• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MTOWilhelm Reich - Orgon Power Organisation
    Wilhelm Reich
    March 24, 1897 - November 3, 1957


    “I am well aware of the fact that the human race has known about the existence of a universal energy related to life for many ages. However, the basic task of natural science consisted of making this energy usable. This is the sole difference between my work and all preceding knowledge.”
    rozbalit záhlaví
    KOZMA
    KOZMA --- ---
    JAZZZ: vytecne, jestlize si prejes a vskutku to myslis vazne, napis mi do posty adresu, poslu Ti nasi modifikaci zapperu. Vysledky vyzkumu jsou shrnuty v publikaci, ktera je bohuzel pouze v ruskem, reckem a srbskem jazyce. Tady je link pro ruskojazycne. Bohuzel predpokladam ze 99 procent Cechu jsou uz zcela amerikanizovane anglofonni http://kamena-program.blogspot.ru/p/blog-page_5601.html
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KOZMA: ma by to zajimalo, ale nedari se mi dohledat zadne dostatecne konkretni informace. vzhledem k tomu, ze tu anglicky asi vsichni umi, tak sem ty vysledky vyzkumu hod prosim hned a my uz si je prostudujeme :)
    stale plati nabidka, ze muzu zminene experimenty overit v profesionalne vybavene laboratori na mereni elektromagneticke kompatibility, ale hodil by se mi presny popis toho experimentu od zasvecenych, aby byly vysledky presne a porovnatelne.
    KOZMA
    KOZMA --- ---
    proc stavet akumulator kdyz mame zapper. Lidi. Vy se porad vracite do stredoveku. Wilhelm Reich je stredovek. Cloudbuster. My mame Chembuster. To byl priklad. Realne. Vstrebavejte trosku info o tom, co dela orgonitovy zapper. Je to nejsilnejsi a nejdulezitejsi vecicka ze vsech tech gadgetu. Mame vysledky vyzkumu. Prelozime do cestiny nejdulezitejsi momenty nasich experimentu. Ale opakuji. Kdo ma orgonitovy zapper.. Orgonitovy akumulator je deset kroku nazpet.
    POWEROFSTYLE
    POWEROFSTYLE --- ---
    CONTINUITY: to zní dobře, můžu přispět materiál - špony, křištály, šungit a odhodlání .)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    JAZZZ: Dobrý odkazy, díky...předtím jsem reagovala jen na kontext od DORu a nebyl čas ;)

    JAZZZ: A to (už) je reálná technologie, to dálkové nabíjecí zařízení?
    brekeke, máš naprostou pravdu, to bych se asi musela už fakt vystěhovat na jinou planetu ;-D
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MICHAL_R: Ne, ale pojďme se domluvit v pár lidech a koupit akumulátor (nebo postavit, jestli se na to někdo cítíte :)) (ráda přispěju penězma na materiál a jako pomocná síla:))
    pak si můžeme reportů udělat celou sbírku :)

    Mně pořád posílá zpravodaje pan Fischer z Německa, kterej je vyrábí.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Wilhelm Reich Documentary Film Project by Kevin Hinchey — Kickstarter
    https://www.kickstarter.com/projects/25874147/wilhelm-reich-documentary-film-project
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Hele, můžu se zeptat, jestli tu náhodou někdo nemáte OSOBNÍ ZKUŠENOST s pobytem v orgonovém akumulátoru (resp. s opakovanými pobyty...)?
    MTO
    MTO --- ---
    MTO: je tam par veci k zamysleni, urcite stoji za to obcas kouknout...

    "To define freedom is the same as to define sexual health. But nobody will openly admit this. The advocacy of personal and social freedom is connected with anxiety and guilt feelings. As if to be free were a sin or at least not quite as it should be. Sex-economy makes this guilt feeling comprehensible: freedom without sexual self-determination is in itself a contradiction. But to be sexual means — according to the prevailing human structure — to be sinful or guilty. There are very few people who experience sexual love without guilt feeling. "Free love" has acquired a degrading meaning: it lost the meaning given it by the old fighters for freedom. In films and in books, to be genital and to be criminal are presented as the same thing."

    " I tried the accumulators, but I didn't feel anything. The Doctor would ask me about it — "You still don't feel anything, "Mr. Ross?" — and I'd say, "Maybe it's like Christian Science, you have to believe in it." Then he'd say, "You don't see us praying here, do you?"

    "He had a great capacity to arouse irrational hatred obviously, and that's because his ideas were radical in the most extreme sense of the word "radical." His ideas have something to offend everybody, and he ended up becoming the only heretic in American history whose books were literally burned by the government.
    Timothy Leary spent five years in prison for unorthodox scientific ideas. Ezra Pound spent 13 years in a nuthouse for unorthodox political and economic ideas. Their books were not burned.
    Reich was not only thrown in prison, but they chopped up all the scientific equipment in his laboratory with axes and burned all of his books in an incinerator. Now that interests me as a civil liberties issue."

    ....
    MTO
    MTO --- ---
    MICHAL_R: kez by :-) ale mam sikovnyho truhlare, bude mi delat kralikarnu, tak bych top spojil :-)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MTO: Ta fotka... to je u Tebe doma? :-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    JAZZZ: to je škoda....;)
    Reich naštěstí měl vlastní laboratoř, a tak si tam mohl stavět krabice a měřit v nich a okolo nich všechno možné, co se mu zlíbilo :)
    MTO
    MTO --- ---
    ale kus nabytku to muze byt hezky ne? :-)



    btw reich nezkoumal jen orgon, tak sem se rozhodl pro kerku, kterou mu vzdam hold :-)



    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    CONTINUITY: take se tesim :)

    pokud vas napadne jak me pouzit, dejte vedet, ale aktualne sve kapaciti smeruji k budovani sadu ve Valci, takze muzu maximalne neco na pozadani zmerit :) jo a bohuzel nemuzu stavet uvnitr laboratore drevenou krabici, to by me vyhodili nez bych to dodelal :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    JAZZZ: ve vile flora, dobře, budu se těšit :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    JAZZZ: Jestli tě zajímá, "jak se ta energie přenáší a co je jejím médiem", tak si o orgonové energii opravdu něco přečti :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    JAZZZ: Mezi Reichovými výzkumy a klasickou vědou není vůbec žádnej rozpor. Není to žádná "alternativa" nebo dokonce "ezoterika", jsou to naprosto normální výzkumy, kterými ale objevil věci, které byly natolik mimo aktuální paradigma, že to společnost prostě nepřijala, a proto byl zesměšňován, schazován a proto si ho ty dneš spojuješ s výroky jako "to místo má energii", což je trošku něco jiného. On věci naprosto normálně experimentálně zkoumal a měřil.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    CONTINUITY: nemusis smutnit :) ja nepatrim k tem co by vynaseli ukvapene soudy, proto sem vubec pisu. vim o tom jen malo, protoze cas venuju jinym oblastem. "personifikovat" je trochu basnicke, ale pripomelo mi to moznost popisu tehoz gravitacniho jevu pomoci pole a nebo castic - gravitonu. ja jsem spis na ty pole ale oba popisy nakonec davaji pouzitelne vysledky. diky za tipy na knihy, kouknu na ne, ale vsechno to neschroupu. ale muzu vam dat k dispozici tu svoji specializaci. mam pristup do profesionalni elektromagneticke testovaci komory a kdyz mi reknete co presne mam udelat tak to udelam a kdyz to ukazu panum vedcum (takovym tem co jim na jejich titulu zalezi) tak si treba zacnou skrabat hlavu :)

    energie .. to je na delsi debatu. ja si umim predstavit skloubeni tech alternativnich popisu mezi ktere patri i reichuv s klasickou vedou pres slovo informace. informace a komplexita. kdyz prijdes ke kostelu, reknes "to misto ma energii" - vidis tu stavbu a chapes jak pracne bylo ji vytvorit prolidi co navic zili udrzitelne a diky rucni praci. moje hypoteza je, ze slepec by tu nadheru poznal az kdyby si ji osahal. a treba na, treba by k uplnemu oslepeni bylo treba ho zabalit i do alobalu a dat mu sluchatka na usi. tzn. jak se ta energie prenasi co je jejim mediem a to chci zkoumat. vztah informace a komplexniho cteciho zarizeni - mozku. nekdo rekl, ze skutecny prulom prijde prave az se ty dva svety povede skloubit a tudy nekudy tusim vede cesta.

    rad si o tom s tebou nekdy promluvim kdyz bude chvilka .. nejpozdeji treba na 18.10. akci ve vile flora?

    chemtrails .. v podstate mas pravdu, protoze spaliny z motoru letadel a opotrebovany material spaleny za vysoke teploty produkuji toxicky hnus a tech letadel jsou mraky. nejvic toho produkuji pri startu/pristani = nad mesty kde je nejvic lidi. konspirace? spis lidska stupidita(ta o ktere mluvi Koukolik). konspirace nas vsech, kdo participujeme na dnesnim zpusobu zivota, kdy naprosto nechapeme jemne dopady nascich cinu a jejich ozveny. ano na totalni devastaci ekosystemu bohuzel nekdo nakonec "vydela" protoze vsichni pak uz budou zavisli jen na nem. uvozovky proto, ze sice ziska armadu otroku, ale k cemu? v hnoji tu pak budem vsichni a proto asi bude treba udelat z gaii "luxusni zbozi", ktere stoji za to zachovat. v tokiu se uz dokonce plati za cisty vzduch v barech. jenze tam ja nechci dojit, tak kuju jak na decentralizovanou revoluci. aby kazdy jeden z nas mohl rict "kaslu na vas, my si tady vystacime s malym kouskem prirody a ten je nase lidske pravo" :)

    dopad lidskych cinu na atmosferu/biosferu je nepopiratelny, ale fyzikalne neni mozne motylim efektem neco rizene udelat. je to jako tipnout si neci bitcoin klic. pak prijde nekdo a rekne ze nejaky astronomicka radioteleskop USA udelal zemetreseni v iranu a to uz je picovina, ktera ale zaploje do kontextu smyslupnych veci, siri se a spolecne a hrozi, ze nekdo se chytne te hovadiny a shodi ze stolu i ty obrovsky dulezite casti. takhle funguje propaganda. zabali nesmysl do pravdy a pak te s nim umlati. nejlepsi majstrstyk konspiratoru je "nepresne se priznat", pak napadnout ty detaily a nechat pravdu lezet poslapanou v prachu na ulici vsem na ocich. toho se bojim :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    JAZZZ: Co se týče chemtrails:

    To není o víře. Vím, že nám nad hlavama probíhá cosi, o čem se nemluví. Protože ty pravidelné mřížky z těch čar, které zůstávají na obloze hodiny a pak se rozpadají ve zvláštní útvary, "mraky", jaké z ničeho jiného nikdy nevznikají, a které se někdy vyskytují i daleko od mezinárodních letišť, na fakt nesmyslných místech, to prostě je "něco". Nevím co, nevím co to znamená, nevím, jestli tam někdo něco práškuje a proč, to všechno jsou spekulace, které si nemohu ověřit. Ale vím, že se tam něco děje, protože to prostě je vidět pouhým okem, při zaklonění hlavy (i bez, pokud je chemtrailovej den a obloha je plná úplně celá).
    Nevěřím, že jsou to normální kondenzační čáry. Nedává smysl, že některé dny a za některými letadly čáry hned mizí, a jiné dny je celá obloha přeškrtaná výše popsanou mřížkou z rozpadajících se širokých bílých pruhů.

    A k tvému argumentu: Ve světě, kde je tolik vychytaných chemek v potravinách - proč by nějakou "chytrou hlavu", co pořád jen sedí u stolu nebo v laboratoři, nemohlo napadnout z nějakých důvodů házet chemikálie do atmosféry? Když už se masově hází na pole, vypouští do vody, rozhazují všude, je naprosto představitelné, že někdo mohl vymyslet "úžasně užitečnej projekt" za miliardy, jak zmanipulovat naše prostředí ještě víc, tím že se do něj nahází pár set tisíc tun něčeho, co někdo vyrobil a hodně na tom vydělá......

    Ale netvrdím, že se něco takového děje, to je fakt jen spekulace. Tvrdím jen, že ty čáry proostě jsou, protože jsou .)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    JAZZZ: Docela mě smutně překvapilo, že zrovna ty se takhle vyjadřuješ o něčem, o čem zjevně prostě nejsi informován. Očividně jsi nic pořádného nečetl ani o Reichových "pozdních úletech", ani o DOR (pojmy jako "personifikovat", které jsou totálně od věci, to ukazují jasně).
    Možná, pokud chceš diskutovat, dobrý začátek by byl alespoň Reichův životopis od Myrona Sharafa nebo Davida Boadelly (lépe ten první:), kde jsou Reichovy různé výzkumy a objevy dobře vysvětleny pro laika. Na základě toho si pak můžeš opatřit třeba nějaké jeho vlastní práce.
    A pak, poté, co si něco přečteš o tom, jak objevil a zkoumal orgonovou energii a DOR, a co že to tedy je, a uděláš si o tom názor, že je to naprostá blbost, tak dobře, zařadíš se k té větší části světa, na kterou to bylo moc, ale nic proti...
    Docela zajímavé ale je, že pak byla menší část světa, rozhodně ale stovky různých lidí, vědců, atd, kteří v dalších desetiletích Reichovy experimenty úspěšně reprodukovali a publikovali o tom.
    Že nebyly akceptovány mainstreamem, je z kontextu docela pochopitelné: znamenalo by to totiž, že by tehdejší tradiční věda musela přehodnotit spoustu idejí považovaných za základní, a na to společnost prostě nebyla připravena, speciálně ne tehdy, Reich prostě se svým přístupem syntetizujícím několik disciplín sahal na příliš mnoho tabu.
    Nejsem sice sama kompetentní ověřit orgonové experimenty, ale po přečtení 600-stránkového životopisu od Sharafa mi to prostě dává smysl, takhle prostě věci ve světě propojené jsou, líbí se mi, jak dokázal vidět stejné principy v přírodních vědách, psychologii a sociologii. Reichovy "úlety" byly celou dobu velmi striktně vedená vědecká práce, která fungovala a pomohla mnoha lidem, což je docela dobře zdokumentováno. Nic ti nebrání se s ní seznámit, a věřím, že zrovna tobě by mohla ve skutečnosti být dost blízká, s tvou živou touhou tvořit a zkoumat.
    MTO
    MTO --- ---
    JAZZZ: myslim to tak ze kdyz ma byt hezky tak bude...rozhodne cloud seeding neni draha zalezitost

    In Dry Year, California Looks to Cloud Seeding | QUEST
    http://science.kqed.org/quest/audio/in-dry-year-california-looks-to-cloud-seeding/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam