• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    BOXY
    BOXY --- ---
    Kdyby někdo sháněl Kindle 3 (wifi) - prodávám od koruny přes Aukro: http://aukro.cz/amazon-kindle-3-keyboard-wifi-i5433658127.html
    JUDE
    JUDE --- ---
    ehm a co takhle? :-) https://www.youtube.com/watch?v=t-03jlcGL1U cca od 5 minuty je to zajimavý :-)
    JUDE
    JUDE --- ---
    SUMI: normálně to funguje bez problémů - ale nejdřív si zkus par dní s reklamou a uvidíš jestli ti bude vadit nebo tě rušit - máme 2x kindle pw jedno jsme nechali odreklamovat - a dodnes těch vyhozenejch prachů lituji - měl jsem si koupit radši nějakej ten kontent než dělat takovou blbost ...
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    SUMI: Nezkousel, kup to bez reklam na amazon.de
    SUMI
    SUMI --- ---
    Ahoja, přemýšlím o přechod na novější Kindle, konkrétně PW2. Verze bez reklam jsou u většiny prodejců vyprodané. Tak se chci zeptat, jestli jste někdo nezkoušel odstranit reklamy přes amazon (za 20 dolarů)?
    Díky za info. :)
    Bohužel to na mém amazon účtu nemůžu najít (asi protože můj stávající Kindle reklamy neobsahuje).
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Takže EBSCO se moc s Kindle nekamarádí, protože jsou to chráněný pdf nebo epub..:-( ale nějaká cesta se snad najde;)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    ERGOSUM: hmm, právě, že mě nezajímá moc levné čtivo, ale naopak to co bývá v knihovnách označeno nálepkou STOP :-)) ... našel jsem, že brněnská MZK má pro členy přístup do EBSCO Public Library. To je přesně to, kde si vyberu:-)

Přístup do kolekce e-knih Public Library Collection™ | Moravská zemská knihovna v Brně
    http://www.mzk.cz/aktuality/pristup-do-kolekce-e-knih-public-library-collectiontm

ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FARFELOO: "jestli nějak v česku funguje půjčování e-knih v knihovnách?"
    Moc ne. Prakticky "vůbec". Nicméně dostupnost levného čtiva, či zdarma je slušná.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KAZATELL: Jen pro info všem: už se to jmenuje BookDrop a lze to najít tady: https://getbookdrop.com/
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Cítil jsem se doslova osvíceně, když jsem přišel na to, že si musím pořídit Kindle Paperwhite, protože mi obrazovka tabletu a mobilu kazí spánek, pokud je zapnu ve tmě. Začal jsem zjišťovat co to všechno umí a myslím, že z propojení Readability a Send to Kindle budu nadšenej, cílem je hlavně číst webový články. Ale když už má člověk Kindle, tak se možná dostane na knížky a tak jsem se chtěl zeptat, jestli nějak v česku funguje půjčování e-knih v knihovnách? Jde mi primárně o anglický knížky, pokud by bylo i něco v češtině, je to příjemný bonus... Díky!
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    DEMONOFANARCHY: Calibre umí zknížkovat RSS. Mám odzkoušeno netřeba nikomu nic svěřovat. A když na to příjde, umí poslat i do kindla.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Pouzivate nekdo fabreadly? Jsem novacek mezi el knihama a kindlem mel jsem ipad ten jsem prodal a koupil kindle, hodne veci ktere prectu denne mi vypadnou z RSS. Nicmene fabreadly jsou cinani, tak uplne nevim zda jim sverit svuj google account:-)
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    http://www.ebooky.cz/kindlebox-uzitecny-pomocnik-pro-majitele-ctecek-amazon-kindle/
    Už sem to zkusil a přišlo to... Sice to v názvu knihy nechalo místo písmen s háčkama otazníky, ale v knize to vypadá že jsou všechny a že kniha je celkově v pořádku
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Tak už jsem konečně našel ten článek a jedná se fci Kindlebox která je přiřazená k dropboxu kam to do složky kindlebox nahraju a pak se mi to automaticky pošle do čtečky... Jen to nemám ještě vyzkoušené
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MJAK1329: ne, konvertovala jsme epub na mobi
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MJAK1329: On Libre Office doc i docx umí. Dokonce má i dávkový převod. Calibre umí i doc, ale čím dřív se binárního slizu zbavíš tím líp.
    Je tedy pravda, že Word umí(nejspíš schválně) odt hůř než Libre Office doc/docx. Docx jsem vzal zatím na milost a dávám ho do Calibre přímo. Když ale něco upravuji, uložím do odt.
    MJAK1329
    MJAK1329 --- ---
    ERGOSUM: Záleží, v čem je zdroj. Vycházím z předpokladu, že bude spíše v doc, než odt. Pak mi přijde logičtější a spolehlivější konverze doc->docx ve Wordu.
    Ale pokud je zdrojem odt, tak máš samozřejmě pravdu. Totéž pokud není k dispozici Word.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MJAK1329: Obecně doporučuji dokument v Libre Office uložit jako odt a použít nativní konverzi v Calibre. Už jen proto, že jde o příbuzné dobře zdokumentované formáty.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    LEFTY: Nee ale kdysi jak uz jsem psal jsem cetl cosi o nějakém amazon cloudu kde kdyz se da ePub tak by ho to melo prekonvertovat ale uz sem to pak nenašel
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    KAZATELL: ...alre epub to nepřekonvertuje, co?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam