• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    JYRKA: rozhodně to ale zabolelo :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    SPYYDY: KID_MCHUTT: To si pište, je je to schválně :-)
    Ani mě nenapadlo, že by to někdo mohl považovat za neznalost.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    KID_MCHUTT: No, já tak trochu doufám, že jde o recesi, kdy člověk udělá záměrně chybu ve slově chyba (ou,vtípek) .)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    JYRKA: chyba :) sorry, tohle mě tak praštilo do očí, že to zabolelo :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    HURDA: Ve zdrojovem epubu je to spravne. Je tam chiba, podle meho
    HURDA
    HURDA --- ---
    JYRKA: ono to volitelné dělení je holt znak, tak ho vykreslí. Ale taky se divím, že tohle nenaimplementovali.

I když zase pokud se nemýlím, tak je to soft-hyphen a co když ho někdo blbě používá jako viditenou pomlčku?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Kindle dokonce v mistech, kde je oznaceno volitelne deleni, tak narve natvrdo pomlcku. Neni nic hezciho :-(
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    PLUMM: lenze ty to riesis furt len podla toho, co vyhovuje tebe a ignorujes fakt, ze ini ludia to maju inak... teba pri citani orcividne rusia rozne siroke medzery, mna rusia nerovnako dlhe riadky, a je pre mna efektivnejsie citat dlhy text zarovnany do bloku, kde mam jasne definovanu sirku riadka a tvar odstavca a nic ma neodtrha od venovania sa informacii v texte obsiahnutej, zatial co ked ma kazdy riadok inu sirku, tak furt podvedome cakam koniec odstavca a rusi ma, ze tie vety nadvezuju "divne"
    ale fakt uz s tym chod niekam, vsetci tu uz pochopili, ze ty mas rad zarovnanie na praporek a ze nad textom zarovnanym do bloku sa ti zdviha zaludok, super, si spokojny? ale dalej uz to nikoho nezaujima a omielat furt dokolecka tu jednu informaciu uz je nudne
    CASTER
    CASTER --- ---
    PLUMM: anketa se dela tak, ze vpravo dole pod polem pro zadani prispevku prepnes select "text" na "anketa", ale dost mozna to jde jen tem co maj premiove clenstvi
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    PLUMM: jasne, ale to je problem toho, ze ty softy neumeji lamat/delit slova (protoze nedostanou informaci o tom, kde by to slo) v knihach, kde jsou slova rozdelena je rozdil v sirce mezer "neviditelny".

Priznam se, ze ani nevim, jakym zpusobem mi to kindle lame
    at je to jakkoliv, tak mi to nevadi ani po hodine cteni
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Prostě blé

PLUMM
    PLUMM --- ---
    SKATEMURAI: No právě a čitelnost textu je to jediný, na čem záleží. Tohle neni žádnej typografickej plakát. Je to kniha. Text je v tomhle případě jen nositel informace, nic jinýho. A tu informaci ti musí předat nejsnazšim a nejpohodlnějšim možnym způsobem. Proto je prostě uplně jedno, že pravej okraj neni v jedný lajně a na první pohled to nevypadá hezky. Na tom nezáleží, protože text ani nemá primárně vypadat hezky, text nemá vypadat nijak, člověk by ho vůbec neměl vnímat, jsou to jen informace v něm obsažený. Text má bejt právěže efektivní a efektivita při čtení, né vzhled, je to, co z textu dělá hezkej text. Ale to už se furt opakuju. :)

Mimochodem, Jak se dělá anketa? Na to je nějakej tríček?:)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    chybi tam moznost "je mi to fuk"
    GALE
    GALE --- ---
    PLUMM: není, protože některé pdf jsou na kindle blbě čitelná (malé písmo), takže existuje způsob, jak ho dostat do kindle v čitelné podobě.
    sorry, asi jsem nepochopila tvůj dotaz.
    NAVARA
    NAVARA --- ---

preferuji...

67 hlasy od 67 respondentů

PECA
      PECA --- ---
      PLUMM: No, já momentálně čtu na Bookeenu Opusovi (Kindle Keyboard jsem prodal, když jsem vyhrál Opuse) a ten (české) texty nedělí. Písmenka používám výrazně větší, než máš na fotce a ten rozstřel slov je občas hnusnej. Třeba když vyjdou dlouhá slova ve větě a jsou 2 na řádek s mezerou o málo menší, než je 3. slovo na novém řádku. A už jsem viděl podobné věci i v tištěných novinách (případně i poslední slovo ve sloupku rozpálené na celou šířku řádku).
      Vyvozuji z toho, že až se za nějaký čas budu rozhlížet po nové čtečce, bude možnost nastavení zarovnání a dělení slov jedna z požadovaných vlastností...
      PLUMM
      PLUMM --- ---
      MELOUN: Jj
      PLUMM
      PLUMM --- ---
      PLUMM: tohle bylo pro VLASTIS: :)
      MELOUN
      MELOUN --- ---
      PLUMM: Muzi kteri nenanvidi zeny?
      PLUMM
      PLUMM --- ---
      Ale do toho se už nechci pouštět, protože nejsem žádnej typograf. Jen mě zajímalo, jak se lidi tady staví k tomu zarovnání v Kindlu, to je celý. :)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam