• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    HELVETE: na Amazonu se otevři chat a prober to s nimi.
    pravděpodobně bude cesta přes upgrade Kindle, kde se nastaví to, co teď nefunguje.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    HELVETE: Jen pro jistotu - máš poslední firmware ?
    Amazon.com Help: Fire & Kindle Software Updates
    https://www.amazon.com/...elp_search_1-1?tag=mr060-20&ie=UTF8&nodeId=200529680&qid=1495517628&sr=1-1
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    OXYMORON: píše mi to, že Your Kindle is unable to connect at this time. make sure you are within wireless range.... Stejné mi píše u vytvoření nového účtu, že unable to estabilish secure connection. K wifi připojen jsem, web browser na google.com či bbc.co.uk funguje, bohužel na amazon.com to opět píše unable to estabilish secure connection :/ takže problém bude zřejmě tam, že to volá špatnou adresu na registraci či vytvoření nového účtu...
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    HELVETE: Co to při pokusu o použití existujícího účtu hlásí ?
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    Tak jsem si teď od mámy vzal starý Kindle keyboard (který nepoužívá a já si svůj rozbil), udělal jsem deregistraci a nejde registrovat s mým účtem. Asi obsolete device, thanks Amazon:/ Nejde registrovat můj účet ani vytvořit nový. Takže na nahrávání .mobi , takže jsem pro jistotu stáhnul všechno z Palmknih knihovničky do Kindlu, protože zálohu mám v ePubu a nechtělo se mi to konvertovat. Sice jsem našel článek z února letošního roku, který toto popisuje a pak noticku, že to Amazon odstraní a žádný device pro něj není obsolete, ale asi se tak úplně nestalo...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    JUNGLER: aby fungoval sync u osobnich dokumentu, tak je musis ooslat na vsechna zarizeni v jednom mailu.
    Takze pokud jsi ty dokumenty dohraval pozdeji, tak je to pricina.
    Posli je znovu a bude to chodit.
    Co se tyka obalek, tak je to problem obecny a blbe resitelny.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Mám trochu problém s Kindle paperwhite kterého jsem našel pod stromečkem. Už nějakou dobu jsem na iPhone a iPad používal jejich čtecí aplikaci s tím, ze se mi mezi těmi aplikacemi krásně synchronizoval postup v knize i uložené poznámky a záložky. Ten samotný paperwhite se mi ale nesynchronizuje. Všechny dokumenty které mám na amazonu uložené se mi v něm normálně zobrazí ale ty poznámky, záložky a vlastně ani obálky těch knih už ne :/ napadá někoho co s tím udělat?
    Už jsem zkoušel hrad reset, firmware jsem aktualizoval. Whispersync mám aktivovaný.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KAZATELL: Dík. Přišlo mi jen divné, že by v Amazonu nastal takový převrat a já to ještě nevěděl. :-)
    Ale vážně. Pokud to čtečka umí, kašlete na mobi a konvertujte do AZW.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    ERGOSUM: no nativně neumí, ale pokud si to do čtečky dáš před kindlebox tak to lze.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    zrovn to sem jdu napsat: kdybyste nekdo potreboval nejaky nahradni dil na paperwhite, tak tusim ze krome displaye mohu pomoct, baterka, cover, top layer..

STENNY
    STENNY --- ---
    AVALON_CZ: Nějak tak to stálo.
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    STENNY: já mám D00901 ... a 25 USD za display mi příjde docela dost. Měl jsi levnější?
    STENNY
    STENNY --- ---
    AVALON_CZ: Už nevím přesně prodejce, ale na eBayi. Výměna byla s hodinářskými šroubováky hotová do půl hodiny, i když to byla nimravá a nesnadná operace (hlavně ty malé konektory).
    Pokud bys mi z té prasklé půjčil baterii, abych mohl otestovat, jestli je problém v ní, byl bych opravdu vděčný :))
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    STENNY: Ahoj, u koho jsi kupoval display, pls? Já koukal na eBay a přišlo mi, že je lepší koupit novej Kindle, než se trápit s výměnou skla.. jeden prasklej mi taky leží v šuplíku :/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ERGOSUM: to sem mozna pripsal omylem, netusim
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    DRAGON: Hmm. To se něco stalo, že Kindle (kromě androidího) umí epub? O tom nevím.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    E2E4: ok, diky za info. Ja sem si nakonec vybral Bookeen HD Muse, prislo mi to jako lepsi nabidka.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DRAGON: Dokonce prej muzes napsat na support ze mluvis cesky a ze se te reklama netyka a pak ti ji vypnou.. ale stejne udelali update firmware (kterymu se nevyhnes) ze mas misto seznamu knih uvodni stranku s doporucenima jaky knihy si precist.. v dalsi verzi fw to slo vypnout. Je to jak facebook, proste jsi jim vydan na milost a nemilost..
    FIN
    FIN --- ---
    DRAGON: Až doposud mám reklamu jen na té úvodní obrazovce. Tzn. ne v knihách a dokumentech atd.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    prosimvas, kdyz si poridim kindle s reklamou, budou i moje mobi/epub/txt/pdf soubory zobrazovat reklamu? nebo to je jen pro online obsah? nejak se mi to info nedari vygooglit. diky
    STENNY
    STENNY --- ---
    Mám následující problém: Před nějakou dobou (cca 8 měsíců) jsem nějakým způsobem zlomil obrazovku na svém Kindlu verze 3.4.1. Objednal jsem tedy novou obrazovku z eBaye, Kindle rozebral, obrazovku nainstaloval, všechno fungovalo. Před zhruba 4 měsíci se začalo stávat, že Kindle najednou totálně zamrznul - nepomohl ani reset přidržením spínače, ale když jsem ho píchnul do nabíječky nebo počítače, fungovat zas začal (i když předtím ukazoval třeba polovinu baterie, takže vybitý by být neměl. Nevypozoroval jsem, že by se to stávalo u určité hladiny nabití ani po určitém počtu stran). Zatím dobré.
    Včera zamrznul, několikrát se samovolně zresetoval a zamrznul znova. Teď už nereaguje na nic; když ho píchnu do počítače, nabíjecí světlo svítí žlutě (nechal jsem ho nabíjet přes noc a stejně svítí žlutě... nebo vůbec, jak kdy), počítač Kindle nevidí. Kryt jsem sundal, konektory zkontroloval, chybu nenašel. Chcípla baterie? Chcíplo úplně všechno? Mám čtečku definitivně odepsat, nebo je ještě nějaká šance? Mám ji sice už asi 5 let, ale stejně bych ji rád ještě oživil.
    Díky za každou odpověď.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FIN:Čím bych začal?
    Když PDF neobsahuje text, ale jen obrázky vypadající jako písmena, můžeš na to buď pustit OCR, nebo to něčím jako Master PDF editor, rozřezat a slepit na požadovanou šířku a srozumitelný útvar.
    Pak tu jsou falešné odstavce(často u časopisů, nebo příruček), kdy text musíš číst ob řádku ob dvě. Při přetékání řádků při čtení velmi zábavné. A pak se vrátíš na začátek stránky a proceduru opakuješ.
    Situace, kdy text odkazuje na tabulku, graf, nebo obrázek a ten je o 5 stránek dál, patří k těm snadnějším. Půvabnější je, když ti vyjdou čtyři obrázky v náhodném pořadí a kdesi v textu náhodně nacházíš jejich popisky "graf1, graf2, křivka BFLM, tabulka2"
    Takových radostí je mnohem víc. A to dělám v epub, které mi dá ve formátování větší svobodu(čti nemusím to ohýbat, aby to zvládlo mobi).

Převést jednoduchý text PDF do e-booku zvládne Callibre přímo. na to není třeba word. Ale zkus například trasu z Google map vytištěnou do PDF převést na knihu. To uvidíš věci. Tedy ne že to nejde :-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam