Jeden nejmenovaný fialový velitel k XVM říká v chvíli po vydání updatu, kdy barvičky ještě nejedou "teď ale nepřátelé nebudou vědět, že se mě mají bát" :).
Barvičky už docela dlouhou dobu nemám, tak netuším, jaké je běžné rozložení týmů, ale dřív jsem se bála i těch zelených.
Ale já XVM fokus nezažívám, jezdím v četě s lepšími, tak jsem většinou v bezpečí (nebo pokud mi řeknou, že enemy arty barvičky má, tak spoléhám na to, že si mě třeba nebudou všímat i na méně arty safe pozicích). Občas se mě dotkne nějaký "Prot" fokus s mýma pomalíkama. To mám zas takovou vlastní soukromou zábavu, vyjet na Prokhorovce doprostřed a začít taneček "že mě stejně netrefíš ty čubko, muhaha". To se ovšem dá smysluplně hrát jen s jednou artynkou, dvě čuby jsou zlo. Série her s dvěmi a více artynami je neuvěřitelně otravná.
Docela mi taky pomohlo si uvědomit, co tu kdysi myslím psal Solnakar, že spousta lidí vyjíždí těm artynám tak nějak pod tu ránu hrozně pravidelně vždy, když dobijí. Tak se snažím na to myslet, když na mě nějaká střílí. Případně zahájím vyčkávací válku, když si nemám nastřílet já a arty na mě bude pořád čekat, tak si nenastřílí ani ona (tzv. ať ti taky chcípne koza sousede) nebo prostě začne střílet jinam a já můžu chvíli hrát.