• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OMIZa málo peněz hodně muziky: PRODEJ ZE DVORA, FARMY, UDÍRNY...
    ZAGO
    ZAGO --- ---
    RADISHES: tady si treba neco vyberes..;) http://www.veronica.cz/ekomapa/
    RADISHES
    RADISHES --- ---
    Ahoj, nemůže mi někdo doporučit farmáře z okolí brna? :))
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    pravidelně na třech místech v Praze, otevřeno od minulého týdne
    http://www.farmarsketrziste.cz/ , Náplavka, Jiřák, Kubánské nám...
    KAREN
    KAREN --- ---
    OMI: aha, ja tam shodou okolnosti zabloudila - je to v pasazi - diky ceduli s klicovym slovem "farmarsky";) maj tam mliko ve sklenenejch lahvich, nejaky echtovni jogurty, pak jsem tam zahlidla uzeniny typu klobasy, jitrnice a chleby... vzhledem k tomu, ze nejim maso ani mlecny vyrobky (a pecivo minimalne), tak jsem se tam moc nezdrzela;)
    OMI
    OMI --- ---
    Nalok.cz
    Farmář Němec hlásí týdenní výročí otevření druhé farmářské prodejny v Praze, tentokrát na ulici Milady Horákové 29. Novinkou pro tento týden je čerstvé farmářské máslo. Byli jste se už podívat?
    MILLY
    MILLY --- ---
    OMI: No dobre...- ja tam byla. :-) Maj tam nejakou domaci zeleninu, ovoce (hrusky za 36 Kc/kg meli a porek- asi nejlepsi, co jsem kdy jedla- za asi 30 Kc/kg), dal ruzny domaci stavy, mlecny vyrobky z farem a pecivo.... A vajicka taky. (myslim, ze 45 Kc za 10 vajec meli)
    Budu se tam asi vracet. :-)

    A maj stranku s aktualnima novinkama v nabidce na FB: http://www.facebook.com/#!/ceskygrunt
    OMI
    OMI --- ---
    Ještě jsem tam nebyl, třeba někdo poreferujete první:
    ČESKÝ GRUNT | Naše prodejna |
    http://ceskygrunt.cz/3-nase-prodejna.html
    díky za tip ID KID_MCHUTT :_)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Regionální výrobky: Uši ze Štramberka a další speciality | Nazeleno.cz
    http://www.nazeleno.cz/bio/volny-cas/regionalni-vyrobky-usi-ze-stramberka-a-dalsi-speciality.aspx
    NO_ON
    NO_ON --- ---
    OMI: No co ja vim, tak vetsina malovinaru si to pestuje a vyrabi, aby meli pres zimu co pit. Burcaku prodaj tolik, aby pak nebyli na suchu. To mas jako resit, proc si nekdo pestuje travu doma pro sebe a jiny s ni kseftuje. Z druhyho je vejvar, ale podstata je to domaci pestovani pro sebe.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    OMI: tak třeba vinaři z jižní moravy za posledních 10 let udělali obrovský posun, co se kvality vína týče, hlavně teda bílé, že. červeným jižanům konkurovat nemožou, ale bílé vína vozí z evropských výstav čím dál víc ocenění ;)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    OMI: ja jsem z vinarskyho kraje (Litomericko), tak bych rekl, ze o vyssi vina se snazi vsichni (v rozumnym kompromisu s klimatickyma podminkama). vino pro "prazaky" je klasika :D.
    OMI
    OMI --- ---
    VODOMERKA: A kolik lidí pěstuje skutečně střední a vyšší třídu vín. Stejně se hlavní síla produkce prodává Pražákům za 35,-/litr... dneska už i 45,-/l. Tady se to pak ve stáčírnách prodává k šesti pětkám. Krom toho neriskuješ, že se nepovede...
    A já klidně risknu, že kus plástve nebude úplně podle euronormy, já narozdíl od bruselskejch chápu, že včely jsou negramotný... Stejně jako budu radši, když dolní buřty budou prouzenější a horní míň, budu zato raděši, než když všechny budou podle normy spravedlivě... neuzený.
    :_)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    OMI: plastve maji tu nevyhodu, ze ne vsechny komurky (?) jsou zavickovany a nebo vubec zaplneny. takze to a) trochu tece (takze horsi manipulace) b) kazdej dm2 bude jinak medove vydatnej. navic si spis myslim, ze je snazsi dat plastve do medometu a vytocit je, nez se s nima kamkoliv vlacet...
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    OMI: s burcakem to neni to samy. tim, ze se hrozny utrhnou driv, prijdou o moznost vyrobit privlastkova vina, ktera jsou uz pak mnohem drazsi nez burcak... (ten je navic dobrej tak sotva par dni)
    OMI
    OMI --- ---
    To je jako s burčákem: nemusí se skladovat, šlechtit, riskovat že se víno nevyvede, nemusej se čistit sudy, starat se o lahve, reklamu na víno, distribuci vína, jenom se naleje do PE-sudů a pryč s tím... a je dražší než víno.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    OMI: no prave ze to v lidech vzbuzuje pocit neceho vyjimecneho - tak to jedly nase babicky. a vubec jim nedojde ze je to proste jen surovy material ze ktereho pak bude med....

    to je proste nase posahana doba, smir se s tim.
    OMI
    OMI --- ---
    S těma plástvema to nechápu celý ty roky: dyť jednodušší přece je plástve nakrájet a basta, než stáčet med, dělat něco s voskem...
    Když jsem se je pokoušel koupit asi před deseti lety, včelaři trvali na tom, že to se přece nedělá, vosk se přece dá do výkupu a koupí se za to ...takový ty vyžehlený plástve, aby měly včely z čeho začít.
    Naprosto se mi nedařilo jim vysvětlit, že jim klidně ty listy koupím a přinesu. Prostě se to tak nikdy nedělá a basta.
    Dneska plástev stojí několikanásobek ceny medu.
    Doprčic, dyť to není FairTradeBio, co je to za módu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam