• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFCeske potapecske centrum Ko Phi-Phi Thajsko
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MRAKY: Ko Phangan ma asi 100 km2, cili to az takovej ostruvek to neni. Infrastuktura tam samozrejme je rozvinuta, silnice, obchody, hotely, resorty, pukcovny motorek, bary atd.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    XCHAOS: tak ted te asi zmatu trosku vice.
    ta plaz, ktera je tak popularni ve filmu je na ostruvku 10-15 minut lodi od phiphi.



    ostrov Koh Phanghanu je maly ostruvek na sever od koi samui(asi 30 minut speadboatem). Na tom ostruvku se dneska delaji full moon party apod - nezkousel jsem, nejsem typ na party. pry fajn, pry na tom ostruvku neni zadna infrastruktura. Kazdopadne phiphi & koi samui jsou od sebe tak 500km vzdusnou carou... :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Ostrov, kde se natacela Plaz je tzv Maly Phi-Phi (Ko Phi Phi Leh) v tamnim Maya Bay na Maya Beach.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MRAKY: teď si mi trochu zmátl: http://www.thailandlogue.com/real-beach-where-the-beach-was-filmed.html :-) takže fakt nevím, možná má v sobě tenhle slovní základ více ostrovů.

    v původní knize Alexe Garlanda jezdí plážující se hipísácká sekta čas od času pro zásoby na Koh Phanghan (ať už to chcete romanizovat jakkoliv, ten název) - ostrov, kde se skutečně odehrávají dnes už dost komercionalizované tradiční úplňkové kalby nezávislých cestovatelů. Z toho vyplývá, že Pláž by se reálně nacházela na některém z malých ostrůvků v přírodní rezervaci západně od Koh Phanghanu - které skutečně existují, a skutečně nejsou zasažené cestovním ruchem - akorát jsou velice malé, takže by celý ten film pak nevypadal zdaleka tak efektně.

    z míst, kde se Pláž natáčela a kam (minimálně někam poblíž) emigroval Alef, by to po moři na Koh Phanghan bylo určitě přes tisíc kilometrů - kolem celého Malajského poloostrova a Singapuru :-) malou lodí by to bylo jen stěží zvládnutelné... ale co čekáte od hollywoodského trháku, že ano... :-)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    XCHAOS:to neni uplne tak - ostrov, kde se tocila plaz je trosku na sever a je tam hlava na hlave :)
    jinak tahle plaz to tu dal ALEF je paradni. bezva bary a paradni relax po potapeni :))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALEF: jednoduše stačí říct, že je to ten ostrov, kde se točila Pláž (The Beach s Leonardem di Capriem :-) (byť kniha samotná se odehrává v přírodní rezervaci tvořené malými ostrůvky západně od Koh Phan Ghanu, které jsou dobře vidět při cestě lodí do Suratani (a skutečně si tam jde domluvit nějaký pobyt spojený se stanováním, v tamté rezervaci...)
    ALEF
    ALEF --- ---
    aktualni fotky ze zivota tady na ko phi-phi: http://www.hypno.cz/phiphi291010/ :)





    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    blbý je, že nemůžu najít žádnou rozumě levnou letenku. ale ještě se zkusím mrknout na Kuala Lumpur s Air Asia... je to otamtud na Ko Phi Phi skoro stejně daleko jako z BKK... a aspoň by to bylo trochu dobrodružství (Thajsko popravdě je dnes už jen taková svérázná okořeněná variace na západní Evropu.. dobrodružství to rozhodně není...)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ALEF: no celkem mne to nadchlo (lazne u more), ale muz se na to netvari, takze zaujmu vyckavaci polohu zda se rozhoupou nejaci dalsi lidi/skupinky. Jsem na tom letos zdravotne bidne a energeticky na nule tak od toho ocekavam totalni relax, jen proboha zadne dobrodruzstvi (cestovani sama atd.). Zaroven vsak nejsou prachy, takze je to cele dost hypoteticke ;). Kazdopadne moc diky ze tento klub a obecne ambasadu na phi phi provozujes.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALEF: na jaře se dal pořídit základní kurz přímo na Khao-san (asi s odvozem v ceně) asi za 10 000 bahtů, takže dát ten cca litr (v Kč) navíc není tak zlé...
    ALEF
    ALEF --- ---
    XCHAOS: ok, tak ja ti v tom uvazovani jeste trosku pomuzu, tady je nas cenik kursu:

    Aktualni cenik potapecskych kursu k 1.11.2010 - Ceske potapecske centrum Ko Phi-Phi Thajsko

    Vsechny nase ceny jsou prakticky polovicni jak v Cechach. V cene je vzdy zahrnuto vse, tedy instruktor, doprava lodi, veskere pomucky, literatura, obcerstveni atd. Kursy probihaji v pratelske atmosfere, v malych skupinkach a v cestine nebo v anglictine podle prani zakazniku. Pro predstavu jak vypadaji nase kursy se podivejte na toto video: http://www.vimeo.com/15217443

    1) Zakladni kurs pro uplne zacatecniky, kteri se jeste nepotapeli ("Discover Scuba Diving"), 2 ponory a teorie - 1700 Kc (3400 Bahtu)

    2) Kurs na certifikat "Open Water Diver", 3-4 dny - 6500 Kc (12900 Bahtu), s timto certifikatem se potom muzete potapet kdekoliv na svete.

    3) Kurs na certifikat "Advanced Diver", 2 dny - 5250 Kc (10400 Bahtu), s timto certifikatem se muzete potapet na slozitejsich lokalitach, napr. v Indonesii ho vyzaduji bezne)

    Pokrocilejsi kursy (Rescue Diver, Divemaster, Instruktor) jsou take mozne.

    4) Dva ponory ("fun dives") pro potapece s jakymkoliv certifikatem - 1250 Kc (2500 Bahtu)

    5) Nocni ponor - 850 Kc (1900 Bahtu)

    Slevy - pokud mate svoje BCD - sleva 200 Bahtu, svuj regulator - sleva 200 Bahtu, neopren - sleva 100 Bahtu. Pokud s nami udelate jakykoliv kurs, na dalsi kurs nebo ponory mate slevu 800 Bahtu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALEF: tak kurz v češtině by mohl hrát určitou roli, protože pokud jde o život (což u potápění jde), tak nějaké přeslechnutí v angličtině by mohlo být fatální.

    je fakt, že dělat si levný kurz parašutismu někde v Asii a navíc v angličtině by asi nepřišlo jako dobrý nápad nikomu, ale u toho potápění to tak neberou.

    jak říkám, trochu o tom pořád uvažuju
    ALEF
    ALEF --- ---
    :) super ze se tu seslo docela dost dotazu, takze tady jsou moje odpovedi:

    XCHAOS: co se tyce srovnani potapecskych kursu tady na ko phi-phi a na ko tao, tak tao je skutecne levnejsi, ale ne o moc, maximalne o 500 kc. na druhe strane je tam ale po 30 letech intenzivniho potapeni dost zdevastovany podmorsky zivot, takze pod vodou tam neni prakticky nic, zatimco tady na phi-phi je toho porad k videni docela dost, viz http://www.vimeo.com/15217443 - takze to rozhonuti kde delat kurs je na tobe, tady ale muzes delat kurs u kamosu v prijemny atmosfere, v cestine a v pohode... :)

    YMLADRIS: co se tyce netu, je tu wifi zadarmo od vsech okolnich hotelu, coz je samozrejme nacerno, ale na normalni komunikaci je to v pohode. pokud potrebujes velmi spolehlivy net se stovkami MB uploadu nebo downloadu mesicne, tak si musis zaplatit wifi u profiku, ale je to porad dalekio levnejsi nez profi wifina v praze... :) takze uz nic nebrani tomu abys sem prijela, nebo mas jeste nejaky otazky? :)

    JAZZZ: docela dost se tu nedostava ucitelu anglictiny, k tomu tu nepotrebujes zadny certifikat, staci ze jsi bila tlama a umis slusne anglicky, jako ucitel anglictiny tu najdes praci okamzite... jinak dalsi prace tady na ostrove jsou budto v barech a hotelich nebo spojene s potapenim... ale jak rikam prace se tu najit rozhodne da, hlavne ted na zacatku hlavni sezony... :)

    PAD: tady na ostrove urcite zadne univerzity nejsou, ale na pevnine je jich pomerne hodne, kazde vetsi mesto ma nejakou, pokud mas zajem tak dej do googlu treba krabi university, surat thani university atd. jestli jsi student na vejsce, tak spis jdi pres vase oddeleni vnejsich vztahu, stypka tu v thajsku jsou a je jich pomerne hodne... :)

    MRAKY: similany i surin jsou uz par let otevreny, nase skola potapeni na ne dela 2-4 denni vylety lodi (liveabords), takze jestli mas zajem, neni problem to zaridit... :)

    WOJTYLA: v tomhle naprosto souhlasim z wojtylou, nejlevnejsi veci jsou taky nejmin kvalitni, je lepsi neskudlit par stovek a koupit si kurs tam, kde je ti to hodne sympaticky, tem lidem veris a citis se s nima dobre... :)

    DOPEDOLL: janinka, tak doraz sem, je to tu vyborny a ty by jsi sem paradne zapadla! :) co ty na to? :)
    DOPEDOLL
    DOPEDOLL --- ---
    a co sa stalo s fotkou? ja som dosla na slovensko a chcem odiiiist rychlooo :)
    ALEF
    ALEF --- ---
    dneska jsem tu jenom na skok, tady je video z potapeni tady na ko phi-phi minuly rok: http://www.vimeo.com/15217443
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    XCHAOS: no myslel jsem to tak obecně pokud se budeš potápět i jinde....třeba i u nás...každopádně přeju at se cesta i potápění vydaří...!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    WOJTYLA: no, řekl bych, že si tyhlety vyhlášené lokality hodně hlídají pověst, aby neměly nějaké fatality. na Koh tao si ty kurzy dělá fakt hodně lidí, nejsou na to špatné reference.

    ale zase když člověk ten kurz má, tak se pak snad může jít potápět tam, kde je to opravdu zajímavé, ale kde to vyjde dráž.... zajímavé lokality jsou pak v tom Andamanském moři, tam je i Koh Phi phi... celkově při tom cestování musí člověk trochu počítat, aby vyšel s penězi, to je marné.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    XCHAOS: nechci dělat chytrýho, ale osobně bych nehledal ten nejlevnější kurz potápění...chystáš se do prostředí kde člověk nemuže přežít...a měl bys podle toho bejt vybavenej skillama, co dělat když se něco podělá...a 20 metrů vydechlej, je hodně dlouhá štreka...zauvažuj nad tim...
    PAD
    PAD --- ---
    XCHAOS: Internet je nekde jinde neco jineho nez komodita?:)

    s tou skolou jsem to myslel tak, ze by se tam treba dala domluvit nejaka spoluprace - nevim, co ma Ymladris v planu, ale napadlo me, ze by o to treba mohla mit zajem i nejaka skola tam ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam