• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    OT_: a mas jeste nejaky pro/proti? ja sice i fotim, ale hlavne natacim. Bud delam externe do CT, kde dostavam technikuj od nich a nebo na jiny projekty klasicky rentuju dslr od Klimpara a na mensi veci jsem doted tocil na 60D s tema sklama, co pisu. Tou GH5 bych diky Interlaced nataceni mohl tocit se svoji technikou i do CT, ktera casto doposud interlaced vyzaduje a zaroven bych na to mohl tocit i vsechny ty ostatni projekty si slibuju. hodne se mi libi, ze to pracuje jako kamera i se zvukem(ten xlr adapter je treba vec, co u Canonu postradam a nechtel jsem kupovat od treti strany). ted nevim, zda si enchat Canon skla a koupit za 20 000Kc Metabones, nebo zda ma smysl kupovat ty origo Leica skla..
    OT_
    OT_ --- ---
    SGNLR: nee, jen jsem se o to zajímal, pže taky zvažuju koupit GH5
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    OT_: a ty nekzery z nich mas?
    OT_
    OT_ --- ---
    SGNLR: GH5 má skvělou stabilizaci (konečně použitelnou i pro video) IBIS Dual I.S. 2.0, která ovšem funguje jen s vybranými skly, tak si musíš rozmyslet, zda ji chceš využívat nebo je ti to fuk.
    Zde seznam kompatibilních skel: http://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/connect/dual_is.html
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    ahoj.konecne jsem se rozhoupal prejit z Canonu na nejakou jinou znacku, privetivejsi k nataceni videa. Rozhodoval jsem se mezi Sony A7 a Panasonic GH5 a vychazi mi z toho na moje ucely(spise dokumentarni film a veci v terenu) lip GH5. U A7 je atraktivni asi jen ta svetelnost, ale treba me neskutecne stve jeji ergonomie, fakt spatne se mi drzi.nez celej tenhle prechod, spojenej s nakupem prislusenstvi(metabones na Canon skla, batterypack, xlr adapter, cage) podniknu, tak bych mel par dotazu pro zkusenejsi:

resim, zda koupit jen telo, nebo nejakej set. pouzivate nekdo nejaky origo sklo na gh5? treba Leica 12-60mm F/2.8-4 ? Ja mam skla na Canon: Tamron 24-70 2,8 Tokinu 11-18 2,8 a klasickou 50 Canon a pucuju si tele 70-200 2,8 Canon. Premejslim ale, zda bych ten Tamron a Tokinu vlastne nenahradil tema sklama Leica viz treba tahle nabidka: https://www.k24.cz/...DmARIsAJvVWAvCzyBtFs5I6xvuUPurnytMVfHDiM0YL_GEICZVetGuF9v7Q6of-coaAgQ4EALw_wcB

+ https://www.megapixel.cz/panasonic-lumix-g-x-vario-35-100mm-f-2-8-ii-power-o-i-s coz by mi rozsahem dost vyhovovalo jako takovej zakladni dokumentarni objektiv

ma nejakou vyhodu mit ty Leica skla urceny primo na Panasonicy?

mate nekdo tenhle xlr adapter? https://www.megapixel.cz/...AJvVWAuMiZsXRQDjSjM_xmF7M5NwOQZWW5IpMCGJmfwjZ2iyXo89W_Hq-_waAhGjEALw_wcB

diky za jakyoliv jiny tipy a rady!
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    EGGH: potvrzuju MASTA: . mam hack na a6500 a natacel jsem s tim i tydenni konferenci v cervenci (horko) vzdy od rana do vecera. samozrejme s pauzami (a fullhd), ale nejdelsi prednasky mely pres dve hodiny. mam za par dolaru z ebaye dummy baterku s kabelem do zasuvky. je to konecne reseni, kdy jsem mohl prodat canon xa10, ktery jsem kdysi pouzival v kombinaci s ruznymi fotaky (vecna slava ti, hacked gh2!;])

DOST velky zasek ale je, ze sony se rozhodlo u nove generace svych fotaku uz pravdepodobne vypoustet moznost sony playmemories aplikaci, resp. uzivatelem instalovatelnych...spekuluje se, ze mozna prave kvuli hacku. a to nezminuju, ze jsem jim vysolil dalsi $ za aplikace, ktere by mi byly u dalsi generace fotaku k nicemu...

zacinaji se tedy vynorovat diskuze, kde jsou z toho lidi zpruzeny (a9/a7 iii).

no more PLAYMEMORIES APP in A7RIII !!: Sony Alpha Full Frame E-mount Talk Forum: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/forums/thread/4217813

What appears to be happening is that Sony is now discontinuing support for user-installed camera apps. However, the remote control app is now pre-installed in firmware and it should work in conjunction with a device running the PlayMemories Mobile app. The same situation exists with the A9.

One guess as to the reason for the sudden non-support of user-installed apps can be traced back to last year's hack 'app' that was introduced by a user to change certain behaviors of certain Sony cameras. No doubt Sony looked upon that unfavorably.
    OT_
    OT_ --- ---
    EGGH: no a kameru by sis mohl když tak půjčit na vyzkoušení třeba v Biofilms. Mám dojem, že pro charitativní a podobné projekty se s nimi dá celkem jednat o ceně.
    EGGH
    EGGH --- ---
    OT_: Děkuji
    EGGH
    EGGH --- ---
    OT_: jj já to jindy stopnu taky ale tohle je takový složitější téma a ti lidé se dlouho otvírají a pak je prostě nepříjemný je jakkoliv přerušovat. Ale díky za tip na ty žárovky - poslal bys mi na ně prosím link? Nějak je nemůžu najít na eshopu befota.
    OT_
    OT_ --- ---
    EGGH: Já rozhovor vždy na chvilku zastavím, zatím jsem se vždy setkal s pochopením (pacienty tedy netočím, ale v korporacích to zatím nikomu nevadilo). většinou to jde navíc udělat nerušeně v nějakém hluchém momentu minutu dvě před koncem, když zpovídaný poslouchá otázku, pije apod.

jako budgetové osvětlení, které sbalím do batůžku, mám 3-4 softboxy (nějak 40x40 cm, možná o něco větší) se zabudovaným E27 závitem a led žárovka z bé fota.
    MASTA
    MASTA --- ---
    EGGH: Priznam se ze nevim, nemam zkusenost ale problemy s prehrivanim byly myslim jen u 4k nataceni a a6000 ma jen full hd. Baterka to da asi tak tak. Ale urcite by to chtelo nakou zalozni, nebo napajet ze site, coz pomaha i prehrivani.
    EGGH
    EGGH --- ---
    MASTA: Díky za tip. Nepřehřívá se příliš? Resp. zvládne fakt i hodinu v kuse do Full HD na jednu baterku?
    MASTA
    MASTA --- ---
    EGGH: Sony a6000 a nahrat tam hack ktery odstranuje 30 min nahravaci limit. Mam to tak na sve a6300.
    EGGH
    EGGH --- ---
    Jakou kameru pořídit na rozhovory? Točím pro jeden neziskový projekt (tedy s omezeným rozpočtem) rozhovory s pacienty. Teď točím na Panadonic G7 ale problém je v omezení času natáčení. Doporučili byste mi prosím nějakou cenově dostupnou alternativu s příjemným Full HD výstupem, bez omezení času (rozhovory mají i hodinu) natáčení a možností připojit ext. mikrofon? Hodně často točíme i v pokojích, kde je horší světlo - svítím si sice LED panely ale nechci z toho dělat cirkus, proto by měla kamera umět zvládnout i horší světelné podmínky. Jde mi hodně o cenu, dělám to jako dobrovolník z vlastních prostředků, proto hledám maximální výkon za co nejnižší pořizovací cenu. Díky předem za tipy.
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    OT_: Byli jsme dva fotografové, já navíc točila. Byli jsem celí v černém a přes sebe jsme měli šedý přehoz (ten stejný, jako jsou ty červené) + velkou hnědou kápi a účastníci říkali, že nás téměř nevnímali. Snažili jsme se minimálně rušit a být co nejvíc nenápadní. Proto taky nemám žádné detailní záběry obličejů, což mne teď zpětně docela mrzí.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    OT_: Pokud mas Retinu tak kalibraci moc resit nemusis, pri cca 5500 kelvinech v sRGB profilu ma hodne verny podani. Ale o jinych notasich se to stoprocentne rict neda...
    OT_
    OT_ --- ---
    PIPLA: Super! Byla jsi s foťákem nějak maskovaná (za potrhlou jeptišku třeba:)?
    Bych měl strach, že bych tam v civilu hrozně kazil atmosféru..
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    Až na drona je to celé z ruky zrcadlovkou: https://www.facebook.com/FotoHavlin/videos/1831429516884560/
    Díky za zpětnou vazbu.
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    prodam tuhle stabilizaci:
    SteadXP+ - Praha 4, prodám
    https://foto.bazos.cz/inzerat/78162579/SteadXP.php
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam