BOD &
ECLECTICA: Jak jsem se již zmínila, tak se stravuji podle Jíme Jinak, kde mají jídelníčky vypracované do naprosté perfekce. Sama jsem si naordinovala daleko víc proteinu, než oni doporučují, tedy více než 1/3 talíře. V posledních měsících jsem propadla Bryanu Johnsonovi z Blueprint (respektive jsem si k jeho jídelníčku přidala některé ze zásad z Jíme Jinak) a to mi velmi vyhovuje. Holt s tím cukrem mi to někdy ujede a dám si po obědě kousek hořké čokolády nebo někdy dokonce veganský zákusek. Zkrátka k perfekci a úplně bez sladkého jsem to zatím nedotáhla. Průmyslově zpracovaným potravinám se vyhýbám jako čert kříži. Pana Hráška znám, ochutnala jsem a chápu, že někdy není čas vařit čočku, tak si člověk z nouze hodí nudličky na pánev a určitě ho to jednou za čas nezabije.
BOD, souhlas s genetikou. Co jsem vypozorovala já, od té doby, co jsem posedlost drogami a chlastem vyměnila za posedlost stravou, že i krevní skupina hraje roli. Pro některé lidi (krevní skupina A+) je jednodušší být vegany či vegetariány, pro některé je jednoduší být paleo nebo keto (krevní skupina 0). Ale je to jen má teorie, vědecky podložené to nemám. Dobře, že se nehejtíš, nic dobrého by to nepřineslo. Doporučuji před snědením masa tomu zvířeti (v duchu) poděkovat za jeho život, který Tebe nasytí. Pro někoho ezo žvást, ale funguje (pokud to člověk myslí upřímně).