• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    CASTER
    CASTER --- ---
    KERB: aha, dik! Ale out of stock, sakra, tak asi proto se mi ani nenabizel na strance kindlu jako prislusenstvi.
    TWARR
    TWARR --- ---
    E42: mas recht, moje chyba
    E42
    E42 --- ---
    TWARR: Vždyť taky od začátku píšu, že pro tuhle verzi bych si musel do USA zaletět. Nechápu, co řešíš.
    A ano, ty nejlevnější u nás jsou ty reklalmní určené pro US trh, což je mi ovšem osobně dost šumák.

PETUL_KA: Díky, ale to už je cena jak u nás. Získávám sice verzi bez reklam, ale zhoršuje se mi záruka a dost možná navíc riskuju DPH.

Každopádně díky, zdá se, že žádná zázračná cesta neexistuje a bude třeba použít nějakou zcela standardní :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    E42: vsak prave na to narazim, ze jen pro usa. krom toho, je docela vtipny, ze ta za tri litry u alzy (napriklad), je taky s reklamou ;)
    E42
    E42 --- ---
    TWARR
    TWARR --- ---
    E42: kde vidis 80usd? ja vidim teda 109usd a nebo 89liber + dalsi poplatky
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    E42: Už sem psal, pracuju v německu tak sem objednal za 100€ z německýho amazonu(verze bez reklamy). Ale teď to euro vylezlo dost nahoru...
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    E42: bud objednej primo z amazon.com, s dani a postovym to je 154.68 USD (bez reklam). je to palka oproti 80 USD, ale mas jejich zaruku, na kterou si tu nikdo nestezoval a prijde ti to za 3 dny UPS nebo DHL. nebo ceskej e-shop hold, ale rok "cesky" zaruky navic, co ziskas, nevim jestli je k necemu dobrej.
    E42
    E42 --- ---
    Je momentálně nějaký výrazně výhodnější způsob jak pořídit Kindle (4, klidně s reklamou)? Předběžně vidím ceny od cca 3 000 Kč v českých e-shopech, 2 500 Kč něco na Aukru, plus nedostižných 80 USD na Amazonu, ale tam by bylo nutné pro něj zaletět .)
    Je ještě nějaká lepší cesta, která mě nenapadla?
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    PECA: jj je to takhle @free.kindle.com
    PECA
    PECA --- ---
    HEAVYN: Takže nezapnul :-) Respektive tohle je nastavení, který si tam snad každý dal. Tedy, pokud alespoň tušil, že data mohou být placená. Ale to zase Amazon poměrně jasně uváděl, takže se o tom tu i diskutovalo.
    Zdarma je nějaké to browsení po netu a stahování dat zakoupených u Amazonu. Věci poslané emailem jsou zdarma přes wifi, ale placené přes 3G. Dokonce existuje variantní email v doméně (nějak jako) ***@freekindle.com, který zaručí, že to nepůjde placeným kanálem.
    TWARR
    TWARR --- ---
    HEAVYN: ja to nekde kdesi zahledl, ale nikdy jsem to neresil, vzdycky jsem mel jen s wifinou, tedy se me to netykalo ;))
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    TWARR: ja jen nevedel a prekvapilo me ze za todle chteji lowe a za brouseni na netu ne, zapl jsem to pokusne zatim jen s limitem $0 )
    TWARR
    TWARR --- ---
    PECA: a von si to ted zapnul, ouje ;))
    PECA
    PECA --- ---
    HEAVYN: Protože jinak bys to přes 3G platil. Neplatíš jenom data koupená na Amazonu. Obsah poslaný třeba emailem přes 3G normálně platíš, proto si to většinou lidi vypínají :-)
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    JYRKA:
    STARE_CASY:
    Dík za osvětu. Respekt odebírám, ale nevšiml jsem si ničeho.. kouknu..
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    HEAVYN: aha uz to asi vidim, mel jsem vypnuty todle Whispernet Delivery Over 3G na strankach amazonu
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KUBIS: Záleží na zdrojovém formátu. například knihy od Domina jsou sázeny v InDesignu a nesly si sebou tuto informaci - a ještě ke všemu ne všude, ale jen některé kapitoly. Včera jsem si knihu v pohodě rozečetl a pak jsem se opotil, když jsem došel ke druhé kapitole.
    Pak jsem doma testoval a v MobiPocketu na počítači se pomlčky nezobrazovaly, v Kindle ano. Po odstranění volitelných dělení v celém dokumentu ve zdrojovém ePUB a následném převedení do Kindle problém zmizel.
    Psal jsem to sem pro info pro další pachatele převodu, protože o tomto bugu jsem zatím neslyšel.
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    zkousel jsem ted pridat si ty zpravy z idnes, ono to neumi prijit pres 3G kdyz mam verzi 3G? pise ze ceka na wifi
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    VLASTIS: taky o nicem takovem nevim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam