• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    ELLIE: Pokud se nepletu, tak Ritalin je v CR mozne dospelym predepsat pouze v pripade, ze ho meli uz v detstvi.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LWEEK: přežít. Pomalu posilovat kompetence a udržovat dítě pod horní hranici komfortní zóny, aby nasbíralo sebevědomí, díky němuž je ochotnější to příště zkoušet, protože si vyzkoušelo, že to zvládne.

A jako vždy, najít si vlastní podpůrné skupiny, protože je to kurevsky náročné. Zn: patnáctiletej už chápe, že je jednodušší poslechnout, a většinou to i udělá, ale ta devítiletá... no, byla jsem pionýrka a vydržím! :-)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    My jsme si nejspíš vytáhli super kombo. ADHD, PAS a PDA. Hlavně ta PDA nám dělá velké problémy. Nejdřív jsem řešil PAS, potom jsem zabředlo do ADHD, ale nakonec to proč s tím tak zápasíme a proč s tím zápasí třeba i ve školce kde jsou specializovaní na PAS/ADHD je právě to PDA. Z celé třídy kde je 11 PAS/ADHD dětí jen náš syn má viditelný PDA. A já vlastně nevím moc co s tím. Nejde to medikovat jako ADHD, nejde na to aplikovat behaviorální cope mechanismy jako u PAS. Nejde s tím asi dělat ani nic jen čekat až dospěje a doufat, že s tím bude chtít udělat něco on sám. Jestli to vůbec půjde.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    A oni vám ten ritalin v ČR nepředepisují proč? Je ho málo / je drahej?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LISKAAUDREY: doufam, protoze pozitivni ucinky vidim uz po tydnu. hlavne ten klid v hlave, zadny nepretrzity tok myslenek, ve kterem se nedalo pomalu ani zorientovat.
    znama tomu dala dokonce pul roku a bohuzel, furt ji bylo blbe, tak se ted chysta na livizux.
    LISKAAUDREY
    LISKAAUDREY --- ---
    POZITRON: Dej tomu aspoň 6 týdnů. Ony ty vedlejší účinky odchází postupně.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DEADSLUT: třeba ti rotujou střeva, což vede k tomu, že v části u středu rotace je zácpa a ve vnějších oblastech průjem! :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Achjo, jeste to nevzdavam, treba si to sedne, je to teprve tyden, ale z meho nizsiho az nizkeho tlaku udelal atomoxetin 150/90. :( Odpoledne a vecer je to trochu lepsi, ale take zadna slava.
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    TRISSIE: No právě. Krouživé pohyby. Bez přesnějšího určení. Hlava doprava a noha doleva? Dvanácterník horizontálně a jazyk vertikálně? Matka díkybohu nijak a ničím nerotovala, takže další data chybí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DEADSLUT: krouživé pohyby ČEHO???? :-)
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    SHARKIE: :D
    já už příbaláky nechávám číst kámošku, aby mi řekla, jestli tam je něco, co potřebuju vědět a já si hrůzou nediagnostikovala i nadměrnou kučeravost vlny. Tak mi povidá: hele, vim, žes chtěla zkontrolovat jen tu nespavost a pocení, jestli může mít s práškama souvislost, ale eště bys asi měla vědět, že to může způsobit i laktaci, to by tě při tvý bezdětnosti mohlo trochu vyděsit :D A ano, fakt tam byla laktace, a to i u chlapů.

Máma zas kdysi u AD měla "krouživé pohyby, průjem a zácpu", tak si z ní můj hyena bratr dělal srandu, že bude jak dětská káča, z který při každé otočce vystřelujou kozí bobky.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    TATULAH: Já jsem kretén, těší mě, paní kolegyně.
    KAMCZA
    KAMCZA --- ---
    FIELDMAN: Asi tomu prostě jen nerozumíš a obviňuješ mě z kraviny.

Prostě to je teď magic AI, udělá z hovna kuličku a to je tenhle případ. Jak sem psal, snaha chvályhodná, exekuce mizerná technicky a obsahově ukradená z Instagramu a vytvořená generováním.

Takže ano, určitě má význam takový web mít a bylo to skvělé, ale tahle za mě ne.

A třeba to časem kamarád posune někam, budu mu fandit.
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    KAMCZA: Prodávám, jak jsem nakoupil. Feedback jsem posunul přímo tvůrcům.
    Osobně a upřímně...
    - to, že je něco na vibekódované neberu jako mínus (...chci to spustit nemusím čekat)
    - předjímat v hejtu to nejhorší a nasypat to namísto konstruktivní kritiky je prostě českej styl a mrzí mě, že se to stále děje
    TATULAH
    TATULAH --- ---
    MAR_TINA: chtěla jsem to vidět, jsem kráva
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    KROPUCHA: Nam psycholog rekl, ze syn je diky tomu, ze ja pracuju se sebou i s malym dobre kompenzovanej. Ze krome nadani ma i ty vykyvy v pozornosti, ale moc dobre je zvlada.
    Kdyz vezmu svy trapeni a jak jsem se vsechno ucila sama za pochodu…
    No a kdyz jsem vic nez dva dny s mamou, je to sileny. Nepredvidatelnost, nespolehlivost, emocni nestabilita a nezralost, uniky do detskyho chovani nebo hadek. Vetsinou se davam dohromady tak tejden.
    Takze vliv tam rozhodne je.
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    KROPUCHA: Jj presne, oba víme, že je "Mimoň", že se to možná nějak vyvine, ale neni potřeba stresovat, když po už snad 10. ztratil čepici.. snažit se najít nějaké řešení, ale oba víme, že ztratí i tu další.. manželka si ale na tento můj přístup nezvyklá snadno..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KROPUCHA: duslednost a predvidatelnost boli. Protoze musis byt jako rodic dusledna i ve chvili, kdy se ti to ale fakt hrozne nehodi a bylo by jednodussi dneska povolit a neresit. Akorat ze to ND dite pak nechape, jaky pravidla vlastne plati a misto co by rostlo v nastavenych mantinelech, ztraci energii testovanim toho, kde jsou mantinely dneska.
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    TRISSIE: Já si myslím, že spíš tu laskavost;) důslednost je asi vhodná u všech dětí.. řeším to aktivně cca 3 roky a zda se mi, že když si člověk uvědomí, že fakt není třeba se (jeho) stresovat, že se ten stav buď zlepší/zhorší/zůstane stejný ať děláš co děláš, tak je to nejvíc v pohodě a přijde mi, že se to i vlastně zlepšuje (přání....).. společně se zasmějeme jak je občas "zmatenej" (jeho slova).. úplně nejhorší jsou vztahy venku a to je neřešitelný problém:(
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    Teď jsem se ještě zasekla na tom, do jaký míry změna u rodiče může ovlivnit ADHD u dítěte. No asi může! Může mu to míň komplikovat. Ale důležitý je teda si uvědomit, že ho nevyléčí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam