• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    KRYSHA
    KRYSHA --- ---
    ERGOSUM: od toho je ta zkratka Ctrl+PageDown která se snaží otevřít soubor jako archiv bez ohledu na příponu
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KRYSHA: Řekl bych, že TC vidí .mobi a neví, že je to .zip. Neví tedy co s tím dělat.
    KRYSHA
    KRYSHA --- ---
    FERRYH: mě TC a Ctrl+PageDown mobi normálně otevře... nemáš nějakou starou verzi?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FERRYH: U mě prosté. Přejmenovat třeba na Kniha.mobi.zip a otevřít ve správci archivů. (to .mobi není nutné, ale je v tom větší přehled)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: v calibre urcite zkusim...a odzkousim i winrara uvidime... fakt do ted jsme si mysel ze to proste nejde po nekolikerem odzkouseni dostat se tam pres TC... no stale je neco noveho co se ucime... :))
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FERRYH: Tak nejvic easy je plugin do calibre.
    A umi to rozzipovat nektere utikitky, jen si pro widle nepamatuju jejich jmena, bo je nepouzivam
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: zajimave... ja se do mobi nikdy jako do zipu nedostal... pouzivam teda ale jedine Totalcommander a CTRL+pagedown
    ze by to bylo tim? divne .. se zipem a vsem dalsima archivama si poradi jinak naprosto bez problemu...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    JYRKA: Zajímavé. Dík. Může se hodit. kf8 jsem se nezabýval.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ERGOSUM: Není. Když přejmenuješ určitý druh mobi (formát KF8) na epub, tak to čtečky sežerou.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FERRYH: mobi i epub jsou zip archivy. Struktura je ovšem jiná.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FERRYH: I mobi :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: mobi? nemyslels nahodou epub?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Pokud vás zajímá, co je v mobi, tak snadná pomoc: přejmenujte si soubor na ZIP a normálně otevřete. Uvidíte tam jednu knihu minimálně dvakrát. Důvodem je kompatibilita.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    TEEPEK: Nejspíš tam budou nějaké obrázky, ne? Jako zatím jsem měl největší e-knihu druhý díl Sirotčince slečny Peregrinové, je tam hodně fotek a ta kniha měla něco přes 30 MB...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KRYSHA: 178 stran ukázky má v epub 7,5MiB a v mobi 15,8MiB. 17 obrázků. Jenom 2 mapy 5,7MB.
    KRYSHA
    KRYSHA --- ---
    TEEPEK: to by mě zajímalo, kolik u palmknih zabírají knihy ze série Archív bouřné záře od Sandersona (mimochodem doporučuji), které mají ~1200 stránek :)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    TEEPEK: Kolik má obálka a ostatní obrázky? Kolik má epub? Něco mohou být vložené fonty. Zaslechl jsem i něco o mobi formátu, kde je vlastně knížka dvakrát. Detaily nepamatuji, snad kvůli starším zařízením.
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    Ahoj, teď jsem si na palmknihach kupoval 500 stránkovou knihu, .mobi soubor má 20MB? To jako vážně?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Používáte někdo kindle na PC? Mám takové to PC 2v1 s windows 10 a nefunguje mi posílání přes mail do tohoto zařízení... na všech ostatních zařízeních to funguje a mám tak celý cloud vždy po ruce, ale na PC tabletu ne. Používáte to taky někdo podobně? A nevíte jestli to lze nastavit? Díky
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    PEJR: odkoupím ho od tebe na display nebo ti prodám svůj funkční s křuplým displyem :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam