TMA: Sorry ale to je tak hrozne hrozne spatnej smer uvazovani, ze jestli do tebe tohle nekdo tlacil tak to uz je dost na hrane abuse. Na tom je spatne... uplne vsechno, tohle kdyz reknes sobe tak je to smutne sebemrskactvi a kdyz to reknes nekomu druhemu tak mu tim bud ublizis nebo kdyz to bude nekdo jako ja tak te s tim posle rovnou nekam. Tohle je harmful shit nekde na urovni "prizpusob se tomu, ze jsi se nenarodil jako cista rasa"
- To video, jak poznamenali ostatni, je hroznej bullshit v podstate podava stejnou logiku jak ty, ze kazdy kdo se za sve chyby neoddava sebemsrkactsvi je vlastne narcis, tak narcismus vubec nefunguje, tak funguje krestanstvi...
- neurodivergentni diagnoza neni o tom, ze je clovek rozbitej, je to tom ze ma jinym zpusobem fungujici uvazovani, neurodivergence se vyvinula a zusala zachovana behem evolucniho vyvoje lidstva protoze je naopak pro spolecnost beneficni, ano ma hromadu nevyhod a aspektu kvuli kterym se ND proste zcela nezacleni jenze to je prave pro spolecnost dulezite i kdyz casto nedocenene. Neurodivergenti byli vzdy hnacim motorem vedy, poznani i umeni.
- neurodivergence je vrozena a neni lecitelna, tva cela "logika" by se dala pripodobnit k uvaze, ze nebudeme budovat bezbarierove vstupy protoze to je problem vozickaru, ze nezapadaji do spolecnosti a nemuzou chodit po schodech
- tvuj priklad ze skoly je taky spatne, pokud se tohle stane tak nehledam problem v diteti co dostalo petku, ale spis ve zpusobu vyuky. Tva uvaha spada presne do archaickeho uvazovani o spravedlonosti rovnopravnosti v tom ze ke kazdemu bude pristupovano stejne, ale to je myslenka ktera je zalozena na nepochpeni equality VS equity.
- z antropologickeho hlediska ely vyvoj nasi spolecnosti je zalozeny na kooperaci, cela spolecnost je silnejsi pokud budeme nejlabsim pomahat a predstava vsichni by meli dostat stejne aby to bylo fer je dlouhodbe skodliva a je oblibenou moralni klickou jedincu, kteri vyuzivaji sve sily k tomu tu spolecnost dojit pro svuj vlastni benefit a tem slabsim jenom brat. Ty nemas vuci spolecnosti nejaky defaultni dluh, narcisistni jedinec neni nekdo kdo ma vrozenou diagnozu ktera vyzadujee urcite pochopeni a spravny pristup aby mohl nejak fungovat. Narcistni jedinej je ten, ktery nopak vyuzije sve pozice sily aby mohl od tech slabsich brat. CEO ktery zneuziva vsechny sve podrizene k hromadeni nesmyslneho bohatstvi parazitovanim na ostatnich je narcis ktery je spolecnosti na obtiz, vozickar ktery potrebuje rampicku ani umelec s ADHD ktery nikdy nikam neprijde vcas a je pro ostatni tak trochu podivin nejsou a naopak spravne nastavena spolecnost se o ne dokaze postarat tak aby dokazali zit stejne plnohodnotnym zivotem.