• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    RUM
    RUM --- ---
    WITTGENSTEIN: tak má tvoje čtečka hezkou vzpomínku :D já s tím problém nemám, ale když jí nosím v tašce sebou, tak je vždycky ještě v jenom obalu na zip, kdyby se mi rozlilo pití nebo tak... lepší by byl takovej ten obal co se zapíná na vodotěsnej zip, ale ten nemám
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    RUM: No... když jsem si ten obal kupoval, fakt jsem nepředpokládal, že na ní bude vidět každé přejetí nehtem. Nedejbože aby kindle člověku venku spadl venku na zem na chodník, jako se to stalo mně :(
    RUM
    RUM --- ---
    RUM: a musím se smát těm blbcům, co píšou do recenzí toho obalu a stěžují si, že jsou na něm po pár dnech vidět škrábance a změna odstínu atd. To je přece podstata pravé kůže, že se na ní vytváří patina... demence :-)
    RUM
    RUM --- ---
    FARFELOO: jj otevřít obal a hned vidět poslední rozečtenou stránku je paráda. Já jsem hrozně chtěl ten obal z kůže tak jsem ho vzal. Byl drahej jako hovado, ale pro mě je teď ta čtečka jako drahej šperk. Radost to jen vzít do ruky :-) Používám ji každej den.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    CIP: Problém je, že se musí swipnout když Kindle zapneš, to mě štvalo víc než samotná reklama.
    RUM
    RUM --- ---
    CIP: mám dojem, že ten úzký banner se dá vypnout kdykoliv... je to v nastavení
    CIP
    CIP --- ---
    TEEPEK: navíc se ta reklama zobrazuje víceméně jen jako spořič nebo jako úzký banner v seznamu knih, při čtení nikdy, takže si jí téměř nevšimneš
    RUM
    RUM --- ---
    TEEPEK: jj kup s reklamou, pošli email amazonu, reklamu ti vypnou a ty ušetříš litra :-)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    TEEPEK: Kupuj verzi s reklamou a pak si ji nech zdarma odstranit (pokud jsi teda v ČR). Je tady o tom už spoustu příspěvků.
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    Ahoj, rád bych se zeptal na vaši zkušenost se slevami na čtečky od Amazonu. Vím, že čas od času se objeví "akce" na Kindle, kde můžu koupit snad o 20USD levněji. Týka se tato sleva zpravidla pouze Kindle s reklamou nebo i bez reklamy? Chci verzi bez reklamy, takže pokud se sleva týká pouze typu s reklamou, objednám ho rovnou bez čekání na akci... Děkuju.
    RUM
    RUM --- ---
    FERRYH: zajímavý postřeh. taky mám podezření, že to nebude dělat úplně nahodile, ale nějak nevzpomínám, že bych zrovna to jednu knihu, co se mi naposledy nenačetla jak měla, otvíral v PC. Každopádně to něčím takovým být může. Obvykle, když mám vyplý režim letadlo, tak mi čtečka sama nabídne poslední pozici kam jsem se dostal z cloudu... ale na wifině furt být nemůžu :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    RUM: mozna to nesouvisi ale i tak to radeji uvedu - co kdyby:
    me tohle delal PocketBook ... nevedel jsme cim to je a nakonec odpozoroval ze me to ctecka pokazde udela, kdyz si pres USB, primo na ctecce otevru v Calibre vieweru ten urcitej ebook ... nakonec jsem i nasel v Calibre nastaveni, aby to ten jeho viewer nedelal :)) jenze uz si nepamatuju kde to bylo :)))
    ale pokud to je timhle, tak to urcite najdes...
    RUM
    RUM --- ---
    ERGOSUM: nene, když se to stane, tak mě to regulérně hodí na první pozici v knize na 1% knihy. Může to být nějakým zádrhelem při synchronizaci. Stávalo se to i na první čtečte (taky PW3), co jsem daroval máti.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    RUM: Není to hlavně při zvětšování? Dočteš třeba patnáctý dislej, ale stránka je to stále první. skočí to tedy na začátek první stránky.
    RUM
    RUM --- ---
    RUM: nicméně poslední pozice je uložená na cloudu vždycky... někdy se to čtečce nepovede načíst na první pokus a musí se to udělat přes menu no...
    RUM
    RUM --- ---
    WITTGENSTEIN: no mě se to stalo už mnohokrát. jakoby čtečka vymazala něco v paměti po nějaké době. zkoušel jsem, jestli je to resetem čtečky, ale není...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    RUM: To se mi tedy nestalo nikdy.
    RUM
    RUM --- ---
    nicméně "sync to furthest page read" se zdá, že funguje, takže to není zas tak horký, ale stejně
    RUM
    RUM --- ---
    taky se vám pravidelně stává, že máte rozečtenou v kindlu knihu (obálka ukazuje např 20% přečteno), pak po delší době chcete pokračovat a nahraje se první strana? A to se děje i s knihami, co jsem koupil přímo na amazonu.... To asi není moc standartní chování, že? Jediné co funguje 100% je dělat si záložky, protože ty zůstávají
    MTHU
    MTHU --- ---
    EVILMIND: Určitě to vymění za nějaký fešný "Connection failed" okýnko... ;-)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    ARXIE: super, takze kdyz to neudelam, tak konecne budu moct mit porad zaplou wifi bez toho, aby mi Amazon cpal aktualizace? Parada, nevim proc takova featura nebyla k mani uz davno... *grin*
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam