanou hlavou mám třeba problém si nacenit práci, což je v rodinném rozpočtu znát, mám třeba problém rozeznat míru závažnosti a tak na všechny úkoly pohlížím se stejnou důležitostí (nebo nedůležitostí).
- AHA?! to jsem netušila, to je blbý no.
- třeba možná právě proto jsem nedodělal tu vejšku
- vejšku jsi nedodělal, protože tě k tomu nikdo netlačil.
- měl mě k tomu někdo tlačit?
- Ano, vždycky jsem tě dotlačila kam jsem chtěla, na výšce už to nešlo (manipulativní bingo! pozn.). Tam jsi se nechal tak 60:40 ale vždycky jsi všechno dodělal. Víš, jak by to bylo lepší být Mgr. Drabi než jenom Drabi?
- V čem? že bych měl tabulkový plat muzejníka rovnající se minimání mzdě?
- Ale měl bys vejšku!
- Aha.
Jako bylo cítit, že termín "moderní diagnóza" měla na jazyku, ale neřekla to.
Kurfafix už! Kdy si rodiče vyndaj hlavu z prdele? Nepotřebuju aby si sypala popel na hlavu, ale nechci se cítit jako to hovno, který jsem byl do svatby. Já jsem taky člověk, mám svůj život a když mám problém, rád bych to vyřešil.
Čekám ještě nějakej jedovatej mail o tom, jak si vymejšlim a chci být zajímavej.
Omlouvám se za ten výkřik, ale potřeboval sem to ze sebe dostat.
#terapienyxem