• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    MELOUN: to je normálně neviditelný znak vložený do slova, který slušnému softwaru říká, že v tomhle místě lze slovo bezpečně rozdělit. Při sazbě se používá poměrně často.

Nicméně Kindle místo toho, aby takový znak nechal neviditelný a alespoň ignoroval, tak ho zobrazí vždy jako rozdělovník. A setkávám se s tím dost často u Respektu, iDnesu apod.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    JYRKA: co presne je "volitelné dělení slov"? marne vzpominam ze bych to anebo pomlcku jako deleni slov v kindlu nekde videl..
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    To je bordel tohleto. Kindle zobrazuje volitelné dělení slov rovnou jako pomlčku.
    (je to znak ­)
    Pak vypadáme jako paka, který neuměj udělat pořádnou knížku a musíme psát těm, kteří si knihu koupili. A zrovna Agenta bez minulosti jsme propagovali všude možně...
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    MEDWYN, MEDWYN:
    Tak nakonec nakoupeno v kamenne prodejne "PC World" v obchodnim dome Jervis v centru Dublinu.

Za 109€, krasna prace.
    Uz se mi nabiji :-)
    FEAINNE
    FEAINNE --- ---
    SKATEMURAI: Převáděl jsem pdf jak pouhým posláním na mail, tak v calibre a vždy to "nějak" překousalo.
    Pro calibre je důležité nastavit výchozí kódování češtiny. Obvykle je to windows-1250.
    Mám kindle 3, ale nečekám, že by se to lišilo.
    TWARR
    TWARR --- ---
    no jeste je v menu reset to factory defaults, tak ja nevim ... ;)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Restart funguje, ale to nepomaha :). Asi pude na reklamaci ...
    TWARR
    TWARR --- ---
    kazdopadne by to tak melo bejt i u k4, protoze to v troubleshootingu nemaj rozdeleny na verze

Amazon.com Help: Troubleshooting Your Kindle
    http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_cu_T16_518316_ph_kindle_ktroub?ie=UTF8&nodeId=200510540
    TWARR
    TWARR --- ---
    jo tak to bylo na k3, kdyz jsem to ted udelal na k4 (abych to vyzkousel a nepsal bludy), tak se mi na displeji ukazalo, ze mam vybito ;D tak du nabit a napisu pak ;DDD
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MUXX: Tak to nepomuze, neni tam nejakej Hard Reset ?
    MUXX
    MUXX --- ---
    SMOKY: 15vterin podrzet tlacitko zapinani
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    TWARR: Restart na tvrdo se dela jak ?
    TWARR
    TWARR --- ---
    SMOKY: zrestartuj to natvrdo ... me se nic takovyho nedeje, nemam tedka cas na cteni a asi 14dni mi lezi vyplej na stole a ukazatel se nehnul
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Mam novy Kindle (ten bez klavesnice). I v standby modu je vybity za den, indexaci to neni, vsechny knizky jsem smazal a restartoval sem do factory defaults. V diagnostickem modu ukazuje informace o baterce, ze se vybiji okamzity proudem cca 80mA, coz je orpavdu hodne. Neresil jste nekdo ?
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    Jinak po updatu na 3.3 mi zacal kindle strasne zatuhavat a vybijel se behem asi ctyr dnu. Zjistil jsem ze v linkss (hack na screenshot) jsou nejake nepekne biny a vsechno se pokusil vyresit kompletnim uninstallem vsech moznych jailbreaku a opakovanym nainstalovanim novych verzi. Dam vedet pokud to pomohlo
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    WENCA: Dík za objasnění.
    Je fér, že ti odepsali a všechno slušně vyřešili...
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    PECA: no to se nestane protoze Adobe :)
    PECA
    PECA --- ---
    WENCA: To bude podobné, jako na palmknihách. Mají zdroj (AFAIK) v ePubu a při stahování se do toho vlepí "vodoznak" a případně se to konvertuje do mobi. Nevím, jak složitě lepí vodoznak do ePubu, ale posledně, co jsem koukal, tak to byla jenom adresa vložená jako jeden html/xml soubor. Takže u toho ePubu je to defacto jenom přibalení definovaného souboru jako do zipu. mobi se pak musí znovu zkompilovat, tam nevím, jak to převádí a balí...
    No prostě, už aby Amazon přešel na ePub ;-)
    SILENT
    SILENT --- ---
    WENCA: ja si zatim stahoval jendu tu knizku, co tam je v mobi zdarma a ta uz byla prevedena a musim rict, ze pekne.
    WENCA
    WENCA --- ---
    BUTEO: myslel jsem, ze mi mobi odkaz timeoutoval. tohle mi napsali z kosmasu:

Dobrý den,

omlouváme se za komplikace. Složitější sazba ePubu způsobila, že mobi se špatně konvertuje a stahuje. Pracujeme na tom.

V příloze vám zasílám Knihu v požadovaném formátu.

Srdečně zdravím z Kosmasu,

kdyz na kosmasu kliknes na mobi odkaz, tak se to cca po 7mi minutach stahne. on ten irving ma 622 stranek, tak se to asi konvertuje dlouho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam