CVRK: Já už to rozlišení nechtěl u Lukáše komentovat, ale věta "
se ptáme zákazníka na požadovanou výslednou velikost scanu a to, jak jsi uvedl, dle klasických formátu fotografií 10x15, 15x21,... nicméně VŽDY se jedná o scan v rozlišení 300dpi" nedává žádnej smysl, scanujete pochopitelně při úplně jiným, mnohem vyšším rozlišení, a to se mění per ta velikost - čím větší, tím větší. Při rozlišení 300 dpi by výsledný obrázek negativu 36 x 24 mm měl VŽDY 425 x 283 px. Rovnice je
(velikost strany obrázku = délka strany negativu v cm / 2,54 (palec) * rozlišení). To je to, o čem mluvím, nerozumění základním pojmům. Ve 300 dpi se
tiskne, mícháš hrušky s jabkama a Lukáš taky. Zákazník většinou chce znát hodnotu dpi, na který
scanujete, a to, koukám, je i teď na konci roku 2010 u dvou pravděpodobně nejinformovanějších pracovníků té firmy problém.
Já mám hrozivý zkušenosti s provozovnou na České, ke které se nechceš vyjadřovat, což mezi řádky vypovídá o její úrovni, a to několikrát: chodíval jsem tam nakupovat a vyvolávat nějakej ten rok, než mě to dožralo. Znám Foshe od začátku.
Ve Vaňkovce jsem byl třikrát, otevřeli ji mnohem později, a teď si vzomínám proč: dozvěděl jsem se tehdy, že tam máte asi tu nejlepší tiskovou mašinu v Brně a navíc děláte na Fuji Crystal, a chtěl jsem si tam nechat dělat fotky, a byla to katastrofa... chtěl jsem samozřejmě bez úprav, protože svítící horizonty a lidi se svatozářema, jak je dělali na České, mi už opravdu lezly krkem - copak ta funkce zvýšení kontrasru nebo Shadow/Highlights nejde nastavit nějak lidsky?! - a dali mi pro změnu totálně plochý, bezbarvý a celkově nepoužitelný fotky. Tak jsem se s nima domluvil, že bych se rád podíval, jak to dělají, a ty fotky si barevně naladil sám a vytiskl několik zkušebních, než se nastaví ta mašina na celou dávku, a oni že jasně (ochotní!), ale že si mám přijít později, až nebude nával. Tak jsem přišel před devátou, ale to tam už byli úplně jiní lidi a borec, vedoucí prodejny, mi vysvětlil, že tohle teda nejde ani náhodou, že o tom slyší poprvé, a že ty fotky takhle blbě maj vypadat, ale že jestli si chci zkusit potahat za barevný posuvníky, no tak teda můžu -- za 160 korun za půl hodiny. Přitom já chtěl tu pitomou obsluhu naučit ovládat ten program, protože ta očividně nikdy neviděla žádnej grafickej editor ani z rychlíku a na všechno měla buď nějakou zmršenou automatiku nebo odpověď, že to "nejde". To mě dostalo definitivně a od té doby jsem nikde u vás nekoupil už ani baterku do foťáku.
Byť tam zjevně na jedné směně dělají dva slušní borci (jen si doplňte vzdělání o scanování), tak celkově je to průser, masokombinát a velkovývařovna na peníze spíš než na fotografie. Plus máte vyšší ceny filmů a všeho než konkurence. Co se mě týče, tak svoje prachy raději odevzdám firmě, která si je zaslouží svým profi přístupem a kvalitníma výsledkama bez osobního heroismu pár jedinců. Klobouk dolů ale před váma dvěma, že se snažíte. Hádám, že žádný bonusy za to nemáte a ještě byste dostali pojeb, kdyby někdo zjistil, že se snažíte poskytovat nadstandardní služby. Nicméně až budu v Brně, tak bych k vám dvěma si přišel udělat testovací tisk fotky na A3 - kvůli té mašině. Chci vidět nejkvalitnější brněnskej tisk z fotopřístroje a ne plotru nebo laserovky.
Mír.