• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    DSMID: Ale i tak je to pošetilost. Těžko by člověk hledal formát, který je vůči čtečkám nepřátelštější.
    DSMID
    DSMID --- ---
    WITTGENSTEIN: PDF se dají na Kindlu číst, ale jedině v KOReaderu/Libreratoru.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KAMIONG: PDF a Kindle nejdou dohromady. Ani starý PDF.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Ahoj, tak jsem dneska rozbalila Kindle, natahala do něj pár knih z Ebookeater stránek a Kindle hlásí, že jsou ve formátu new pdf, který není podporován. Předpokládám, že by mohl být nějaký konvertor z novýho pdf do starýho... je?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    JINX: Nejlepší je generovat dvě verze. 10 stran a plný počet. Hotový epub jde odmazat (já používám AbiWord). Ale jde to i ve zdrojáku, nebo převodem na jiný formát. Podrobněji to můžeme rozebrat tady:
    [ Elektronické knihy - tvorba a příprava ]
    JINX
    JINX --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s generovanim nahledu (epub/mobi) ? napr. prvnich 10 stran.
    JENDAR
    JENDAR --- ---
    ADITU: No ja to prave taky vzdycky hodim do baglu a necham to tam hazet pul dne :D ..ale chapu ze chces neco pevnejsiho, jenom by me u tohohle schazela ta "kapsa na ruku" ze vnitr obalu, drzi se to pak uplne samo:)
    JAKUBVLASAK
    JAKUBVLASAK --- ---
    nemáte někdo prosím slovník ze španělštiny pro kindle? stáhnul jsem tenhle: http://evilgeniuschronicles.org/.../my-free-and-open-kindle-formatted-spanish-to-english-dictionary/ ale bohužel mi při čtení neukazuje slovíčka (najedu kurzorem a nic se nestane).. dík! můžu za něj nabídnout nějaký tituly ve špánině :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    JENDAR: já se ke Kindlu vážně nechovám nijak šetrně - v tom batohu s ním tahám 15+ různých předmětů od knih, přes krabičky s jídlem, externí HDD ... až po mobil a peněženku. Ta směska prostě imho má výraznou šanci kindla jenom v gumičkách slušně omlátit. Takže nakonec jsem šla do tohohle "vaničkovýho" a zatím spokojenost. Drží se mi trošku jinak, než to staré, protože má širší pásek, ale už si zvykám. Vypadá dostatečně pevně a odolně, takže se nebojim tahat ho každodenně jen tak v báglu... prostě zatím dobrý.
    Jen přemýšlím, jestli eshopu napsat, že by si mohli aktualizovat obrázek - to poutko není na konci ustřižený hranatě, ale oble.
    JENDAR
    JENDAR --- ---
    ADITU: Mam obal se ctyrma gumickama a takyho taham denodene a zatim si nemuzu stezovat. Myslim ze se toho zbytecne bojis :) A uz ho mam urcite pres rok a pul, mozna dyl. a vypada jak novej.
    Classic Tab Cover for Kindle Touch and Kindle Paperwhite
    http://www.belkin.com/us/p/P-F8N718/
    DSMID
    DSMID --- ---
    Čeština pro Paperwhite 1 už je taky k dispozici:
    Čeština pro Kindle Paperwhite 2 | Eboocek.cz
    http://www.eboocek.cz/2014/02/cestina-pro-kindle-paperwhite-2/
    HANELA
    HANELA --- ---
    ADITU: mám tohle pouzdro.
    Amazon Kindle 122 | Alza.cz
    http://www.alza.cz/amazon-kindle-122-d349349.htm
    Má tedy taky lampičku, ale extra, ovšem já ji s sebou nenosím, ani nevím už, kde je.
    Mně se moc líbilo barevně, dostala jsem je loni k narozeninám, ale koukala jsem, že se začíná trochu párat. Ale já čtečku nasím každý den v kabelce a pokaždé cestou do práce čtu, tak asi to má nárok :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    HANELA: jak pise ARXIE - byl to problem amazoniho pouzdra. Od te doby moc neduveruju pouzdrum, ktera se vyskytuji ve variante s lampou a bez... a tem s lampickou o neco vic :) mimo to ji nevyuziju.
    ADITU
    ADITU --- ---
    MA747: libi! Diky, jsem ti zavazana :) na podobne pouzdro, jako je toto, jsem zatim narazila vzdy pouze ve verzi s gumickama. Asi mam vybrano :)
    HANELA
    HANELA --- ---
    ARXIE: aha, tak to jsem ani nevěděla...

HANELA
    HANELA --- ---
    ADITU: jaká byla aféra s lampičkama? :)

ADITU
    ADITU --- ---
    Odchází mi obal na Kindle 4, tak sháním nový a jsem strašně smutná panda :( Mám +/- tenhle koženkovej a chci jinej (hezčí a kvalitnější - na té estetice trvám méně než na kvalitě), ale:

* měl by mít stejně řešené uchycení Kindlu (tzn. ne jenom 4 gumičky v rozích) - dostává ode mně dost kouř, protože ho denně házím do batohu, kde se musí porvat s dalšíma x věcma a u systému 4 gumiček se obávám, že by se okamžitě omlátil (a to právě ne jen ty rohy) a/nebo že by se ty gumičky velmi rychle vytáhly a zničily
    * zapínání preferuju také podobné, a to kvůli čtení. V současnosti prostě otevřu, ohnu horní "víko" až na druhou stranu a páskem se zase "připnu" k magnetu, takže mi vznikne plus mínus držátko, do kterého můžu dát dlaň a Kindle tak pohodlně držet

můj problém a otázky:
    - skoro všude je upínání do 4 gumiček. Když už náhodou ne (hardcovery tohle mívají z mého pohledu super), tak
    - zavírání/zajištění "víka" mi přijde, že se nedá použít pro rozumné uchycení (např. zaklapávají magnetem víko přímo na spodek). Co by mohlo fungovat, jsou zavírání s gumičkou ala moleskin zápisníky. Dá se to použít, když nechci kindle držet jako normální knihu? V případě, že ano
    - potkal jste někdo někde kombinaci tohohle zavírání a "pevných okrajů"?
    - po sice dávné, ale přesto se odehravší aféře s lampičkama u K3 nechci žádné pouzdro s lampičkou

Už jsem prolezla Amazon (různé jazykové mutace), Cc, Azu, Oberon, Noreve, různé náhodně vygooglené české i zahraniční eshopy, ale ještě se mi nezadařilo, tak volám o pomoc...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JYRKA: Jediny ne, ale nejvic u tebe nakupuju:) Tedy uz nejakou dobu vsechno jak tak premyslim... Mozna by bylo dobre pro stale klienty zacit vymyslet nejake pekne slevicky :)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    SILENT: nebo Alza, tam kartou platit můžeš...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam