• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUBAN88PROSTŘENO - hrajeme o dvacet miliardů
    http://www.iprima.cz/prostreno

    reality show o tom jak jíme, jak bydlíme, jak se chováme a jak nás všechny válcuje Babica a obyčejný člověk

    aktuální soutěžící


    rozbalit záhlaví
    HALVED
    HALVED --- ---
    PETRA848: no jo když si někdo myslí, že stačí koupit těstoviny v Itálii a vůbec neví jak je připravit, ale spíš zkurvit, tak to je potom těžký. Ale třeba minulej týden dělal poručík Dan tatarák z lososa a neuspěl a když se ptal jak chtěj udělat steak ze svíčkový, tak mi ho bylo fakt líto.
    PETRA848
    PETRA848 --- ---
    HALVED: Zrovna takhle paní se snaží zapůsobit "lepšíma" věcma, viz dovezené těstoviny, mascarpone (což je samozřejmě fajn), ale pak tam prdne vegetu, nedá jim ubrousky a má povlečení s koňma, který jsem chtěla v půlce 90.let. Smutné.
    HALVED
    HALVED --- ---
    PETRA848: trochu mi to přijde jako když se všichni snaží na jídle ušetřit a to tak, že kupují samý- skoro hotový jídla- jen hodit na plotnu, aby si mohli koupit lepší televizi a nebo auto, ale že do sebe cpou sračky už je nezajímá.
    PETRA848
    PETRA848 --- ---
    Nasypeme éčka, přesně tak, někdo to třeba nema rad, ale ja to tam prostě davam, protože ja tak prostě vařim. (!)
    PETRA848
    PETRA848 --- ---
    Ach bože, ta pondělní moudra o těstovinách, mně až skanula slzička. Já se občas tak stydím, že jsem ze severní Moravy... "V navodu teda psali 5-7 minut, ja už to vařim mnohem dele, měni to barvu takže Italové to asi ňák razantně oflakli...", "pokud jsou těstoviny nedovařene, tak jsou tuhe, jo. A pokud jsou rozvařene, tak je z nich sračka."
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    EDERA: my do tohohle davame zakysanou smetanu, a za tiramisu to teda taky nepovazujeme - nicmene tajne to nedelame .))) to nejak nevim proc, normalni chlazenej dezert z pistoku a zakysanky, nic ostudnyho na tom nevidim
    POLARKA
    POLARKA --- ---
    nejlepsi vecerejsi kontrast - pani a jeji uzasna postava/jeji auto s napisem sexy na bocnim okenku
    HANNA
    HANNA --- ---
    na "pravých italských" těstovinách byl eidam?
    EDERA
    EDERA --- ---
    WITTGENSTEIN: Co, že je tam pustěj, ale že je prezentujou jako milovníky dobrého jídla a pití!:-P

    Jinak bez mučení přiznávám, že jsem natolik perverzní, že mi dezert z piškotů máčených v kávě a pomazánkového másla chutná, ale teda 1) neříkám tomu tiramisu, 2) dělám si to jen pro sebe a tajně:-)
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    ENTENTYKY: no, já bych ho nechal i vařit, s tím, že hlasivky by musely být amputovány. chlap teda nesnesitelnej, ale u plotny v tom týdnu bezkonkurenčně nejlepší.
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    WITTGENSTEIN: taky jsem chytal jen kousky. ale na rovinu přiznám, že když sedmileté smrádě po téhle hlášce upustilo čelist na zem a nechápavě se ptalo "jak jako tiramisu z pomazánkovýho másla?", cítil jsem se skoro jako hrdý otec :o))
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Jedním uchem jsem z vedlejší místnosti dneska zaslechl něco na způsob "Dezert nebyl podle mého gusta, protože já jsem zvyklá na tiramisu z pomazánkového másla."
    A takovýhle Einsteiny do té soutěže berou...
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    tyvado to je zase kucharinka dneska.

    kazdopadne rada bych ochutnala jeji polevku z kachni jatry (ano, spravne, kachni jatra je nejlepsi jatra na svete!) - pomlela jatru a knedlicky byly cajk

    krom toho rada pridava ecka (vegetu) do vyvaru

    sopsky salat udela se zalivkou z octa a cukru

    a ma hlavne krasne vybaveny byt
    HALVED
    HALVED --- ---
    SHADOW__: jéé neblbni, alespon je se na co dívat a o čem psát a je to i prdel, takže chci vidět další takovýhle kuchařinky :-))
    SHADOW__
    SHADOW__ --- ---
    No.. Mě na ní njvíc přišlo trapný, jak se za všechno omlouvala.. Před chodem, po chodu... Snad jediný u čeho se neomluvila, byla ta "polévka"..Tahle holka tam vůbec neměla lízt a nebo potom vařit z konzervy guláš a polévku z pytlíku... Já bych jí dal 2 body... - 1bod za odvážnost, a druhej za snahu :DDD
    KEEE
    KEEE --- ---
    mě spíš pobavilo, jak byla v pátek smutná, že nevyhrála...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    TAPINA: Ale mohla by povolit a pak by ji ráno stačilo dát do dřezu, ne? Jenže to by ta prostomyslná osoba musela plánovat, a ne koupit nebohého opeřence v Lidlu 4 hodiny předtím, než se prsíčka měla octnout na talíři.

    Plus do sabaglione bych fakt radši dával marsalu než šampus.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WITTGENSTEIN: Ona mražená kachna přes noc v ledničce nerozmrzne, a to se právě asi stalo.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    NIGHTFURY: Jo, vývar: to se přece vyplatí, mrsknout do něj celou půlku kuřete a zeleninu totálně ubezdušit.
    Ale ještě k té kachně: myšlenka, že by ji nechala přes noc rozmrznout v ledničce, je pro ni příliš revoluční. Natožpak aby si koupila samostatná chlazená kachní prsa. Při "rozmrazování" kachny pomocí rychlovarné konvice už jsem řval jako Gordon Ramsay. Vrchol byla samozřejmě finální úprava - pseudoomáčka (kdo ví, jestli recept nevolal spíš po crema di balsamico) + prsa well done, když všichni vědí, že nejlepší jsou dycinky medium rare. Ten pták zemřel nadarmo.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    WITTGENSTEIN: Na mě to celou dobu působilo, že kuchyni neviděla nikdy ani z dálky. Základní postupy nula, šikovnost nula.. Už jen u toho vývaru jsem úpěla, co to proboha dělá (nemluvě o tom, že ta zelenina musela být totálně rozvařená). U kachny už mi to přišlo jako moc - jak může někdo tvrdit, že rád vaří a nepoznat, kde jsou prsa? A pak ještě patlala ty knedlíky.. Jako varietní číslo ok, jako pokus o vaření fakt asi největší tragédie, jakou jsem v Prostřeno! kdy viděla..
    A to se ještě bojím, že ona měla pocit, že to s přehledem zvládla (viz výkřik "Já jsem ale šikovná" po tom, co upižlala ta nebohá kachní prsa).
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    NIGHTFURY: Na Nikol bylo zejména vidět, jak si VŮBEC nepromyslela, jak dlouho jednotlivé komponenty jídla trvá připravit. Proto nestíhala, když už to měla hotové, všechno ostatní jí vychladlo.
    Takové plánování mimochodem není žádná legrace (i mně nasere, když se rýži v risottu nechce změknout a vedle mi chladnou korýši), notabene s požadavky štábu, o kterých toho pochopitelně nemůžeme vědět. Proto je potřeba počítat spíš s ohřívatelnými jídly a věci, které se dělají á la minute, dělat opravdu těsně před servírováním.

    (Ale stejně je to kráva. Když má potíže s timingem, měla udělat sabaglione gelato.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam