Ahoj skupino, dal jsem si test celkem nedávno s podezřením na ADHD, v Adicare... nakonec mi na základě mých odpovědí a předchozí konzultace diagnostikovali aspergera (nově tedy kompenzovanou poruchu autistického spektra prvního stupně) a úzkosti, což jako sedí dost, ale nevysvětluje to ten nikdy nekončící proud myšlenek.
Dost jsem pojal dojem, že ten test a ta konzultace byla primárně o externích projevech a spíš se soustředili na nějakej kontext a bohužel jsem tam asi příliš mluvil o dětství, takže moje popisovaný prožitky připsali spíš asi nějakejm traumatům a tak vůbec a pak mi došla spousta věcí, co jsem za tu hodinu neřekl a sepsal na to téma několik mailů, který jsem pak samozřejmě neodeslal....
Anyway, diagnózu ADHD nijak nevyloučili, jen doporučili terapii na úzkosti, přičemž čím víc si o tom načítám, tím víc začínám chápat že úzkosti v AuDHD fungujou úplně jinak...
No ale proč to píšu, jsem tu naschvál, včera jsem si poprvý dal ritalin, abych zjistil co to se mnou udělá a... Takový ticho v hlavě jsem nikdy nezažil, to bylo něco neskutečnýho, rozhodně nebudu tvrdit že jsem doma nějak uklidil, nebo se naučil něco novýho, jen prostě... ticho, mohl jsem svoje myšlenky dost jednoduše směrovat kam jsem chtěl a neměl okamžitý vizuální triggery z čehokoliv.. wow.. dokonce jsem si postavil balíček na hraní magiců, aniž bych od toho pětkrát odešel a nedokončil.
For the record - 37, otec dvou dětí, diagnóza čerstvá asi měsíc a vysvětluje to fakt kotel věcí, ale plánuju se o to ADHD ještě jít pohádat dál... protože jestli takovýhle ticho v hlavě a možnost se normálně rozhodnout co děláš a jít to udělat zažívaj normální lidi, tak to je fakt šílený