• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    RANDOM_NIGHT: And we’re on… To je fakt neskutečné.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ALONSY: me opravdu hodne pomohl ig ucet Attousa 2.0, kratky jasny videa od holky ktera to opravdu zije a pritom je koucka.. ale chute se mohou lisit

MARKYSHA: ja uz tu ppzici neopustim, respektive to ze se k nim budu chovat lidsky nez abych zacal byt vypocitava svine. Je to moje vizitka. Je to jakk s laskou, kdyz na ni prestanes verit, tak zcynictis a celkove prispejes k tomu ze svet bude horsi misto.
    Ale jo no. Obcas to boli moc.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SHARKIE: no já vím, já to v dobrých obdobích sama moc nechápu. :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    ALONSY: Ked ono je to tazke. NT ludom bez tej skusenosti aspon z blizkeho okolia proste nevysvetlis, co vsetko to obnasa. Obzvlast, ked nemaju snahu sa aspon snazit o pochopenie.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SHARKIE: nojo :D
    Ale tak nebyla jediná, že. :-)

A samozřejmě čím horší stav, tím víc mě štvou lidi na novou stranách „spektra". Od ADHD je výmysl po: „mám ADHD protože jsem si zapomněla klíče".

Na to je btw super tenhle účet: https://www.instagram.com/reel/DNeHrZxTabr/?igsh=NzVsa210eDJmaGl0
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    ALONSY: Pozeram, ze sa ta ta blba narazka vtedy fakt dotkla :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAR_TINA: Mna kvoli "nasranemu pohladu" v podstate sikanovali spolubyvajuci kedysi. Stacilo, ze som bola zamyslena a nekontrolovala si, jak sa navonok tvarim a hned sa na mna spustilo milion narazok na to, ze som nasrana. A sili do mna tolko, az ma fakt nasrali, takze sa nakoniec vzdy len utvrdili v tom, ze zase raz mali pravdu.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    ALONSY: Ja uz si parkrat nabehla na mega problem v praci, ked som povedala nieco, co malo ostat v mojom sukromi. Snazim sa na to davat pozor, ale je to fakt narocne.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já apriori pokládám lidi za dobré, pokud mě stokrát nepřesvědčí o opaku. Jsem blbka.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAR_TINA: Já nehlásil že nemáme ráno pít kávu, jen jsem rozporoval to mládí v limbu :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RANDOM_NIGHT: měla jsem pocit, že jsem v tom auditku, kde tvůj milý muž hlásí, že nemáme pít ráno kávu. A chtěla jsem mu napsat, ať ti ji dovolí :)
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Jsem asi týden bez lektvaru a za tu dobu se mi režim rozpadl natolik, že jsem prakticky přestala pít, jíst, pokud nepočítám včerejší kelímek zmrzliny a sem tam nějakou drobnost, spím 2–3 hodiny denně a není to nutně v noci, nemůžu se soustředit na práci a dneska už se mi chce jenom si lehnout a počkat, až umřu. Zkusím to znovu.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    KROPUCHA: průměr nějaké zdravotní organizace bylo před 15 lety sedm minut, což je i moje vnitřní hranice (proto si to pamatuji). Sedmá minuta a začínám být značně nervózní. Co na tom, že obvykle mám hodinové zpoždění 🤣
    BOD: rádio s minimem reklam a mluveného slova, svižná hudba, v autě normálně jím i piju za jízdy. Nejradši jezdím v noci, pokud mám ideální podmínky vím, že jsem schopen se soustředit na jízdu 800km s tím, že dávám pauzy a nejvíc důležité jsou u delších vzdálenosti ty před cílem, kdy se pozornost ztrácí a pak jsou nehody.
    VON_GILOTINE: souhlas, mezi jednou a čtvrtou ranní jsou nejlepší jízdy :)
    MAR_TINA: zkoušel jsem klasické holandské dřeváky a nic moc, gumáky jsou volnější kanady 🤣
    TMA
    TMA --- ---
    ALONSY: Tak jasně, že je to superschopnost... superschopnost vytvořit si problém tam, kde by to neurotypika ani nenapadlo.

Jen nějak nechápu, co je na tom super. Nebo se mi jen nelíbí ten sarkasmus v tom označení.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    PREKOTKA: mě několik.
    A o škole už jsem se zmiňovala jinde.
    Děti, řidičák, v podstatě zdraví.
    Jo. ADHD je super. Trendy výmysl! Případně superschopnost!

:D furt mi to leží v žaludku, no. 😅
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MAR_TINA: Většina špatných pohledů a "nemají mě rádi" je jen v mé hlavě.
    To vědomí však moc nepomáhá. :-)
    Třeba se jednou dostane na ty terapie. Máme je (asi) jako benefit. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALONSY: josu lidi, který mají blbej nasranej pohled kvůli poklesu mimických svalů. Prostě se tak naradoli nebo zsétsárli do tohodle tvaru.
    Měli jsme kdysi takovou sekretářku. Mohla by se přetrhnout, ale lidi ji měli za protivu.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ALONSY: muj taky, jen vim ze kdybych to oplatil tak to skonci prave na hr. Takze mu oplacim dal laskavosti cimz je jen vic naseru hh
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    VON_GILOTINE: jenže můj mozek současně vyhnodnocuje špatnej pohled jako "je na mě protivnej" 🤦‍♀️
    Což ale taky nevracím, že. Jen se pak v jakémkoliv kolektivu cítím jak se cítím :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    VON_GILOTINE: nj, ale říkat HR některé věci (v podstatě komunikoliv) by se fakt nemělo.
    Třeba věci o... to je radši fuk, v podstatě o mém mentálním stavu, asi jsem to vytěsnila.
    PREKOTKA: Oversharing rozhodně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam